Kamala Harris

Kamala Harris, primul mesaj forță pentru națiune!

295
(reînnoit 07:52 08.11.2020)
În această noapte, Kamala Harris a susținut, alături de Joe Biden, primul discurs după ce presa a anunțat victoria democraților la alegerile prezidențiale  

BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. Kamala Harris, prima femeie care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA a vorbit pe scena din Wilmington, Delaware, orașul de reședință al lui Joe Biden.

”Democrația nu este un stat, nu este un act - să aperi democrația cere luptă și sacrificii”, a declarat Kamala Harris, completând ”dar este bucurie în asta”.

Cea care ar putea ocupa funcția de vicepreședinte al SUA spune că ”Avem puterea să ne construit un viitor mai bun”.

”Într-un moment când însăşi democraţia noastră era în cumpănă în aceste alegeri, cu sufletul Americii în joc, sub privirea întregii lumi, aţi marcat o nouă zi pentru America”, a spus Kamala Harris.

Kamala Harris le-a spus americanlor că au transmis ”un mesaj clar” – ”aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţă şi da, adevăr”, s-a adresat Harris mulţimii de susţinători adunaţi la Wilmington.

”L-aţi ales pe Joe Biden ca următor preşedinte al SUA - Joe este un vindecător care uneşte, o persoană cu siguranţă şi experienţă”, a declarat Kamala Harris, mulțumind americanilor ”care alcătuiesc frumoasa noastră ţară, pentru că aţi participat în număr record pentru a vă face vocile auzite”.

Prima femeie de culoare vicepreședinte al SUA a pus accentul pe originea sa non americană, ca o șansă pentru imigranți. A vorbit de mama sa, originară din India, cea care i-a fost mentor în formarea sa – și alături de care a trecut prin cele mai grele momente ale vieții. 

”Când a venit din India, la 19 ani, mama nu-și imagina acest moment - dar a crezut atât de mult în America încât acest moment a ajuns posibil”, a declarat Harris. ”Așa că mă gândesc la ea și la toate generațiile de femei – de culoare, asiatice, albe, latine, amerindiene – care de-a lungul istoriei au pavat drumul pentru asta”.

În acest context, mesajul posibilului vicepreședinte SUA a fost unul legat tot de visul american: ”Deși sunt prima femeie care ocupă această funcție, nu voi fi ultima”.

295
Tagurile:
Mesaj, Kamala Harris
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

210
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

210
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

127
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

127

Загрузка...
Bolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București

Celebru medic, semnal de alarmă: ne poate paște o epidemie