Человек держит наклейку «Я проголосовал»

Lista cu persoanele decedate care au „votat” la alegerile SUA

606
(reînnoit 16:14 12.11.2020)
Echipa de campanie a lui Trump contestă rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, invocând fraude și nereguli, inclusiv folosirea numelor unor persoane decedate pe buletinele de vot. Prezentatorul Fox News Tucker Carlson prezintă o listă cu aceste nume.

BUCUREŞTI, 12 nov – Sputnik. Prezentatorul Fox News Tucker Carlson a dezvăluit o listă extinsă cu americani morți care au „votat” în ziua alegerilor prezidenţiale din SUA.

Lista, prezentată în cadrul emisiunii sale de miercuri seara, conține numele a zeci de cetățeni americani şi datele deceselor acestora, iar unii dintre aceştia nu mai sunt în viaţă încă din 2003.

​Gazda a criticat principalele canale de presă pentru că s-au grăbit să îl declare drept președinte pe Joe Biden și pentru că nu au acordat atenţie presupusei fraude în alegeri, susținând că au făcut în mod deliberat acest lucru.

​Carlson susține că frauda electorală ar fi fost facilitată prin votul prin poștă. „Oamenii morți tind să voteze mai des atunci când le facilitezi posibilitatea de a vota”, a explicat cunoscutul prezentator, citat de Sputnik News. 

„Pretextul a fost COVID. «A trebuit să facem asta din motive de sănătate publică», vă amintiţi? «Nu am avut de ales! Este o urgență de sănătate publică!» Efectul a fost încurajarea fraudei”, a spus Carlson.

Carlson a menţionat ca exemplu Nevada, unde buletinele de vot au fost trimise „tuturor alegătorilor înregistrați” din stat, indiferent dacă aceştia au solicitat sau nu buletinele de vot, și unde peste 40.000 de înregistrări nu au mai fost actualizate de 10 ani. Carlson susţine că aceste buletine de vot au putut fi trimise şi persoanelor moarte, buletinele fiind primite și apoi ştampilate de altcineva.

Echipa lui Trump a susținut că un număr substanțial de buletine de vot au fost exprimate de oameni morți, fiind menţionată Pennsylvania ca exemplu.

De asemenea, presa americană a relatat că buletinele de vot pentru absenți au fost „ştampilate” de americani decedați în New York și Florida.

Recent, echipa de campanie a lui Trump a reușit să determine autoritățile din Georgia să efectueze o renumărare manuală completă a buletinelor de vot.

606
Tagurile:
alegeri, SUA
Tematic
Lavrov: SUA să se preocupe mai puțin de alegerile din alte țări
Încep anchetele privind fraudarea alegerilor din SUA
Vestul a văzut paiul din Belarus, dar nu vede bârna din SUA
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

259
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

259
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

121
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

121
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...