Copiii afectați de pandemie regresează la abilitățile de bază

42
(reînnoit 07:30 11.11.2020)
Copiii din Marea Britanie cel mai puternic afectați de pandemia de COVID-19 au înregistrat un regres la competențele de bază ca urmare a închiderii școlilor și a restricțiilor de circulație, a avertizat organizaţia Ofsted de monitorizare a instituțiilor educaționale.

BUCUREŞTI, 10 nov – Sputnik. În septembrie și octombrie, organizaţia guvernamentală de monitorizare a instituțiilor educaționale Ofsted a efectuat peste 900 de vizite la furnizorii de servicii de educație și asistență socială, iar rezultatele au arătat că mai mulţi copii sunt afectaţi din cauza lipsei programului întreg de cursuri în clasă, relatează Sputnik News

„Ni s-a spus despre pierderea energiei, în cazul copiilor mai mari, când este vorba de citit și scris; în cazul altora, slăbise capacitatea fizică; iar alții manifestau semne de afecţiuni psihice, inclusiv o creștere a tulburărilor alimentare și a tendinţelor de autovătămare”, a spus Amanda Spielman, inspector-şef al educației în Marea Britanie, într-un comentariu care a însoțit raportul organizaţiei.

În unele cazuri, inspectorii Ofsted au descoperit că alţi copii mici, ai căror părinți nu şi-au permis, din cauza serviciului, să le acorde tot timpul pentru a-i îngriji, și-au pierdut capacitatea de a desfășura sarcini simple precum folosirea cuțitului și a furculiței.

Pe de altă parte, după cum a subliniat organizaţia, copiii care au beneficiat de sprijin susţinut în familie au arătat progrese în ciuda restricţiilor şi întreruperii cursurilor.

Când a venit primul val al pandemiei de COVID-19 în primăvară, multe școli din Marea Britanie au optat pentru învățarea la distanță, deși copiilor lucrătorilor esențiali din prima linie li s-a permis să participe la cursuri în clasă.

Luni, Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie a înregistrat 21.350 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce a dus totalul cazurilor din țară la peste 1,2 milioane.

42
Tagurile:
Pandemie, Copii
Tematic
Descoperă Chișinăul: Carte pentru copii
Nelu Tătaru - îngrijorător: sute de copii, bolnavi de COVID-19
Dezinfectanții folosiți în școli: impact grav pentru copii
În Rusia s-a propus impozitarea celor fără de copii
Medic dezvăluie: probleme în cel mai mare spital de copii
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

110
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

110
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

54
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

54
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...