UK, avertizări meteo în weekend: ploi torenţiale, inundaţii

138
În weekendul acesta meteorologii au avertizat că vor fi ploi torențiale și furtuni puternice în Marea Britanie, pe măsură ce se instalează vremea de iarnă.

BUCUREŞTI, 14 nov – Sputnik. Britanicii vor avea parte de un weekend cu ploi torenţiale şi cu vânturi puternice în întreaga Mare Britanie. Temperaturile vor fi mai scăzute în comparație cu ultimele zile.

Potrivit prognozei Met Office, va fi o dimineață în general înnorată, cu ploi care continuă să se deplaseze spre est, în vest fiind însă cele mai abundente ploi.

Temperaturi mai scăzute

Meteorologii de la Netweather au avertizat că în acest weekend temperaturile vor fi mai scăzute faţă de normalul perioadei în Marea Britanie. Mai mult, weekendul viitor va fi și mai rece.

Totuşi, mase de aer mai cald care vin dinspre sud vor ridica temperaturile din timpul zilei la peste 10 grade. Totuşi, după weekendul următor, vremea va deveni mult mai rece în nord și apoi în toată ţara.

În acest weekend, în Marea Britanie se va menţine un cer înnorat și condiții de ploaie. Totuşi, vor fi şi zone cu vreme mai uscată. „În special în estul Marii Britanii va fi şi cer mai senin, în o mare parte din sud-estul ţării fiind o vreme uscată sâmbătă dimineață. De asemenea, nordul Scoției va fi uscat în cea mai mare parte a zilei de sâmbătă şi pot fi şi câteva perioade însorite aici”, a spus meteorologul Alex Deakin de la Met Office, citat de Express

Atenționări meteo acum:

 • Beaulieu
 • Bosham and West Itchenor

31 de Avertizări meteo pe azi în:

 • Christchurch Harbour
 • Climping Seafront
 • Dorset coast at Poole Harbour
 • Fareham to Portchester
 • Hayling Island
 • Hillhead to Gosport
 • Isle of Wight coast
 • Langstone to Emsworth Harbour
 • Mansbridge and Riverside Park
 • Milford on Sea to Lymington
 • North Cornwall Coast from Chapel Porth to The Rumps excluding the tidal River Camel
 • North Cornwall Coast from Lands End to Chapel Porth
 • North Cornwall Coast from The Rumps to Hartland Point excluding Bude
 • Portsmouth
 • Selsey Bill to Elmer
 • Southampton Water and Hamble
 • South Cornwall Coast from Gribbin Head to Rame Head
 • South Cornwall Coast from Lands End to Lizard Point
 • South Cornwall Coast from Lizard Point to Gribbin Head excluding Truro City
 • South Cornwall Coast from Rame Head to Plymouth including tidal estuaries
 • South Devon Coast from Start Point to Dawlish Warren
 • The Essex coast from Clacton to and including, St Peters Flat and the Colne and Blackwater estuaries
 • The Suffolk and Essex coast from Felixstowe to Clacton including Orwell and Stour estuaries
 • The Suffolk coast at Southwold
 • The tidal Deben estuary
 • The tidal River Waveney from Ellingham to Breydon Water
 • The tidal River Yare from Thorpe St Andrew to Breydon Water
 • Thorney Island to Bracklesham
 • Tidal areas of Littlehampton Rope Walk
 • Tidal River Camel excluding Wadebridge and Chapel Amble
 • Tidal Thames riverside from Putney Bridge to Teddington Weir
138
Tagurile:
Meteo, Marea Britanie, UK
Testare la COVID - 19

Alertă MAE: încă o țară cere românilor teste PCR la intrare

28
(reînnoit 12:08 03.12.2020)
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe precizează că autoritățile croate au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Croația, în contextul pandemiei de COVID-19.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Accesul pe teritoriul Republicii Croația este permis cetățenilor străini care sosesc din zone/state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, cu condiția prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării pe teritoriul croat sau a efectuării unui test molecular (PCR) după intrarea în Republica Croaţia, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ. Noile măsuri sunt în vigoare până la data de 15 decembrie 2020.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe român.

Lista unităților în care pot fi efectuate testele moleculare (PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Croația poate fi consultată la pagina de internet: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763. Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 și 200 euro și va fi suportat de către solicitant.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată la următoarea adresă: https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement.

De la aplicarea acestor măsuri sunt exceptate mai multe categorii de persoane.

Este vorba despre angajaţii care prestează servicii esenţiale, inclusiv angajaţii în domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri şi sezonieri, elevii, studenţii şi stagiarii transfrontalieri, cu obligația ca durata șederii pe teritoriul Republicii Croația sau în afara teritoriului croat să nu depășească 12 ore, personalul navigant şi transportatorii, diplomaţii, personalul organizaţiilor internaţionale şi persoanele invitate de organizaţii internaţionale, personalul militar, ofiţerii de poliţie, personalul protecţiei civile şi personalul umanitar, persoanele care călătoresc pentru motive esenţiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliștii, persoanele aflate în tranzit, cu condiția ca durata tranzitului să nu depășească 12 ore, precum și pacienții transportați pentru motive de sănătate urgente sau esențiale.

