Emmanuel Macronn archives

După atentat, Franța își dublează efectivele la graniță

61
(reînnoit 15:52 05.11.2020)
Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat astăzi dublarea forțelor de ordine de la frontierele țării, de la 2.400 la 4.800.

BRUXELLES, 5 nov - Sputnik. Măsura dublării efectivelor de forțe la granițele Franței a fost luată de Emmanuel Macron ca urmare a atentatului din Franța, ele fiind menite să combată ameninţarea teroristă, traficul şi imigraţia ilegală.

Președintele francez a vrut să dea greutate deciziei și a făcut chiar azi o vizită la Perthus, punct de trecere a frontierei franco-spaniole, unde a precizat că decizia dublării forțelor de ordine la frontiere a fost luată ”ca urmare a intensificării ameninţării” după recentele atentate din Europa, printre care și cel de la Nisa (sud-estul Franţei).

Controalele frontaliere vor viza imigraţia ilegală pentru că, a spus Macron, terorismul islamist este o ameninţare pe termen lung, iar traficul de migranţi ilegali este de multe ori legat de reţelele teroriste.

Preşedintele francez a adăugat că recentul atac de la Viena arată că pericolul terorist poate veni de oriunde, inclusiv din partea unor persoane trimise de peste hotare. El a lansat un apel la crearea unei ''poliţii reale de securitate'' pentru frontierele externe ale spaţiului Schengen.

Emmanuel Macron a mai spus că este prematur să se cunoască toate detaliile atacului de la Nisa, dar a precizat că este clar faptul că ''atacurile teroriste pot fi comise de către oameni care folosesc fluxurile de migranţi pentru a ameninţa teritoriul naţional''.

Macron a anunat că va prezenta o propunere concretă privind poliţia de frontieră a spaţiului Schengen şi alte măsuri menite să consolideze această zonă, înaintea Consiliului European din decembrie.

Reţelele teroriste au devenit mai globalizate şi acest lucru înseamnă că ''Europa trebuie să-şi intensifice răspunsul'', a insistat şeful statului francez.

Vizita lui Macron la Perthus a fost simbolică, deoarece frontiera cu Spania este una din principalele porţi de intrare a imigranţilor clandestini în Franţa, provenind în special din nordul Africii.

Mai multe atentate recente în Europa indică lacune în cooperarea europeană, în special în domeniul informaţiilor. Este grăitor în acest sens faptul că atentatul de la Nisa a fost comis de un tânăr tunisian debarcat recent în mod clandestin în Lampedusa (Italia), iar cel de la Viena de un simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic, pe care serviciile de informaţii ale Slovaciei îl semnalaseră Vienei, fără ca alerta dată de acestea să fi fost urmată de efecte.

Germania, care deţine în prezent preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, a înscris lupta împotriva terorismului pe agenda unei reuniuni a miniştrilor de interne din UE, preconizată pentru 13 noiembrie, în special referitor la retragerea conţinuturilor cu caracter terorist de pe site-urile online şi schimburi de informaţii cu privire la persoanele care figurează în fişierele serviciilor de informaţii.

Emmanuel Macron şi cancelarul austriac Sebastian Kurz au prevăzut de asemenea la începutul săptămânii viitoare o videoconferinţă consacrată luptei europene comune împotriva terorismului.

61
Tagurile:
Franța
Tematic
VIDEO - Manifestanții turci au strigat în Franța ”Allahu Akbar”
Nivelul de alertă în Franța a fost ridicat la „urgență atentat”
Atacuri teroriste Franța: „Suntem în război”
Macron - nu există nicio problemă cu vreo religie în Franța
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
Spain's King Felipe VI

Spania, lovită la nivel înalt: Regele, afectat de COVID!

22
(reînnoit 06:54 24.11.2020)
Pandemia lovește și la cel mai înalt nivel – pentru prima dată, un suveran european este afectat de teribila pandemie

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a intrat  în carantină după ce a fost contactul unei persoane testată pozitiv cu COVID-19, a anunţat Casa Regală a Spaniei, transmite ABC Espana

”O persoană cu care a fost în contact ieri Regele a fost testată pozitiv astăzi pentru COVID-19. În conformitate cu regulile sanitare, el se va afla de acum în carantină preventivă timp de zece zile”, a anunțat Casa Regală spaniolă.
Столкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии
© Sputnik / Марти Фрадера

În știre se anunță că atât Regina Letizia, cât şi copiii - Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia – ”îşi continuă activităţile în mod normal”.

Regele este al treilea membru al Familiei Regale care a fost pus în carantină de când a izbucnit pandemia.

Regina a fost în carantină în aprilie anul trecut, după ce a participat la o manifestare oficială în care a fost însoțită de ministrul Irene Montero, testată pozitiv pentru virus.

Moştenitoare a tronului, Prinţesa Leonor de Asturia a fost, de asemenea, pusă în carantină timp de paisprezece zile în septembrie anul trecut, după ce una dintre colegele ei de școală a avut rezultat pozitiv la testul Covid.

22
Tagurile:
COVID-19, rege, Spania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA prezentate pe TV în Japonia

Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!

192
Pentru prima dată de la alegeri, președintele Donald Trump face un anunț care va avea ecouri în întreaga lume – nu numai în tabăra lui Joe Biden

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, dă un semnal care poate fi interpretat ca o recunoaștere a înfrângerii sale.

De altfel, presa internațională a și consemnat că Donald Trump a dat undă verde deschiderii tranziţiei către administraţia Biden.

De fapt, este vorba de un mesaj pe Twitter, în care Donald Trump recomandă ca agenția guvernamentală care se ocupă de transferul de putere să demareze protocoalele necesare.

