Gen. Kenneth McKenzie

Declarație bombă a unui general SUA probleme la orizont!

575
(reînnoit 06:39 20.11.2020)
În ciuda retragerii din Afganistan ordonate de președintele Trump, un important general american face o declarație care anunță probleme mari în viitor, mai ales dacă va fi confirmată victoria lui Joe Biden

BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump a anunţat retragerea unui contingent de trupe din Afganistan şi Irak, în zona fierbinte urmând a rămâne 2.500 de militari.

Trump ar fi dorit chiar ca toate trupele să revină acasă până la finalului anului – dar a întâmpinat o opoziție dură din partea zonei militare – evident, cu legături în zona afacerilor militare.

De altfel, imediat după anunțul lui Trump, un atac cu rachete s-a dezlănțuit ”întâmplător” asupra ambasadei SUA din Irak! 

Ei bine, ”bomba” a venit însă aseară târziu, când şeful comandamentului militar american în Orientul Mijlociu, generalul Kenneth McKenzie, a declarat că... Bagdadul ar dori menţinerea în continuare a forţelor americane!

Motivul? Lupta împotriva Statului Islamic – o grupare care încă ar mai exista… și care pare a apărea… atunci când e nevoie!

”Prezenţa continuă a armatei americane în Irak a permis reducerea cu succes a activităţilor Iranului şi ale grupării Stat Islamic (SI)”, a declarat generalul Kenneth McKenzie în cadrul uni conferinţe online a comitetului naţional privind relaţiile americano-arabe, transmite AFP, preluat de Agerpres

Mai mult, generalul McKenzie a făcut o speculație – că armata iraniană şi-ar ”redus recent atacurile în speranţa că guvernul irakian ne cere să părăsim Irakul”.

Reamintim că Bagdadul a cerut trupelor SUA să părăsească Irak după asasinarea generalului iranian Soleimani – o crimă condamnată și la ONU!

Acum generalul McKenzie spune că ”Bagdadul a indicat clar disponibilitatea de a-şi menţine parteneriatul cu Statele Unite şi coaliţia militară internaţională pentru a continua lupta noastră împotriva ultimelor elemente ale SI” și că respectiva grupare ar mai avea încă ”aproximativ 10.000 de adepţi în regiunea Irakului şi a Siriei şi rămâne o ameninţare reală”.

După cum se știe, ISIS a fost lichidat în Siria după intervenția decisivă a Rusiei, iar în Irak sunt probleme mari din cauza situației kurzilor – eroi și victime ale războiului cu teroriștii – și a pretențiilor Turciei.

De menționat și că situația în Orientul Apropiat a izbucnit în perioada Obama – Hillary Clinton – Joe Biden, existând chiar dezvăluiri despre posibile legături între Clinton și oameni din Al Qaeda.

Tot activității democraților americani – care au decis susținerea rebelilor sirieni și destabilizarea puterii legitime de la Damasc - se datorează valul de migrație care a dat peste cap Europa. 

Cert este că Trump a reușit să oprească nebunia războinică și imixtiunile americane din zonă – dar revenirea grupării democrate, susținătoare a NATO și a implicării militare, va crea mari și costisitoare probleme în întreaga lume. Pe care, de altfel, le-a mai creat până acum 4 ani.

575
Tagurile:
General, SUA
Spain's King Felipe VI

Spania, lovită la nivel înalt: Regele, afectat de COVID!

30
(reînnoit 06:54 24.11.2020)
Pandemia lovește și la cel mai înalt nivel – pentru prima dată, un suveran european este afectat de teribila pandemie

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a intrat  în carantină după ce a fost contactul unei persoane testată pozitiv cu COVID-19, a anunţat Casa Regală a Spaniei, transmite ABC Espana

”O persoană cu care a fost în contact ieri Regele a fost testată pozitiv astăzi pentru COVID-19. În conformitate cu regulile sanitare, el se va afla de acum în carantină preventivă timp de zece zile”, a anunțat Casa Regală spaniolă.
Столкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии
© Sputnik / Марти Фрадера

În știre se anunță că atât Regina Letizia, cât şi copiii - Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia – ”îşi continuă activităţile în mod normal”.

