Viktor Orban

Viktor Orban: Statul de drept înseamnă primirea migranților

238
Premierul ungar Viktor Orban a explicat astăzi de ce Ungaria s-a opus prin veto bugetului european și pachetului de relansare.

BRUXELLES, 18 nov - Sputnik. Viktor Orban a declarat astăzi pentru agenţiei ungară de presă MTI că, atunci când a blocat prin veto pachetul legislativ bugetar european, Guvernul Ungariei a acţionat în conformitate cu poziţia exprimată în cadrul summit-ului UE din iulie 2020, exercitându-şi dreptul de veto garantat prin tratatele UE.

Viktor Orba a criticat iarăși Bruxelles-ul care crede că o ţară este considerată a fi un stat de drept numai dacă permite migranţilor să intre pe teritoriul său.

“Cei care îşi protejează graniţele şi ţara de migraţie, nu mai pot fi priviţi la Bruxelles ca state de drept. Iar odată adoptată actuala propunere, nu ar mai exista niciun obstacol de a condiţiona acordarea fondurilor europene statelor membre de sprijinirea migraţiei, iar ţările care se opun acesteia vor putea fi şantajate din acest motiv”, a explicat premierul de la Budapesta.

Viktor Orban a arătat, pe de altă parte, că în timpul dezbaterii, Ungaria a acţionat în conformitate cu principiile cooperării loiale, a predictibilităţii şi a transparenţei, şi a arătat mereu disponibilitate pentru compromis, în ciuda faptului că nu a considerat, niciodată, că este în regulă să iei împrumuturi în comun pentru a face faţă crizei economice.

“Compromisul la care s-a ajuns în iulie 2020 a fost acceptat doar pentru că suntem dedicaţi solidarităţii europene şi sprijinim acordarea, cât mai devreme posibil, a unor fonduri acelor state membre care au nevoie de ajutor financiar”, a mai spus premierul Ungariei.
Viktor Orban
© Sputnik / Алексей Витвицкий

El a arătat că Ungaria crede în statul de drept, dar că în timpul dezbaterilor din ultimii ani privind migraţia, trimiterea la statul de drept a devenit un instrument politic şi ideologic, în loc să fie unul legal. Iar în absenţa unor criterii obiective şi fără posibilitatea unei căi legale de atac, nici o procedură de sancţionare a unui stat membru nu se poate baza pe acest lucru, a atras el atenția.

“În opinia noastră, crearea unei legături între problemele financiare şi economice, respectiv dezbaterile politice, ar fi o greşeală foarte mare şi ar submina unitatea Europei. Introducerea oricărui mecanism nou de sancţionare a statelor membre este posibilă numai prin modificarea unanimă a tratatelor”, a conchis premierul de la Budapesta.

Critici pentru ”statul de drept” impus de Bruxelles

Și ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, a arătat într-un interviu pentru BBC că mulţi dintre europeni şi-au dat seama de faptul că discursul public de la Bruxelles despre demolarea statului de drept este înşelătoare şi falsă.

"Îmi pare rău că nici în cadrul a probabil celei mai cunoscute şi mai vizionate emisiuni de politică din Europa, în cele 24 de minute nu am reuşit să atingem decât subiectul acuzaţiilor obişnuite: CEU, legea ONG-urilor, portalul index.hu, dispariţia libertăţii presei, democraţia bolnavă etc.", a spus ministrul pe facebook, acolo unde a postat interviul de la BBC.

Ea a adăugat că în cadrul interviului s-a confirmat repede că dezinformarea coordonată care are loc în presa occidentală şi care a fost construită cu ajutorul opoziţiei maghiare împotriva Ungariei, este demontată cu uşurinţă atunci când cineva răspunde acuzaţiilor cu nişte argumente juridice şi “cu fapte clare”.

“Indiferent de cât de tare se strigă, indiferent de câte ori se repetă că Ungaria şi Polonia au blocat acordul istoric, realitatea este, de fapt, că responsabilitatea morală este a celor care doresc să rescrie – din motive ideologice şi trecând peste tratatele uniunii – acordul unanim din iulie al preşedinţilor de stat şi al şefilor de guvern din cele 27 de state membre ale UE”, a arătat Judit Varga, adăugând că ar trebui să fie clar pentru toată lumea că Ungaria nu poate fi şantajată.

