Marine Le Pen, French presidential candidate and leader of the political party the National Front, during a news conference following the first round of the presidential election.

Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult

121
(reînnoit 19:52 15.11.2020)
În timp ce în Franța nu se ştie dacă sărbătorile de la sfârșitul anului vor putea fi celebrate, Marine Le Pen a spus că ar lăsa „francezii să sărbătorească Crăciunul cu familia lor” dacă ar fi aleasă președintă.

BUCUREŞTI, 15 nov – Sputnik. Invitată, pe 15 noiembrie, la BFM TV, Marine Le Pen a spus că, în calitate de preşedintă, ar sprijini întreprinderile mici şi ar redeschide lăcașurile de cult în aceste momente dificile.

„Dacă mâine aș fi aleasă, aș lăsa francezii să sărbătorească Crăciunul împreună cu familia lor și aș redeschide micile afaceri”, a afirmat Le Pen, citată de Sputnik France

Președinta partidului Adunarea Națională a explicat că „întreprinderile mici au depus eforturi organizatorice și financiare foarte mari pentru a putea respecta legile legate de protocoalele de sănătate”.

​Pentru a-și argumenta punctul de vedere, ea a citat un studiu de la Stanford conform căruia „riscul de contaminare în întreprinderile mici este foarte mic, dacă respectăm regulile de siguranță”. Ea a amintit că în Catalonia nu au fost închise.

Lăcașurile de cult, un „sprijin important”

În ceea ce privește lăcașurile de cult, „acestea sunt în general suficient de mari pentru a permite respectarea regulilor de distanţare împotriva răspândirii bolii”, a subliniat Le Pen.

„Participarea la slujbe este, pentru un număr mare dintre compatrioții noștri, un sprijin important în aceste momente de tensiune puternică și de mare angoasă pentru mulți”, a adăugat preşedinta partidului Adunarea Națională, care a adăugat că ar fi „preferat ca guvernul să cedeze în această chestiune”.

Regulile de lockdown vor rămâne neschimbate timp de cel puțin 15 zile, a declarat prim-ministrul Jean Castex pe 12 noiembrie. Totuşi, ar putea fi introduse unele relaxări de la 1 decembrie pentru sărbătoarea Crăciunului, dacă tendința de încetinire a epidemiei continuă. Posibila relaxare va viza magazinele, în timp ce barurile și restaurantele vor rămâne închise.

Premierul a avertizat că nu este „rezonabil să sperăm că vom putea organiza petreceri mari pentru câteva zeci de persoane, în special de Revelion”. În cazul unei relaxări după 1 decembrie, certificatul de călătorie va rămâne obligatoriu.

121
Tagurile:
Marine Le Pen
Tematic
Marine Le Pen a făcut anunțul care îl va speria pe Macron
Marine Le Pen acuză acordul european și taxele la nivel european pe care le presupune
Peste 30% dintre francezi susţin soluţia lui Marine Le Pen

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

187
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

187
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Franţa: E necesar un dialog cu Rusia despre stabilitatea strategică şi controlul armelor

82
Referindu-se la contextul „slăbirii progresive a instrumentelor existente de control al armelor”, Ministerul francez de Externe a subliniat că este necesar dialogul cu Rusia în ceea ce privește stabilitatea strategică și controlul armelor.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Rugat să comenteze despre întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american, un reprezentant al Ministerului francez de Externe a vorbit despre o „evoluție pozitivă”.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

În plus, Parisul a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia cu privire la stabilitatea strategică.

„Declarația comună a celor doi președinți deschide calea discuțiilor cu privire la stabilitatea strategică și controlul armelor între două țări care dețin în prezent aproape 90% din stocul mondial de arme nucleare. Un dialog cu Rusia cu privire la aceste probleme este necesar în contextul dezintegrării treptate a instrumentelor existente pentru controlul armelor, așa cum au observat șefii de stat și de guvern din cadrul NATO la summitul de la Bruxelles din 14 iunie”, a precizat reprezentantul Ministerului francez de Externe, citat de Sputnik France.

De asemenea, subliniind importanța securității și stabilității continentului, Parisul insistă că nu trebuie trecute cu vederea noi domenii, precum securitatea cibernetică, care joacă un rol important în stabilitatea strategică.

„De asemenea, trebuie luate în considerare noi dimensiuni care joacă un rol în stabilitatea strategică, precum problemele de securitate cibernetică. Sperăm că europenii vor contribui activ la această reflecție cu privire la securitatea și stabilitatea continentului nostru”, a adăugat acesta.

Summitul Putin-Biden

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden a avut loc miercuri, 16 iunie, la Geneva. A fost primul summit ruso-american din 2018, precum și prima întâlnire de când Biden a fost inaugurat președinte.

Unul dintre principalele rezultate este acordul privind lansarea unui dialog bilateral cu privire la stabilitatea strategică. Putin și Biden au reafirmat că nu poate exista niciun câștigător în războiul nuclear.

82
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden

Загрузка...