Regele este al treilea membru al Familiei Regale care a fost pus în carantină de când a izbucnit pandemia.

Regina a fost în carantină în aprilie anul trecut, după ce a participat la o manifestare oficială în care a fost însoțită de ministrul Irene Montero, testată pozitiv pentru virus.

Moştenitoare a tronului, Prinţesa Leonor de Asturia a fost, de asemenea, pusă în carantină timp de paisprezece zile în septembrie anul trecut, după ce una dintre colegele ei de școală a avut rezultat pozitiv la testul Covid.

30
Tagurile:
COVID-19, rege, Spania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA prezentate pe TV în Japonia

Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!

269
Pentru prima dată de la alegeri, președintele Donald Trump face un anunț care va avea ecouri în întreaga lume – nu numai în tabăra lui Joe Biden

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, dă un semnal care poate fi interpretat ca o recunoaștere a înfrângerii sale.

De altfel, presa internațională a și consemnat că Donald Trump a dat undă verde deschiderii tranziţiei către administraţia Biden.

De fapt, este vorba de un mesaj pe Twitter, în care Donald Trump recomandă ca agenția guvernamentală care se ocupă de transferul de putere să demareze protocoalele necesare.

În prealabil Trump a avertizat că el și echipa sa continuă demersurile în Justiție în privința contestării și renumărării voturilor – și a dezvăluit presiunile la care a fost supusă șefa General Services Administration  - care a trimis anterior o scrisoare echipei lui Joe Biden în care informează că este deschisă calea pentru tranziţie.

”Vreau să îi mulțumesc Emily Murphy de la GSA pentru devotamentul și loialitatea ei fermă față de țara noastră. A fost hărțuită, amenințată și abuzată - și nu vreau să văd acest lucru se întâmplă cu ea, familia ei sau angajații GSA”, a scris Trump.

Dar, afirmă președintele SUA,  ”Cazul nostru continuă cu tărie, vom ține pasul cu binele ...  luptă și cred că vom învinge!”.

„Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în ceea ce privește protocoalele inițiale și am spus echipei mele să facă același lucru”.

Afirmația lui Trump care o vizează pe șefa GSA nu este gratuită – mass media și internetul prezentând secvențe teribile din america, cu hărțuirea susținătorilor lui Trump – inclusiv violențe fizice.

269
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, SUA, Alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în SUA 2020

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE!”

0
(reînnoit 07:05 24.11.2020)
Fostul ministru al Finanțelor îl desființează pe Florin Cîțu, după ce acesta s-a pus singur într-o situație penibilă participând la un fel de manifestare în fața sediului central al PSD

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Între Eugen Orlando Teodorovici și Florin Cîțu există o rivalitate firească – însă prin care s-a văzut și un anume respect pe care cei doi finanțiști îl au unul față de celălalt, în ciuda vorbelor dure aruncate.

Ei bine, după ce Florin Cîțu și-a lăsat pentru câteva ore fotoliul celui mai important minister pentru a participa la un soi de manifestare în fața sediului PSD, Teodorovici îi transmite un mesaj de reproș.

”Decât să se vândă electoral în fața sediului PSD pentru câteva voturi, mai bine își punea biroul de ministru-sinistru AFARĂ, în fața ministerului sau a guvernului, să lucreze acolo, în frig, o zi întreagă‼️”, scrie Teodorovici.

De să facă asta Cîțu? ”Așa, într-un gest de SOLIDARITATE cu bieții oameni alungați din piețele acoperite și obligați să-și vândă produsele AFARĂ, în frig, pe caldarâm‼”, spune Teodorovici.

De aici și concluzia scurtului mesaj: ce așteptări mai pot avea românii, confruntați cu atâtea probleme, de la personaje atât de ridicole?

”Dacă pentru #WERNER, #LuCOVID și întregul guvern #PeNaL, modelul de "FANTASTIK" al lui Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE publică, exemplu de MAIMUȚĂREALĂ și GROBIANISM într-un moment deloc relaxat și ușor pentru România și pentru Europa, nu știu ce așteptări mai pot avea cetățenii români, oamenii simpli, cu griji prea mari ca să-i mai poată urmări și pe SALTIMBANCII de la guvernare‼️”, a scris Eugen Teodorovici.
0
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici

Загрузка...