Coronavirus în Franța, Emmanuel Macron

Franța: COVID - 19 nu se va opri până la Crăciun - infectări la fiecare 30 de secunde

1049
(reînnoit 14:39 03.11.2020)
Ministrul Sănătății din Franța a declarat că un parizian se infectează la fiecare 30 de secunde și că virusul nu se va oprit de Crăciun.

BRUXELLES, 3 nov - Sputnik. Ministrul Sănătății din Franța a avertizat că un parizian se infectează cu COVID 19 la fiecare 30 de secunde, în timp ce la fiecare 15 minute un rezident din Paris este admis la spital în timp e guvernul reimpune carantina de noapte asupra capitalei, arată RT.

Olivier Veran, ministrul Sănătății, a spus în această dimineață că francezii nu trebuie să se aștepte la un final normal de an, dar că măsurile actuale ar putea fi relaxate dacă măsurile de restricție au impactul anticipat asupra ratei infecțiilor.

Veran a contrazis sugestia făcută de primarul Parisului Anne Hidalgo, că librăriile și magazinele ar trebui să rămână deschise în timpul carantinei naționale pentru a păstra comerțul funcțional.

Comentariile sale au fost urmate de o declarație a purtătorului de cuvânt al Guvernului care a spus că Guvernul ia în considerare reintroducerea unui lockdown în Parsi de la ora 9 seara, peste măsurile de restricție impuse la nivel național.

Ministrul a avertizat că posibilitatea de a celebra Crăciunul în Franța va depinde de succesul măsurii de lockdown la nivel național și dacă presiunea pe spitale va scădea.

”Crăciunul va rămâne o sărbătoare... Trebuie să anticipăm faptul că virusul va fi tot acolo, nu se va opri de Crăciun, așa că trebuie să ne adaptăm”, a mai spus el.

Veran a reamintit nevoia ca fiecare să respecte carantina națională de o lună pentru a sprijini lupta cu pandemia.

 

1049
Tagurile:
COVID-19, Franța
Tematic
Macron - nu există nicio problemă cu vreo religie în Franța
Al doilea atac în Franța, la Avignon: atacatorul a strigat 'Allahu akbar’
Galerie FOTO: Atacul terorist din Nisa, Franța - femeie decapitată
Franța, atac terorist: 3 morți - s-a strigat Allahu Akbar
Atacul de la Nisa: „începutul unui război civil în Franța”
Nivelul de alertă în Franța a fost ridicat la „urgență atentat”
Atacuri teroriste Franța: „Suntem în război”

Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării

99
(reînnoit 20:01 24.11.2020)
O firmă de turism din Marea Britanie a stârnit discuţii aprinse pe rețelele sociale după ce a anunțat că nu va mai face afaceri cu Qantas Airways din cauza deciziei acestei companii aeriene de a cere ca toți pasagerii internaționali să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik. Tradewinds Travel, un operator de turism independent, a postat o declarație pe site-ul său web, în care spune că nu va lucra cu clienți care doresc să rezerve un zbor cu Qantas, referindu-se la afirmaţiile CEO-ul companiei aeriene din Australia. Potrivit acestuia, compania australiană vrea să solicite călătorilor internaționali să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

„Considerăm că autonomia corporală în ceea ce privește intervenția medicală constituie o alegere personală și nu poate fi ceva impus cu forța de către companii. Nu suntem anti-vaccinuri, dar suntem pro-alegere. Există o diferență uriașă între constrângere și alegerea liberă”, a scris compania, citată de RT

Agenția de turism a mai scris că „niciodată în istoria aviației” o companie aeriană nu a cerut pasagerilor să facă o injecție înainte de a urca în avion. Ea mai spune în declaraţie că Australia, ca stat, are dreptul de a refuza intrarea persoanelor care nu sunt vaccinate, dar că „nu este în atribuţiile unei companii aeriene să impună acest lucru forţat clienților”.

Atitudinea a primit aplauze din partea criticilor politicii vaccinării obligatorii propuse. Un comentator a apreciat agenția pentru că a luat atitudine împotriva „fascismului medical”.

Alții și-au exprimat recunoștința, lăudând compania pentru că se opune „tiraniei” și și-au exprimat speranța că nu va fi zdrobită de „dictatura Covid”.

​De asemenea, mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au manifestat sprijinul pentru Tradewinds, spunând că îşi vor rezerva la această agenţie viitoarele sărbători.

​Au existat însă şi comentarii dezaprobatoare. Un internaut a salutat în mod ironic știrea, spunând că astfel nu va fi nevoit să stea lângă un „anti-vaccinist” atunci când va zbura.

​Agenția de turism a promis că va boicota orice companie aeriană care urmează exemplul Qantas. CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a susținut că vaccinările obligatorii pentru călătorii internaționali vor deveni o normă la nivel mondial.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), un grup de lobby care reprezintă companiile aeriene din întreaga lume, dezvoltă deja o aplicație mobilă care va servi drept „pașaport” Covid-19 pentru călători. Un program pilot pentru aplicație este programat să fie lansat luna viitoare.

99
Tagurile:
Vaccinare, UK
Tematic
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
UK, avertizări meteo în weekend: ploi torenţiale, inundaţii
UK: lockdown în toată ţara – fără Crăciun şi Anul Nou?
UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid
UK: VIZĂ pentru români de la 1 ianuarie – cum o obţineţi

Загрузка...

OMS: colaborare între Rusia și UE pentru vaccinul Sputnik V

91
(reînnoit 19:39 24.11.2020)
Șeful Biroului Regional al OMS pentru Europa a evocat colaborarea între Rusia și UE cu privire la vaccinul Sputnik V.

BRUXELLES, 24 nov - Sputnik. Uniunea Europeană și Rusia fac un schimb constant de informații privind primul vaccin rusesc Spuntik V, iar acest proces a fost accelerat, a spus directorul biroului regional al OMS pentru Europa, relatează Sputnik Franța.

În timp ce eficacitatea vaccinului Sputnik V a fost anunțată ca fiind de 95 la sută după ultimele teste clinice, informațiile despre acesta sunt partajate în cadrul unei cooperări UE și Rusia. Cel care a declarat acest lucru este chiar Hans Kulge, directorul biroului regional al OMS în Europa, în timpul unei ședințe de informare online.

”Asistăm la un schimb constant de informații între UE și Federația Rusă pe acest subiect, iar acest proces a fost accelerat grație succesului forumurilor la care a participat ministerul rus al Sănătății”, a precizat el, răspunzând unei întrebări despre certificarea Sputnik V în Europa.
© