Carantină totală în Grecia

158
(reînnoit 15:41 05.11.2020)
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a decretat astăzi carantină totală pentru întreaga ţară până la sfârşitul lunii noiembrie.

BRUXELLES, 5 nov - Sputnik. Decizia premierului grec de lockdown pentru întreaga Grecie vine într-un moment de restricții similare adoptate în restul Europei și este o reacție la creșterea necontrolată a cazurilor de Covid 19.

După două zile de la intrarea în vigoare a închiderii restaurantelor şi a centrelor de agrement din Atena, Mitsotakis pare să fi ajuns la concluzia că nu e suficientă închiderea doar a anumitor sectoare.

Astfel, începând de sâmbătă de la orele 6:00 dimineaţa şi până la 30 noiembrie vor fi închise toate centrele comerciale cu excepţia magazinelor alimentare, farmaciilor, benzinăriilor şi şcolilor primare.

Mitsotakis a justificat această măsură prin creşterea exponenţială a cazurilor de COVID-19 din ultimele zile - 10.000 de contagieri în cinci zile - care a determinat o creştere importantă a spitalizărilor şi a internărilor la secţiile de terapie intensivă.

"Dacă vom continua astfel, presiunea asupra sănătăţii publice va fi de nesusţinut în următoarele 15 zile", a precizat premierul într-o conferinţă de presă.

Cetăţenii din întreaga ţară, inclusiv din zonele care nu sunt în alertă, vor trebui să trimită mesaje SMS autorităţilor, explicând motivul deplasării lor, iar între orele 21:00 şi 05:00 dimineaţa va fi instaurată interdicţia de circulaţie. Vor putea ieşi pe stradă doar acele persoane care pot dovedi că fac acest lucru din motive de serviciu.

© Sputnik / Костис Нтантамис

Un lockdown aproape total este deja în vigoare de marţi în Salonic, al doilea oraş ca mărime al ţării, iar deocamdată cifrele contagierilor şi spitalizărilor continuă să crească.

Grecia a înregistrat ieri un nou record de cazuri, cu 2.646 de contagieri într-o singură zi, cu aproape o mie de cazuri mai mult decât în ziua precedentă, după ce marţi a fost considerată cea mai neagră zi de la începerea pandemiei.

Cifra totală a cazurilor a ajuns în Grecia la 46.892 iar cea a deceselor la 673, după ce au fost raportate 18 noi decese în ultimele 24 de ore.

În prezent în ţară sunt disponibile în total 1.013 de paturi la terapie intensivă, dintre care 698 sunt deja ocupate. Dintre cele 348 de paturi cu unitate de oxigen rezervate pacienţilor cu COVID-19, 220 sunt ocupate (63 %). În regiunea Attica a capitalei, procentul de ocupare este de 72 %.

158
Tagurile:
carantină, Grecia
Tematic
VIDEO - rezultatul meciului Grecia - Moldova: penalty și cartonașe roșii
Turcia își trimite tancuri la frontieră cu Grecia
Tabere incendiate: Grecia cere alte reguli pentru migranți
Pe insula Lesbos din Grecia a ars cea mai mare tabără de imigranți
Azi e Grecia - Moldova. Ambele echipe vin după înfrângeri în amicale

"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin

169
(reînnoit 10:40 17.06.2021)
Utilizatorii Fox News au rămas profund dezamăgiți de prestația președintelui american Joe Biden după summit-ul cu Putin.

BUCUREȘTI, 17 iun Sputnik. Cititorii Fox News au comentat rezultatele summitului ruso-american de la Geneva, cu participarea președintelui american Joe Biden și a liderului rus Vladimir Putin.

Mulți utilizatori au fost de părerea că, pe fundalul omologului său, Biden s-a prezentat cam slăbuț, în special în timpul conferințelor de presă care au urmat întâlnirii.

"Putin a condus procesul și a răspuns la ceea ce crede el timp de 45 de minute. Biden a citit manuscrisul Departamentului de Stat, pregătit în urmă cu două săptămâni. Un om slab", a scris xman2020stlouis.

"Joe a stat pe picioare? Joe nu știe unde este pământul, să nu mai vorbim că stă pe el", afirmă dementedjoe.

„Încă o dată, Biden arată că este slab”, a spus pilot012.

„Bursele sunt în scădere - asta e tot ce trebuie să știi despre munca lui Joe”, a spus DonQu1xote.

Unii comentatori nu au fost mulțumiți de lipsa de detalii din cuvintele liderului american.

"În cadrul administrațiilor anterioare, subordonații înțelegeau obiectivele și sarcinile președintelui, dar sub administrația Biden, din păcate, este cu totul invers, așa că el nu poate răspunde vag decât la întrebări", a spus Mowerman.

" Va fi oare de acord Putin cu avertismentele lui Biden? Da. Va urma oare Putin avertismentele lui Biden? În niciun caz. Un avertisment de la Biden este ca o amenințare cu un pistol gol cu ​​apă", a răspuns RIVERSIDECO.

Printre utilizatori, au fost și cei care au început să compare opera lui Joe Biden și Donald Trump în calitate de președinte.

„Este cel mai mare președinte pe care l-am avut vreodată ... curajos, încrezut, puternic, încrezut ... și se numește Donald Trump”, a glumit FREEDOMACROSSAMERICA.

Prima întâlnire dintre Putin și Biden a avut loc miercuri la Geneva, negocierile au durat 4,5 ore, inclusiv o pauză. Drept urmare, liderul rus a spus că a fost de acord cu omologul său american să înceapă consultări privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. Potrivit acestuia, ambele țări își dau seama că poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume.

În plus, șefii de stat au adoptat o declarație comună. În aceasta se vorbește despre angajamentul Moscovei și Washingtonului față de principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și nu ar trebui dezlănțuit niciodată. Același principiu a fost fixat de liderii URSS și ai Statelor Unite la întâlnirea de la Geneva din 1985.

169
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden

Загрузка...

Declarație comună a președinților Putin și Biden după summitul de la Geneva

60
(reînnoit 06:33 17.06.2021)
Liderii celor două țări au anunțat în cadrul unei declarații comune lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin și Joe Biden au emis o declarație comună în urma discuțiilor de la Geneva. Ea este consacrată problemelor de stabilitate strategică, comunică RIA Novosti.

„Rusia și Statele Unite au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabili să facă progrese în realizarea obiectivelor comune pentru a asigura previzibilitatea în sfera strategică, pentru a reduce riscurile conflictelor armate și amenințarea unui război nuclear”, este menționat în document.
Drept exemplu al unei astfel de abordări este adusă extinderea recentă a Tratatului START III.

„Astăzi ne reafirmăm aderarea la principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și acesta nu trebuie declanșat niciodată”, se arată în declarația comună.

Liderii celor două țări au anunțat lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică, care ar trebui să pună bazele viitorului control al înarmărilor.

60
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Donald Trump

Trump: Rusia este singurul câștigător al summitului de la Geneva