SUA, acțiuni violente

SUA: Atacuri violente împotriva susţinătorilor lui Trump reacţia preşedintelui

882
În SUA, după marşul „Make America Great Again”, activiști de stânga i-au atacat pe susținătorii președintelui Trump la Washington și au asediat cel puțin un hotel din centrul orașului care îi găzduia pe aceştia.

BUCUREŞTI, 15 nov – Sputnik. Mii de oameni s-au adunat sâmbătă în capitala SUA pentru a-l susţine pe preşedintele Donald Trump, susţinând că victoria acestuia în alegeri i-a fost furată printr-un sistem masiv de fraudă.

Mitingul a fost pașnic, dar au avut loc ciocniri violente atunci când activiștii anti-Trump s-au adunat, la câteva sute de metri distanță de Casa Albă, și au hărțuit grupurile împrăștiate de susținători ai lui Trump care se întorceau la hotelurile lor. Pentru a împrăştia mulţimea, poliția a intervenit cu spray lacrimogen, a relatat un corespondent Sputnik

​Poliția a fost desfășurată în număr mare şi a acţionat pentru a înăbuşi ciocnirile, pentru a-i salva pe susţinătorii lui Trump și, ocazional, pentru a-i aresta pe cei mai violenți atacatori.

​Ulterior, polițiștii au folosit forța fizică și spray-uri lacrimogene pentru a împrăștia protestatarii care au început să vandalizeze mașinile parcate.

De asemenea, contra-protestatarii au fost surprinşi arzând pălării și steaguri pro-Trump pe care, aparent, le luaseră de la protestatarii MAGA.

​De asemenea, potrivit The Washington Post, un tânăr de 20 de ani a fost înjunghiat și ulterior a fost dus la un spital cu răni grave.

​În contextul actelor de violenţă împotriva susținătorilor săi, Trump a condamnat acţiunile activiștilor de stânga şi a cerut poliției din capitala SUA să acționeze şi să nu dea înapoi.

„[Activiştii] de la ANTIFA au fugit astăzi când au încercat să îi atace pe oameni la mitingul pentru Trump, deoarece acei oameni au reacţionat cu fermitate. Antifa a așteptat până în această seară, când 99% [dintre susţinători] au plecat, pentru a ataca susţinători #MAGA nevinovaţi. Poliția DC, faceți-vă treaba și nu vă opriți!”, a postat Trump pe Twitter, potrivit Sputnik News.

De asemenea, președintele în funcție a criticat autoritățile locale din Washington, DC, pentru inacțiune și a spus că Antifa a atacat „persoane în vârstă și familii”.

882
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, proteste, SUA
Тема:
Alegerile prezidențiale în SUA 2020 (32)

Pavelescu, fulminant: ”Bruxelles, luați-vă labele mizerabile!”

581
Aurelian Pavelescu trimite un mesaj fulminant către Uniunea Europeană, respingând revoltat ultimele „recomandări” venite de la Bruxelles aseară

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Celebrul avocat Aurelian Pavelescu este, așa cum am mai spus, unul dintre oamenii de Drept care s-au dedicat apărării Bisericii Ortodoxe Române – și credinței creștine, în general.

Acum, după recomandările Bruxelles-ului pentru ca Sfintele Sărbători să se țină online, Pavelescu a izbucnit, trimițând un mesaj fulminant către Bruxelles: ”UE ne amenință ci „Dumenezeu on-line”! Luați-vă labele mizerabile de pe Biserici”, răspunde Pavelescu.

”Așa-zisa recomandare a UE, ca slujbele de Crăciun să se facă on-line, este sinistră”, consideră maestrul Dreptului, care atrage atenția că ”Nu este vorba despre o măsură anti-pandemie, nu se face referire la măsuri de protecție, ci la închiderea efectivă a bisericilor”.

În acest sens, Pavelescu atrage atenția că UE ”dă și soluția: spațiul virtual, transferul bisericilor pe internet”.

De ce consideră Pavelescu că e vorba de intenția vădită de închidere? Pentru că „se putea, spre pildă, să se recomande și slujbele în aer liber în fața bisericilor. Intenția este explicită”, scrie Pavelescu.

Problema este privită de avocat, votant al Tratatului de Funcționare al UE, prin prisma unei întrebări fundamentale: ”Este permisă o astfel de ”recomandare” de către Tratatul UE?” – răspunsul fiind clar – ”NU!”.

Adică, instituțiile UE ”nu au dreptul să interfereze în viața religioasă”, arată avocatul. ”Dacă s-ar fi spus lucrul acesta la aderare, nimeni n-ar mai fi votat existența UE”.

Dar acum situația s-a schimbat, iar Pavelescu spune clar: ”Structurile care au preluat UE împotriva popoarelor au devenit dictatoriale și le șantajează cu sărăcia și represiunea - VOR SĂ ACAPAREZE ȘI BISERICILE, SĂ LE SUPUNĂ!”.

”Este vorba despre idolatrie!”, acuză Aurelian Pavelescu, argumentând că ”UE dictează acum și preoților, punându-se mai presus de Dumnezeu, pe Scaunul Său fiind întronată UE!”.

