Biserica Saint Germain l'Auxerrois din Paris

Franţa: În ciuda interdicţiei, catolicii participă la slujbe

194
(reînnoit 17:59 09.11.2020)
În ciuda refuzului Consiliului de Stat de a permite participarea la slujbele religioase în timpul celui de-al doilea lockdown în Franţa, mulți credincioși merg la lăcașurile de cult pentru a asculta slujbele în mai multe orașe din Franța.

BUCUREŞTI, 9 nov – Sputnik. Interzise în timpul primei carantine în Franţa, slujbele religioase sunt din nou interzise pentru public. Sâmbătă, 7 noiembrie, Consiliul de Stat a respins solicitarea episcopilor din Franța și a mai multor asociații de a permite din nou participarea la mese. O decizie care nu a fost acceptată.

Unul dintre episcopii care au semnat apelul, monseniorul Marc Aillet (Bayonne), i-ar fi încurajat pe sute de credincioși să se întâlnească în fața lăcașurilor de cult, relatează Valeurs Actuelles. Duminică dimineață, acesta a scris pe contul său de Twitter că nimic nu îi împiedică pe credincioși să meargă „individual” la liturghiile oficiate de preoți în biserica lor.

​Astfel, pe 8 noiembrie, câteva sute de catolici s-au adunat pentru a se ruga şi a cânta în fața Catedralei Saint-Louis din Versailles, respectând distanța de siguranță, potrivit Sputnik France

Decretul guvernamental din 29 octombrie, contestat

Conform decretului de reintroducere a carantinei, adoptat de guvern pe 29 octombrie, lăcașurile de cult pot rămâne deschise, dar „orice adunare în interiorul lor este interzisă, cu excepția ceremoniilor funerare în limita a 30 de persoane”.

Peste 20 de solicitări au fost depuse de episcopi, inclusiv de președintele Adunării Episcopilor francezi (CEF) Eric de Moulins-Beaufort, precum şi de asociații catolice și de persoane individuale.

Episcopul Éric de Moulins-Beaufort și-a exprimat „dezamăgirea” și „tristețea” cu privire la această decizie.

„Noi, episcopii, împărtășim tristețea credincioșilor, lipsiți nu numai de Liturghie, dar şi, pentru unii, de celebrarea unei etape a inițierii lor creștine sau a căsătoriei lor”, a spus episcopul.
194
Tagurile:
Franța
Tematic
Atacul de la Nisa: „începutul unui război civil în Franța”
Franța: COVID - 19 nu se va opri până la Crăciun - infectări la fiecare 30 de secunde
Macron - nu există nicio problemă cu vreo religie în Franța
COVID în Franța: 1 787 324 de cazuri de infectare, 40 439 decese
După atentat, Franța își dublează efectivele la graniță
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

275
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

275
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

127
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

127
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...