Proteste la Paris și Leipzig după votarea unor legi controversate

296
La Paris au avut loc proteste împotriva unei legi controversate votate de Parlamentul francez și care prevăd că este ilegală distribuirea cu imagini de polițiști, dar proteste au avut loc și în Germania

BRUXELLES, 21 nov - Sputnik. Legea care transformă în ilegalitate distribuirea de imagini cu polițiști prin care aceștia pot fi identificați este criticată ca punând în pericol libertatea presei, arată Sputnik

Pe Esplanada Drepturilor Omului din Paris, contestatarii aceste ilegi au protestat astăzi împotriva acestei așa numite legi a securității globale, aprobate ieri de Adunarea Națională.

Pasul următor este ca legea să fie aprobată însă și de Senatul Franței. Până atunci, protestatarii au ieșit însă la manifestații pentru a arăta că această lege subminează principiile presei libere.

Proteste și în Germania

Proteste au avut loc astăzi și la Leipzig ca reacție la măsurile restrictive impuse de Guvernul federal pentru a opri răspândirea Covid 19, arată Sputnik.

Demonstrația are loc după ce Bundestagul a adoptat miercuri prevederi legale care dau Guvernului puteri sporite pentru a introduce restricții împotriva epidemiei, incluzând distanța socială, purtarea de măști, închiderea magazinelor, restaurantelor și a altor locații.

296
Tagurile:
Paris, Germania, proteste
Tematic
Franţa: proteste în mai multe oraşe împotriva închiderii bisericilor
La Berlin au izbucnit proteste anti-Merkel
VIDEO: Proteste violente în Franţa faţă de măsurile de lockdown

"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin

104
(reînnoit 10:09 17.06.2021)
Utilizatorii Fox News au rămas profund dezamăgiți de prestația președintelui american Joe Biden după summit-ul cu Putin.

BUCUREȘTI, 17 iun Sputnik. Cititorii Fox News au comentat rezultatele summitului ruso-american de la Geneva, cu participarea președintelui american Joe Biden și a liderului rus Vladimir Putin.

Mulți utilizatori au fost de părerea că, pe fundalul omologului său, Biden s-a prezentat cam slăbuț, în special în timpul conferințelor de presă care au urmat întâlnirii.

"Putin a condus procesul și a răspuns la ceea ce crede el timp de 45 de minute. Biden a citit manuscrisul Departamentului de Stat, pregătit în urmă cu două săptămâni. Un om slab", a scris xman2020stlouis.

"Joe a stat pe picioare? Joe nu știe unde este pământul, să nu mai vorbim că stă pe el", afirmă dementedjoe.

„Încă o dată, Biden arată că este slab”, a spus pilot012.

„Bursele sunt în scădere - asta e tot ce trebuie să știi despre munca lui Joe”, a spus DonQu1xote.

Unii comentatori nu au fost mulțumiți de lipsa de detalii din cuvintele liderului american.

"În cadrul administrațiilor anterioare, subordonații înțelegeau obiectivele și sarcinile președintelui, dar sub administrația Biden, din păcate, este cu totul invers, așa că el nu poate răspunde vag decât la întrebări", a spus Mowerman.

" Va fi oare de acord Putin cu avertismentele lui Biden? Da. Va urma oare Putin avertismentele lui Biden? În niciun caz. Un avertisment de la Biden este ca o amenințare cu un pistol gol cu ​​apă", a răspuns RIVERSIDECO.

Printre utilizatori, au fost și cei care au început să compare opera lui Joe Biden și Donald Trump în calitate de președinte.

„Este cel mai mare președinte pe care l-am avut vreodată ... curajos, încrezut, puternic, încrezut ... și se numește Donald Trump”, a glumit FREEDOMACROSSAMERICA.

Prima întâlnire dintre Putin și Biden a avut loc miercuri la Geneva, negocierile au durat 4,5 ore, inclusiv o pauză. Drept urmare, liderul rus a spus că a fost de acord cu omologul său american să înceapă consultări privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. Potrivit acestuia, ambele țări își dau seama că poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume.

În plus, șefii de stat au adoptat o declarație comună. În aceasta se vorbește despre angajamentul Moscovei și Washingtonului față de principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și nu ar trebui dezlănțuit niciodată. Același principiu a fost fixat de liderii URSS și ai Statelor Unite la o întâlnire de la Geneva din 1985.

104
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden

Загрузка...

Declarație comună a președinților Putin și Biden după summitul de la Geneva

59
(reînnoit 06:33 17.06.2021)
Liderii celor două țări au anunțat în cadrul unei declarații comune lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin și Joe Biden au emis o declarație comună în urma discuțiilor de la Geneva. Ea este consacrată problemelor de stabilitate strategică, comunică RIA Novosti.

„Rusia și Statele Unite au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabili să facă progrese în realizarea obiectivelor comune pentru a asigura previzibilitatea în sfera strategică, pentru a reduce riscurile conflictelor armate și amenințarea unui război nuclear”, este menționat în document.
Drept exemplu al unei astfel de abordări este adusă extinderea recentă a Tratatului START III.

„Astăzi ne reafirmăm aderarea la principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și acesta nu trebuie declanșat niciodată”, se arată în declarația comună.

Liderii celor două țări au anunțat lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică, care ar trebui să pună bazele viitorului control al înarmărilor.

59
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Vânt puternic

Meteorologii avertizează: România, lovită de fenomene extreme