În plan comunitar, ”oricine îndrăznește să critice, să vorbească despre libertate, este imediat taxat drept ”naționalist, extremist, anti-european, iliberal, pericol” - de către uneltele Noii Ordini Mondiale, poliția politică care a înălțat soclul Vițelului de aur”.

Altă întrebare fundamentală: ”De ce UE nici măcar n-a consultat Bisericile și credincioșii?”.

Pentru că acesta se vrea a fi „un mesaj de forță, că gulagul a fost instaurat! Prigoana este astăzi oficială. Toți cei care se vor opune vor fi urmăriți, stigmatizați, excluși și uciși politic și civic, înregistrați pe listele negre”.

”După ce ne-au spus cum să fie familiile noastre, să ne educăm copiii și să ne abandonăm bunii și străbunii în mormintele lor, acum ne vor sufletele și să ne închinăm lor, în locul lui Dumnezeu”, scrie Pavelescu.

Îndemnul către români al avocatului – președinte al partidului martirilor, PNȚCD - este ferm: ”Nu vă lăsați amăgiți, se pregătește din nou uciderea Pruncului Iisus, noul Irod și-a trimis din nou asasinii. Să ucidă speranța lumii, dragostea întrupată”.

Profetic, Pavelescu scrie că „Mulți prunci nevinovați vor cădea în măcelul care urmează” – un fapt adevărat, mai ales că e vorba de cei nenăscuți.

”Dar Acela Unul, care stă să se nască în ieslea Bethleemului, va răscumpăra lumea întreagă”, scrie Aurelian Pavelescu, încheind superb: ”Dumnezeu stă în casa Sa (Biserica, n.n.) și în sufletele oamenilor, nu poate fi transferat în spațiul virtual, în cușca de amăgiri a globaliștilor idolatri!”.

Un text cum rar vezi – și un intelectual credincios și patriot… o specie pe care să dispară în România. Sau să renască? Românii au un cuvânt de spus în acest sens, numai să fie conștienți.

581
Tagurile:
Uniunea Europeană, Bruxelles, Aurelian Pavelescu

Загрузка...
Flags outside the building of the European Parliament in Strasbourg

O nouă măsură dură a UE vizează și conținutul online!

165
(reînnoit 06:59 03.12.2020)
O Declarație a Statelor Uniunii Europene, generată de ”îngrijorarea faţă de creşterea antisemitismului și urii rasiale” – se solicită adoptarea de măsuri dure, inclusiv față de conținutul online

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Statele Uniunii Europene au adoptat aseară o declaraţie care vizează măsuri împotriva creşterea antisemitismului.

„Creşterea ameninţărilor la adresa evreilor în Europa, inclusiv reapariţia miturilor conspirative, a expresiilor publice ale antisemitismului, în special în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi creşterea incidentelor antisemite şi a crimelor motivate de ură sunt foarte îngrijorătoare”, se precizează în Declaraţia Uniunii Europene.

În Declarație se arată că lupta împotriva antisemitismului este ”o problemă ce implică diferite niveluri de guvernare şi politici la nivel local, naţional şi european” – sugerând astfel luarea de măsuri ferme.

”Lupta împotriva antisemitismului trebuie luată în considerare în mod coerent în măsurile şi deciziile adoptate de instituţiile Uniunii Europene şi, în special, să se reflecte în măsurile prezentate de Uniunea Europeană”, se arată în Declarația UE.

Mai mult UE subliniază că orice formă de antisemitism, de intoleranţă sau ură rasială este ”incompatibilă cu valorile şi obiectivele Uniunii Europene şi ale statelor sale membre”.

Conforma Declarației, printre măsuri se solicită „eliminarea rapidă a discursurilor de ură ilegale şi a conţinutului terorist online”, dar și ”un răspuns judiciar puternic şi sistematic faţă de actele antisemite" o "educaţie privind Holocaustul, antisemitismul şi viaţa evreilor”.

În plus, ”împărtăşirea bunelor practici între statele membre este, de asemenea, esenţială”, consideră autorii declaraţiei, conform Agerpres

Agerpres îl citează pe Fleix Klein, comisarul guvernamental german pentru combaterea antisemitismului: ”Antisemitismul este un fenomen ce afectează întreaga Uniune Europeană – pentru a-l combate eficient, avem nevoie de un set adecvat de instrumente europene”.

 

165

Загрузка...
Ludovic Orban

Pensia minimă: Orban, anunț despre majorare

0
Vești bune pentru vârstnicii României: pensia minimă va crește în anul viitor, potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban. Acesta a precizat că procentul de creștere va fi în funcție de indicatorii economici.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Pensia minimă va crește din 2021. Acesta este anunțul pe care l-a făcut premierul României, Ludovic Orban. Totuși, șeful Executivului nu a dat un răspuns precis cu privire la procentul cu care va crește venitul vârstnicilor.

”Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici - creşterea economică, rata inflaţiei”, a spus Orban.

Premierul României a dat asigurări că se dorește creșterea pensiilor și, concomitent, creșterea puterii de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă.

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că liberalii mizează pe o creștere cu până la 46% a punctului de pensie până în anul 2024.

Pentru 2021 se ia în calcul o creștere a punctului de pensie de peste 8 procente.

”Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, informează economica.net.
0

Загрузка...