Ministrul Justiției a anunțat că, în cazul în care se va reveni la acordul anterior unanim acceptat sau dacă pe masă va fi depus un text care să fie în conformitate cu tratatele UE şi care să nu conţină vreun şantaj ideologic, Ungaria va fi prima ţară care îl va accepta.

“Până atunci vom face tot posibilul pentru ca vocea Ungariei şi a poporului maghiar să fie din ce în ce mai puternică în întreaga Europă, deoarece credem că bătrânul continent nu a avut niciodată nevoie mai mare ca astăzi de această voce clară, cinstită”, a mai spus Judit Varga.

238
Tagurile:
Viktor Orban
Tematic
Viktor Orban critică propunerile CE privind migrația
Viktor Orban apără educația creștină pentru copii
Orban Viktor, mesaj ferm pentru Trump! Lecție pentru România
Joe Biden

Biden pune omenirea pe gânduri: ”SUA, gata conducă lumea”

74
(reînnoit 06:50 25.11.2020)
Declarații dure – și un conglomerat de personalități care vin din rândul Establishment-ului, chiar al Deep State – cu ambiții de dominație mondială – bazată, ca de obicei, pe intervenții

BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. După ce președintele Trump a făcut un gest interpretat ca o acceptare a înfrângerii, iar statul cheie Pennsylvania a anunțat că numărătoarea voturilor i-a dat câștig de cauză candidatului democrat, Joe Biden a făcut o declarație în care și-a anunțat o parte din echipă – dar și câteva planuri de viitor.

Astfel, în discursul său de pe o scenă din Wilmington, Delaware, cel numit de presă „președintele ales” al SUA a prezentat primele şase nume care îi vor fi alături odată cu ipotetica preluare a mandatului, pe 20 ianuarie.

Astfel, vorbind de echipa sa, Biden a lansat mai multe mesaje, în frunte cu cele legate de ieșirea din așa zisul izolaționism al lui Trump și abordarea combaterii climatice. Dar, cea mai interesantă declarație – și care pune multă lume pe gânduri, este cea referitoare la ”conducerea lumii” de către SUA!

”Aceasta este o echipă care reflectă faptul că America s-a întors, gata să conducă lumea şi nu să se retragă din ea”, a declarat Joe Biden, având-o alături pe Kamala Harris.

Viitorul secretar de stat – deci al treilea om de pe podiumul puterii americane, este Antony Blinken, fost adjunct al secretarului de stat în administrația Obama.

”Nu putem rezolva singuri problemele lumii, trebuie să lucrăm cu alte ţări”, a declarat Anthony Blinken.

Dar, atenție, Călin Marchevici, scrie într-o excelentă analiză în „Cotidianul” https://www.cotidianul.ro/iohannis-dna-sri-si-ong-urile-pot-savura-momentul/ : Blinken este un intervenționist, la fel și viitoarea șefă a Pentagonului”.

”În calitate de secretar de Stat adjunct în administrația Obama, Blinken a pledat pentru o intervenție mai puternică a SUA în Siria și a susținut intervenția militară americană în Libia. Era consilier al lui Joe Biden când acesta a susținut invazia SUA în Irak, în 2003”, scrie analistul.

În timpul bombardamentelor americane din Siria, ”fără sa aibă nicio dovadă, Blinken a spus atunci că Assad a folosit gaz sarin împotriva populației”.

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
© Video : Ruptly / "Москва. Кремль. Путин", Россия-1

Marchevici îl citează pe Blinken: ”Nu pot să vă spun care e dovada, dar avem o mulțime de indicii din media și social media care spun că s-a folosit fie clor, fie sarin”.

Dar, atenție – ”Blinken a jucat un rol important în cursul revoluției din 2014 din Ucraina, alături de Victoria Nuland. S-a temut atunci ca SUA să livreze arme letale Ucrainei. Blinken s-a bucurat mult apoi, când președintele Donald Trump a luat această hotărâre”.

