Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives to a vote on a bill tightening regulations on foreign universities operating in Hungary.

Ungaria ia atitudine: scrisoare dură către Bruxelles

708
Viktor Orban a luat atitudine fermă și a trimis o scrisoare Comisiei Europene prin care arată că Ungaria nu va vota bugetul UE și planul de relansare dacă Bruxelles-ul continuă cu amenințarea ”statului de drept”.

BRUXELLES, 9 nov - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a trimis o scrisoare Comisiei Europene prin care arată că Ungaria  va opune dreptul de veto la aprobarea bugetului UE și a planului european de relansare dacă Bruxelles-ul continuă să șantajeze statele cu proiectul de condiționare a fondurilor de respectarea ”statului de drept”.

Și publicația ungară Mandiner.hu anunțase anterior existența acestei scrisori transmise Germaniei, care asigură în prezent președinția Comisiei Europene, șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintelui Consiliului Charles Michel.

"Deși Ungaria s-a angajat în favoarea cooperării, în lumina ultimelor dezvoltări nu poate furniza unanimitatea cerută pentru pachetul adoptat în iulie" privind bugetul european 2021-2027 și planul de relansare post-Covid, arată scrisoarea citată în presa maghiară.

Parlamentul European și Germania, care negociază în numele celor 27, au ajuns săptămâna trecută la un acord prin care vor ține din scurt statele membre printr-un mecanism de condiționare a atribuirii fondurilor europene de respectarea principiilor așa numitului ”stat de drept”, concept vag și controversat interpretat după bunul plac de Bruxelles.

Acest acord provizoriu, care trebuie aprobat de state cu majoritate calificată, a stârnit reacția imediată a Poloniei și Ungariei, țări pe care Bruxelles-ul vrea să le controleze prin intermediul acestui șantaj cu fondurile europene.

Presa maghiară arată că Viktor Orban consideră că "mecanismul de sancționare propus se bazează pe definiții legale vagi", care creează în special "ocazii pentru abuzuri politice" și, "dacă acest lucru rămâne așa, guvernul ungar nu are altă alegere decât să respingă celelalte elemente ale pachetului (bugetar)".

Atât Ungaria, cât și Polonia, pot bloca votul pe bugetul european care ar trebui să intre în vigoare în ianuarie și au transmis semnale că nu vor ezita să facă acest lucru dacă Bruxelles nu se oprește cu șantajul la adresa lor.

708
Tagurile:
Bruxelles, Ungaria
Tematic
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Ungaria spune NU manevrelor perverse ale Bruxelles-ului
Ungaria desfide SUA și primește Huawei cu brațele deschise
Ungaria dă iarăși lecții României: cum ajută familiile
Ungaria și Polonia nu se lasă șantaje de Bruxelles
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

270
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

270
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

123
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

123
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...