Londra

UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid

594
În Marea Britanie, intervenţiile chirurgicale la pacienţii non-Covid, dar care suferă de boli cronice sau de alte boli grave, au fost anulate iar pentru a proteja Serviciul Naţional de Sănătate, un preţ mult prea mare pe care îl plătesc pacienţii, scrie The Telegraph.

BUCUREŞTI, 12 nov – Sputnik. În perioada primului lockdown, apelul pacienţilor la serviciile A&E (accidente şi urgenţe) a scăzut drastic, milioane de intervenții chirurgicale fiind anulate, scrie The Telegraph.

Chiar dacă NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) a început să se redeschidă pentru acei pacienți, numărul deceselor la domiciliu a trecut cu mult peste media din ultimii cinci ani, situaţie care se menţine de luni de zile. Acest lucru arată că mulți dintre cei care ar fi apelat altă dată la profesioniști pentru tratament au suferit acasă, de această dată, mai scrie publicaţia.

În timpul verii, un raport guvernamental a dezvăluit un scenariu cu 50.000 de decese legate de Covid-19 în primele șase luni ale pandemiei și cu cifra uluitoare de 200.000 de decese din cauza impactului avut de lockdown și a lipsei accesului la tratamente pentru alte boli.

Deşi înalții oficiali evită să spună deschis publicului cât de dezastruoase au fost politicile de lockdown pentru acești pacienți, impactul asupra acestora și asupra viitorului sănătății publice este bine cunoscut, chiar dacă NHS încearcă să îi asigure pe oameni că în al doilea lockdown situaţia va fi diferită.

În întreaga ţară, operațiile chirurgicale „opţionale” (intervenții chirurgicale programate în avans deoarece nu implică o urgență medicală imediată) - un termen controversat dat fiind durerea cronică asociată adesea acestor afecțiuni - sunt suspendate din nou, aşa cum se întâmplă chiar și cu unele operații și tratamente pentru boli care pun viața în pericol, mai scrie ziarul britanic.

594
Tagurile:
Pandemie, Marea Britanie, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
UK: studenţii se revoltă împotriva lockdown-ului - VIDEO
UK: sfârşitul liberei circulaţii de la 1 ianuarie – situaţia românilor
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

111
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

111
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

54
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

54
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...