Эмблема ВОЗ, архивное фото

OMS: Vaccinul nu va înlocui alte instrumente anti-pandemie

194
(reînnoit 15:05 16.11.2020)
Directorul general al OMS a declarat că un vaccin anti-Covid 19 va completa alte instrumente în lupta împotriva pandemiei, nu le va înlocui.

BRUXELLES, 16 nov - Sputnik. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a atras atenţia astăzi că un vaccin nu va fi suficient de unul singur pentru a învinge pandemia.

„Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui”, a afirmat şeful OMS.

El a arătat și că vaccinul va fi în cantități limitate la început.

„La început, cantităţile (de vaccin) vor fi limitate şi, prin urmare, personalul medical, vârstnicii şi persoanele la risc vor avea prioritate şi sperăm că aceasta va face să scadă numărul deceselor şi va permite sistemelor de sănătate să reziste”, a subliniat Tedros.

Potrivit lui Ghebreyesus, chiar și cu vaccinul va rămâne încă mult teren virusului să opereze, așa încât el a îndemnat nu se pună capăt prematur măsurilor ce permit ţinerea sub control a răspândirii virusului, cum sunt testele, carantina, urmărirea contacţilor.

194
Tagurile:
vaccin, Omsk
Tematic
OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19
NUCLEARA nopții: șeful cel mare al OMS, băgat în carantină!
OMS: „Deschideţi şcolile! Nu ne permitem o generaţie pierdută”
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

83
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

83
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

51
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

51
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...