În prealabil Trump a avertizat că el și echipa sa continuă demersurile în Justiție în privința contestării și renumărării voturilor – și a dezvăluit presiunile la care a fost supusă șefa General Services Administration  - care a trimis anterior o scrisoare echipei lui Joe Biden în care informează că este deschisă calea pentru tranziţie.

”Vreau să îi mulțumesc Emily Murphy de la GSA pentru devotamentul și loialitatea ei fermă față de țara noastră. A fost hărțuită, amenințată și abuzată - și nu vreau să văd acest lucru se întâmplă cu ea, familia ei sau angajații GSA”, a scris Trump.

Dar, afirmă președintele SUA,  ”Cazul nostru continuă cu tărie, vom ține pasul cu binele ...  luptă și cred că vom învinge!”.

„Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în ceea ce privește protocoalele inițiale și am spus echipei mele să facă același lucru”.

Afirmația lui Trump care o vizează pe șefa GSA nu este gratuită – mass media și internetul prezentând secvențe teribile din america, cu hărțuirea susținătorilor lui Trump – inclusiv violențe fizice.

192
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, SUA, Alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în SUA 2020

Загрузка...
Marcel Ciocalu, PSD

NUCLEARA: Ciolacu a demisionat la comanda lui Iohannis?!

0
(reînnoit 07:02 24.11.2020)
Acțiunea lui Marcel Ciolacu este una tipică, de manual, pentru abaterea atenției opiniei publice, într-un moment extrem de dificil… pentru Iohannis! Ciolacu a comis însă o greșeală

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Seara de ieri a fost marcată de o ciudată decizie a lui Marcel Ciolacu – urmată, ca și când era așteptată, de cele ale PNL și USR.

Concret, Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să demisioneze din postura de deputat cu o zi înainte de încheierea actualului mandat pentru a nu beneficia de  ”pensia specială” parlamentară.

”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, a transmis Ciolacu.

Populismul lui Ciolacu este evident, pentru că aceste ”pensii” se obțin NUMAI în baza unei cereri ce poate fi depusă NUMAI în momentul împlinirii vârstei de pensionare. Ori, dacă un fost parlamentar „moral” precum Ciolacu sau cei din USR vor să nu ia pensie – nu fac cerere! Eventual dau o declarație notarială de renunțare!

Aici se vede și greșeala comisă de Ciolacu – parlamentarii nu au ”pensii speciale” – ci ”indemnizații de vârstă”, cu diferențe majore față de statul unei ”pensii”. Desigur, Ciolacu știe asta – iar faptul că a făcut această ”greșeală” deconspiră un posibil adevăr din spatele demersului.

Concret, ”greșeala” de a folosi o sintagmă populistă arată că a vrut să atragă atenția publicului – conștient fiind că va declanșa un adevărat război al declarațiilor (populiștilor) din PNL și USR.

Întrebarea este – ce nevoie avea Ciolacu și PSD de un subiect stupid, lipsit de orice importanță, exact când deasupra lui Iohannis și PNL fulgerau și trăsneau nemulțumirile legate de pandemie, restricții și economie?! Mai nou – și cele legate de vaccinare, capitol la care tot mai multă lume înțelege că Iohannis bate câmpii, fără a avea ceva clar și concret!

În plus, pentru electorat PSD nu contează teme precum ”pensii speciale”, ”corupție” sau ”baroni”, ele fiind ale inamicilor politici – iar pentru cei neutri, PSD nu e credibil când apare cu prostii populiste ale USR și Iohannis!

Deci, care a fost scopul lui Marcel Ciolacu și al acoliților săi, gen puștiul de la Timișoara, dacă PSD-ului nu îi folosește fanfaronada în cauză? Pare a fi unul singur: DIVERSIUNEA; abaterea atenției de la problemele grave ale momentului!

Care este însă efectul demersului lui Ciolacu și cui îi folosește?

Fără nici un dubiu, folosește lui Iohannis, Guvernului PNL și autorităților anti-Covid!

Adică exact când toți aceștia se aflau sub tirul întrebărilor și criticilor medicilor și cetățenilor – ba chiar și ale celor din USR și PMP – chiar atunci vine și Ciolacu cu DIVERSIUNEA! Cu abaterea atenției – chiar pentru scurt timp – de la probleme grave!

Așa cum menționam, PNL a reacționat imediat, ca și cum era pregătit, USR a trebuit să intervină, că e tema (aberația!) lor – și uite așa a iscat Ciolacu un iureș steril, aparent fără sens! Pentru care Iohannis și Orban trebuie să-i mulțumească!

De fapt, Ciolacu le-a dat posibilitatea celor din PNL să (contra)atace PSD într-un subiect care interesează un public radicalizat, care mai curând ar fi votat cu USR – deci poate ajuta PNL să mai câștige câțiva posibili votanți USR!

În schimb, unde sunt acțiunile PSD în instanță pentru aflarea adevărului în cazul achiziției de materiale, unde sunt comisiile parlamentare pentru măsurile greșite care au dus la creșterea infectărilor, de ce nu sunt preluate dezvăluirile presei în cazurile atâtor angajați în sistem – sau chiar în cazul combinațiilor lui Orban? 

De fapt, privind panoplia armelor oferite de presă anul acesta prin investigații – observăm că PSD Ciolacu NU a preluat niciuna! De parcă ar fi fost ei cei atacați – nu PNL!

În concluzie, prin demersul făcut de Ciolacu este evident o diversiune care îi folosește lui Iohannis și guvernului PNL – și care se înscrie în continuarea votului pe care PSD Ciolacu l-a dat PNL, de fiecare dată când a avut nevoie.

0
Tagurile:
Demisie, Klaus Iohannis, PSD, Marcel Ciolacu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...