O altă figură importantă este Michele Flournoy, despre care Marchevici spune că ”este unul dintre susținătorii așa-zsei Third Offset Strategy în relația Americii cu Rusia și China”, adică o reactualizare a strategiei superiorității nucleare și a superiorității tehnologice, ”redactată în timpul administrației Obama de unul dintre viitorii parteneri ai lui Blinken și Flournoy în cadrul firmei de consultanță WestExec Advisors”.

Analistul o caracterizează sec pe viitoarea șefă a Pentagonului: ”lobby-ista industriei militare”, care i-a ”ajutat pe contractorii militari din SUA să obțină contracte uriașe de la Pentagon pentru intervențiile militare ale administrațiilor Clinton și Obama”, după cum scrie The American Prospect.

”A fost considerată una dintre eminențele cenușii din spatele ofensivei militare americane în Afganistan în timpul administrației Obama, o strategie care a adus contracte grase pentru induistria militară și a prelungit războiul”, mai scrie Călin Marchevici în ”Cotidianul”. .

Revenind la declarația lui Joe Biden, acesta a prezentat-o pe viitoarea ambasadoare a SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Un alt personaj cunoscut este fostul secretar de stat John Kerry, care va fi ”emisar special pentru combaterea problemelor climatice”.

John Kerry este cel care a semnat, în numele SUA, acordul climatic negociat în 2015, din care SUA s-a retras recent, la comanda lui Donald Trump.

Relatând prezentarea lui Joe Biden, presa internațională arată că posibilul nou președinte a desemnat, pentru prima dată un hispanic în fruntea securităţii interne – Homeland Security -  în persoana lui Alejandro Mayorkas, un cubanez a cărui mamă ar fi… româncă!

De asemenea, Biden a propus o femeie în fruntea serviciile de informaţii, pe Avril Haines.

Un alt apropiat al lui Joe Biden, Jake Sullivan, va fi numit consilier de securitate naţională.

În fine, presa a relatat că Secretarul Trezoriei SUA ar putea fi Lael Brainard, din cadrul FED (Federal Reserve).

”Este vorba despre cineva care, cred eu, va fi acceptat de toate elementele Partidului Democrat, progresişti şi moderaţi”, a declarat Biden, nedivulgând încă numele celui care va răspunde finanțele SUA.

O altă variantă, tot feminină, este Janet Yellen, fosta preşedintă a aceleiași băncii centrale, FED. 

Deci, un conglomerat care vine din rândul Establishment-ului, chiar al Deep State – cu ambiții de dominație mondială – bazată, ca de obicei, pe intervenții mai mult sau mai puțin la vedere, mai mult sau… și mai mult dincolo de lege. Că, doar se știe, legea și democrația nu sunt pentru cei puternici.

74
Tagurile:
SUA, Joe Biden

Загрузка...

Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării

108
(reînnoit 20:01 24.11.2020)
O firmă de turism din Marea Britanie a stârnit discuţii aprinse pe rețelele sociale după ce a anunțat că nu va mai face afaceri cu Qantas Airways din cauza deciziei acestei companii aeriene de a cere ca toți pasagerii internaționali să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik. Tradewinds Travel, un operator de turism independent, a postat o declarație pe site-ul său web, în care spune că nu va lucra cu clienți care doresc să rezerve un zbor cu Qantas, referindu-se la afirmaţiile CEO-ul companiei aeriene din Australia. Potrivit acestuia, compania australiană vrea să solicite călătorilor internaționali să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

„Considerăm că autonomia corporală în ceea ce privește intervenția medicală constituie o alegere personală și nu poate fi ceva impus cu forța de către companii. Nu suntem anti-vaccinuri, dar suntem pro-alegere. Există o diferență uriașă între constrângere și alegerea liberă”, a scris compania, citată de RT

Agenția de turism a mai scris că „niciodată în istoria aviației” o companie aeriană nu a cerut pasagerilor să facă o injecție înainte de a urca în avion. Ea mai spune în declaraţie că Australia, ca stat, are dreptul de a refuza intrarea persoanelor care nu sunt vaccinate, dar că „nu este în atribuţiile unei companii aeriene să impună acest lucru forţat clienților”.

