Viktor Orban

Ungaria va bloca UE dacă insistă pe condiționarea fondurilor

134
(reînnoit 13:51 16.11.2020)
Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar a confirmat că Ungaria își va folosi dreptul de veto pentru a bloca adoptarea bugetului UE și a planului de relansare dacă Bruxelles-ul condiționează fondurile europene de ”statul de drept”.

BRUXELLES, 16 nov - Sputnik. Ungaria va bloca adoptarea bugetului Uniunii Europene și planul de relansare economică a blocului comunitar din cauza condiționării fondurilor de respectarea statului de drept, a confirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta.

Reprezentanții permanenți la UE ai statelor membre se vor întâlni astăzi la Bruxelles pentru a discuta despre bugetul pe 2021-2027 al blocului comunitar, dar avertismentul Ungariei este unul de care vor trebui să țină cont.

Președinția germană a UE le va cere guvernelor să își exprime poziția politică vizavi de condiționarea fondurilor de respectarea statului de drept în condițiile în care premierul Viktor Orban a trimis deja o scrisoare instituțiilor UE în care a avertizat cu folosirea dreptului de veto asupra bugetului comunitar dacă se continuă cu insistența pe condiționarea fondurilor de ”statul de drept”. Budapesta și Polonia au atras atenția că acest ”stat de drept” impus de la Bruxelles este doar o armă politică folosită pentru a îngenunchea statele suverane.

De altfel, în luna iulie a acestui an, Parlamentul de la Budapesta a adoptat o rezoluție prin care cere guvernului să nu accepte condiționarea fondurilor de ”statul de drept”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, care va reprezenta Ungaria la discuțiile de la Bruxelles, a declarat că vine cu un mandat clar din partea parlamentului ungar. Atunci când a fost întrebat dacă mandatul său înseamnă că Ungaria își va folosi dreptul de veto pentru a bloca bugetul UE și planul de relansare economică, acesta a răspuns că „deducția voastră este corectă”.

Instituțiile UE au propus ca viitoarele fonduri europene să fie condiționate de respectarea unui așa numit ”stat de drept”.

Și Guvernul Poloniei a semnalat săptămâna trecută că nu este de acord cu noul mecanism de condiționare, premierul Mateusz Morawiecki sugerând la rândul său că ar putea bloca aprobarea bugetului UE.

134
Tagurile:
Buget, UE, Ungaria
Tematic
Ungaria ia atitudine: scrisoare dură către Bruxelles
Ungaria dă încă o lecție: produce medicamentul anti-Covid!
Ungaria va importa vaccinul rusesc în decembrie
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

259
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

259
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

121
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

121
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...