De asemenea, informații suplimentare privind categoriile de persoane exceptate de la noile măsuri adoptate de autoritățile croate se regăsesc pe pagina de internet a Ministerului croat de Interne https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51907, http://zagreb.mae.ro și http://www.mae.ro/ și informarea temeinică anterior deplasărilor în Republica Croația.

28
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, teste, Croația, MAE
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

Pavelescu, fulminant: ”Bruxelles, luați-vă labele mizerabile!”

663
Aurelian Pavelescu trimite un mesaj fulminant către Uniunea Europeană, respingând revoltat ultimele „recomandări” venite de la Bruxelles aseară

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Celebrul avocat Aurelian Pavelescu este, așa cum am mai spus, unul dintre oamenii de Drept care s-au dedicat apărării Bisericii Ortodoxe Române – și credinței creștine, în general.

Acum, după recomandările Bruxelles-ului pentru ca Sfintele Sărbători să se țină online, Pavelescu a izbucnit, trimițând un mesaj fulminant către Bruxelles: ”UE ne amenință ci „Dumenezeu on-line”! Luați-vă labele mizerabile de pe Biserici”, răspunde Pavelescu.

”Așa-zisa recomandare a UE, ca slujbele de Crăciun să se facă on-line, este sinistră”, consideră maestrul Dreptului, care atrage atenția că ”Nu este vorba despre o măsură anti-pandemie, nu se face referire la măsuri de protecție, ci la închiderea efectivă a bisericilor”.

În acest sens, Pavelescu atrage atenția că UE ”dă și soluția: spațiul virtual, transferul bisericilor pe internet”.

De ce consideră Pavelescu că e vorba de intenția vădită de închidere? Pentru că „se putea, spre pildă, să se recomande și slujbele în aer liber în fața bisericilor. Intenția este explicită”, scrie Pavelescu.

Problema este privită de avocat, votant al Tratatului de Funcționare al UE, prin prisma unei întrebări fundamentale: ”Este permisă o astfel de ”recomandare” de către Tratatul UE?” – răspunsul fiind clar – ”NU!”.

Adică, instituțiile UE ”nu au dreptul să interfereze în viața religioasă”, arată avocatul. ”Dacă s-ar fi spus lucrul acesta la aderare, nimeni n-ar mai fi votat existența UE”.

Dar acum situația s-a schimbat, iar Pavelescu spune clar: ”Structurile care au preluat UE împotriva popoarelor au devenit dictatoriale și le șantajează cu sărăcia și represiunea - VOR SĂ ACAPAREZE ȘI BISERICILE, SĂ LE SUPUNĂ!”.

”Este vorba despre idolatrie!”, acuză Aurelian Pavelescu, argumentând că ”UE dictează acum și preoților, punându-se mai presus de Dumnezeu, pe Scaunul Său fiind întronată UE!”.

În plan comunitar, ”oricine îndrăznește să critice, să vorbească despre libertate, este imediat taxat drept ”naționalist, extremist, anti-european, iliberal, pericol” - de către uneltele Noii Ordini Mondiale, poliția politică care a înălțat soclul Vițelului de aur”.

Altă întrebare fundamentală: ”De ce UE nici măcar n-a consultat Bisericile și credincioșii?”.

Pentru că acesta se vrea a fi „un mesaj de forță, că gulagul a fost instaurat! Prigoana este astăzi oficială. Toți cei care se vor opune vor fi urmăriți, stigmatizați, excluși și uciși politic și civic, înregistrați pe listele negre”.

”După ce ne-au spus cum să fie familiile noastre, să ne educăm copiii și să ne abandonăm bunii și străbunii în mormintele lor, acum ne vor sufletele și să ne închinăm lor, în locul lui Dumnezeu”, scrie Pavelescu.

Îndemnul către români al avocatului – președinte al partidului martirilor, PNȚCD - este ferm: ”Nu vă lăsați amăgiți, se pregătește din nou uciderea Pruncului Iisus, noul Irod și-a trimis din nou asasinii. Să ucidă speranța lumii, dragostea întrupată”.

Profetic, Pavelescu scrie că „Mulți prunci nevinovați vor cădea în măcelul care urmează” – un fapt adevărat, mai ales că e vorba de cei nenăscuți.

”Dar Acela Unul, care stă să se nască în ieslea Bethleemului, va răscumpăra lumea întreagă”, scrie Aurelian Pavelescu, încheind superb: ”Dumnezeu stă în casa Sa (Biserica, n.n.) și în sufletele oamenilor, nu poate fi transferat în spațiul virtual, în cușca de amăgiri a globaliștilor idolatri!”.

Un text cum rar vezi – și un intelectual credincios și patriot… o specie pe care să dispară în România. Sau să renască? Românii au un cuvânt de spus în acest sens, numai să fie conștienți.

663
Tagurile:
Uniunea Europeană, Bruxelles, Aurelian Pavelescu

Загрузка...
Coronavirus în România, ambulanță

Coronavirus în România, 3 decembrie: cifrele zilei, în plină campanie

0
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 3 decembrie 2020

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Autoritățile precizează că, până ieri, 2 decembrie 2020, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...