Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives to a vote on a bill tightening regulations on foreign universities operating in Hungary.

Viktor Orban, gata cumpere vaccin din Rusia

142
Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că Ungaria va achiziţiona vaccinuri împotriva noului coronavirus din Rusia, dacă sunt disponibile în cantitate mare înaintea celor occidentale .

BRUXELLES, 20 nov - Sputnik. În interviul său obșinuit de vineri, acordat postului național de radio din Ungaria, Viktor Orban a anunțat că a comandat 12 milioane de vaccinuri de la producători occidentali", dar a arătat că în cazul în care o altă ţară îl va dezvolta înainte, "Ungaria trebuie să comande şi acolo dacă este mai rapid".

Premierul ungar a reacționat prin această declarație la un avertisment al Uniunii Europene adresat guvernului de la Budapesta, în care i s-a atras atenția că ţările UE permit circulaţia doar a produselor autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Orban nu s-a lăsat impresionat de faptul că UE încearcă să vândă doar anumite vaccinuri, și a precizat că decizia privind cumpărarea de vaccinuri "nu este o chestiune politică, ci sanitară". Astfel, a precizat premierul ungar, opțiunea între diferite vaccinuri va fi făcută de "laboratoarele ungare, care vor analiza vaccinurile, şi de ungurii înşişi" care vor putea alege între diferitele alternative.

Agenţia Europeană a Medicamentului este responsabilă de efectuarea unui studiu asupra vaccinurilor şi de emiterea unui raport către Comisia Europeană, care va decide cu privire la comercializarea acestora în toate ţările UE și, desigur, că privilegiază vaccinurile din Occident.

Dar Viktor Orban a spus astăzi despre vaccinurile dezvoltate în ţările occidentale că nu ştie când vor fi disponibile în mari cantităţi şi a subliniat că "producătorii spun că mai degrabă la sfârşitul primăverii" anului viitor.

Guvernul ungar a anunţat ieri sosirea în ţară a 10 mostre de vaccin"Sputnik V", dezvoltat de Rusia, pentru a studia utilizarea sa posibilă, devenind astfel prima ţară din UE care primeşte acest vaccin.

142
Tagurile:
Viktor Orban
Tematic
Viktor Orban: Naţiunile din Europa Centrală să-și apere rădăcinile creştine
Viktor Orban: Liberalismul distruge principiile naționale și creștine
Viktor Orban apără educația creștină pentru copii
Автомобиль врезался в ворота канцелярии Меркель

Mașină cu mesaj anti-globalist, izbită de poarta lui Merkel

5
Poliția l-a reținut pe șoferul care a lovit cu o mașină cu un mesaj anti-globalist poarta de la clădirea Cancelariei lui Angela Merkel.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Incidentul lovirii porții Cancelariei Germaniei de o mașină cu mesaj anti-globalist a avut loc în timp ce Angela Merkel ținea o întâlnire virtuală cu premierii landurilor germane pentru a discuta pașii de urmat ca reacție la situația epidemică, relatează Sputnik. 

Poliția a reținut un bărbat de 54 de ani care s-a izbit cu mașina de poarta biroului Cancelariei Angelei Merkel, din Berlin, au declarat astăzi forțele de ordine.

Incidentul este sub investigație pentru a stabili dacă bărbatul a acționat deliberat, a spus poliția. Se pare că a fost rănită și o persoană în incident.

”Informațiile pe care le avem în acest moment sugerează că mașina se mișca foarte încet, astfel că pagubele aduse mașinii și porții nu sunt foarte serioase. Motivele, fie că e vorba de starea mentală sau alte motive, sunt verificate”, a spus reprezentantul poliției.

Fotografii și filme de la fața locului au apărut pe Twitter, iar în acestea poate fi văzută o mașină neagră la poartea biroului lui Angela Merkel cu inscripția ”Nenorociți criminali de copii și de bătrâni”. Nu se vede vreo stricăciune adusă mașinii.
Potrivit fotografiilor din social media, cealaltă parte a mașinii era inscripționată cu mesajul ”Stop politicii de globalizare”.

5
Tagurile:
Mesaj, Angela Merkel
Tematic
Merkel propune măsuri din ce în ce mai dure în Germania
Legendara berărie din Berlin a inclus-o pe Merkel în lista neagră
Merkel, despre prioritățile Germaniei și colaborarea cu Biden

Загрузка...
Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, in poligonul Capul Midia, judetul Constanta, joi, 17 septembrie 2020.

Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia

5
(reînnoit 14:36 25.11.2020)
Potrivit Forbes, lansatoarele multiple de rachete americane desfășurate în România ar fi un ”mesaj” pentru Rusia.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Săptămâna trecută, armata americană a transferat în România pe cale aeriană două lansatoare multiple de rachete HIMARS, a tras câteva proiectile cu acestea, apoi le-a dus înapoi la baza lor din Germania, relatează Forbes, precizând că operațiunea nu a durat decât câteva ore. Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, relatează Sputnik Franța. 

Pe 19 noiembrie, joi, două lansatoare multiple de rachete ale armatei americane, HIMARS, staționate în Germania, au fost transferate pe cale aeriană către un poligon de tir din România. După ce au tras câteva proiectile asupra Mării Negre, ele au fost duse la aerodrom și retrimise către baza lor din Germania.

Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, aducând la cunoștință faptul că armata americană în Europa ”și-a restabilit puterea sa de foc”.

Aceste exerciții sunt prezentate ca o ”surpriză” pentru trupele ruse din Crimeea.

Viteza acestor desfășurări aeriene contribuie la încurcarea tirurilor contrabateriilor inamicului, afirmă Forbes, fiindu-le dificil să țintească un lansator de rachete care nu petrece decât câteva ore pe sol în proximitatea propriilor forțe armate.

Forbes lansează ideea că exercițiul de joi reprezintă un reviriment major pentru că forțele americane în Europa nu mai dispuneau de acest gen de arme pe continent din anul 2006.

HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) este un lansator multiplu de rachete montat pe un camion MTV, capabil să utilizeze fie șase rachete, fie un proiectil ATACMS. El poate fi transportat pe cale aeriană cu un avion C-130.

Iată și filmarea tragerilor din România de săptămâna trecută, exerciții desfășurate la poligonul de la Capul Midia, la Marea Neagră:

5
Tagurile:
România, Rusia, Rachete
Tematic
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...