Atitudinea a primit aplauze din partea criticilor politicii vaccinării obligatorii propuse. Un comentator a apreciat agenția pentru că a luat atitudine împotriva „fascismului medical”.

Alții și-au exprimat recunoștința, lăudând compania pentru că se opune „tiraniei” și și-au exprimat speranța că nu va fi zdrobită de „dictatura Covid”.

​De asemenea, mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au manifestat sprijinul pentru Tradewinds, spunând că îşi vor rezerva la această agenţie viitoarele sărbători.

​Au existat însă şi comentarii dezaprobatoare. Un internaut a salutat în mod ironic știrea, spunând că astfel nu va fi nevoit să stea lângă un „anti-vaccinist” atunci când va zbura.

​Agenția de turism a promis că va boicota orice companie aeriană care urmează exemplul Qantas. CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a susținut că vaccinările obligatorii pentru călătorii internaționali vor deveni o normă la nivel mondial.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), un grup de lobby care reprezintă companiile aeriene din întreaga lume, dezvoltă deja o aplicație mobilă care va servi drept „pașaport” Covid-19 pentru călători. Un program pilot pentru aplicație este programat să fie lansat luna viitoare.

108
Tagurile:
Vaccinare, UK
Tematic
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
UK, avertizări meteo în weekend: ploi torenţiale, inundaţii
UK: lockdown în toată ţara – fără Crăciun şi Anul Nou?
UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid
UK: VIZĂ pentru români de la 1 ianuarie – cum o obţineţi

Загрузка...
Daniel-Cătălin Zamfir

Mare victorie pentru Daniel Zamfir ajută zeci de mii de români

0
(reînnoit 07:14 25.11.2020)
Senatorul Daniel Zamfir a repurtat un succes cu un amendament care salvează zeci de mii de români de pretențiile băncilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Activitatea de până acum a senatorului Daniel Zamfir a fost benefică pentru sute de mii de români, prinși în mrejele contractuale ale creditelor bancar.

Ieri, senatorul a mai marcat un succes, mulțumită sprijinului acordat de parlamentarii PSD din camera Deputaților.

”Azi, colegii mei de la PSD din Camera Deputaților au adoptat amendamentul prin care am eliminat dobânda la dobândă cu care guvernul Orban i-a împovărat pe cei care și-au amânat ratele la bănci și IFN-uri pe perioada pandemiei”, arată Daniel Zamfir, definind votul ca pe ”ÎNCĂ O NEDREPTATE REPARATĂ”.

În ședința de ieri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la legea de aprobare a OUG 168/2020 – în baza căruia pe perioada amânării ratelor nu se capitalizează dobânda.

”Dobânda datorată de debitori, precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, se arată în amendamentul iniţiat de senatorul PSD Daniel Zamfir – și adoptat de Camera Deputaților, for decizional pentru această lege.

OUG 168/2020 reglementează măsuri luate în contextul situaţiei epidemiologice COVID-19, inclusiv amânarea ratelor la credite pentru cetăţeni.

”Să te lauzi că vii în sprijinul oamenilor ajutându-i să-şi amâne ratele la bănci şi IFN-uri, dar, în acelaşi timp, să le percepi dobândă la dobândă pentru perioada amânării nu e doar un cinism, este până la urmă politica acestui Guvern care pune toată povara crizei economice pe spinarea oamenilor şi a companiilor româneşti, favorizând în mod vădit sistemul financiar bancar”, a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul spune că, prin amendamentul său, oamenii ”vor fi scutiţi de această mizerie de a plăti dobândă la dobândă pe perioada amânării ratelor şi astfel le va fi uşurată povara plăţii ratelor în continuare”.

De asemenea, senatorul a precizat că voturile PNL și USR au fost contra amendamentului: ”Ca de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, PNL și USR votează împotrivă!”.

Așa că senatorul PSD cere și celor care sunt afectați de probleme cu băncile – ”La vot, pe 6 decembrie, să ne apărăm drepturile calcate în picioare de PNL și USR!”.

0
Tagurile:
Victorie, Daniel Zamfir

Загрузка...