Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives to a vote on a bill tightening regulations on foreign universities operating in Hungary.

Ungaria nu cedează în fața Bruxelles-ului

533
(reînnoit 12:18 13.11.2020)
Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, se arată ”întristată” de decizia Ungariei de a apăra valorile tradiționale ale familiei, Budapesta rămânând fermă pe poziția sa conservatoare.

BRUXELLES, 13 nov - Sputnik. Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a criticat decizia Budapestei de a interzice schimbarea sexului în documentele personale oficiale.

Ungaria își menține însă politica de tip conservator și de protejare a familiei chiar și în acest moment în care Comisia Europeană a lansat prima strategie de promovare a persoanelor LGBTI.

”Este foarte trist pentru mine să văd acest tip de legislaţie”, a declarat Helena Dalli cu privire la Ungaria.

Comisarul a refuzat să critice însă propunerea Budapestei de interzicere efectivă a adopţiilor de către cuplurile formate din persoane de acelaşi sex şi de amendare a Constituţiei pentru ca educaţia copiilor să se bazeze pe ''cultura creştină''. Dalii a menționat că legislaţia privind familia este o competenţă naţională a statelor membre ale Uniunii Europene, dar ea este contrazisă de strategia Comisiei Europene care vrea să oblige statele membre să recunoască acest tip de ”căsătorii” la nivel european.

Pe baza noii strategii lansate ieri pentru LGBTI, Comisia Europeană va propune până în anul 2022 o legislaţie care să garanteze recunoaşterea părinţilor de acelaşi sex în situaţii precum atunci când călătoresc în străinătate împreună cu copiii lor.

Mai mult, Comisia vrea să transforme discursul anti-LGBTI în infracțiune la nivel european, la fel ca terorismul şi traficul de persoane, pentru care UE stabileşte un set de reguli minime pe care statele membre ar trebui să le urmeze.

Dar propunerea Comisiei, care are nevoie de votul în unanimitate din partea statelor membre, se va izbi de opoziția Ungariei și Poloniei.

În luna mai, parlamentul ungar a aprobat o lege care interzice schimbarea sexului în documentele personale oficiale.

Conform actului normativ promovat de Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, în documentele oficiale şi în actele de identitate trebuie înregistrat sexul biologic la naştere, iar acesta nu va putea fi modificat niciodată.

De asemenea, la începutul acestei luni parlamentul de la Budapesta a respins ratificarea Convenţiei Consiliului Europei cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul prin care se promova ideologia de gen.

533
Tagurile:
Ungaria
Tematic
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Ungaria desfide SUA și primește Huawei cu brațele deschise
Ungaria și Polonia nu se lasă șantaje de Bruxelles
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

270
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

270
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

123
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

123
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...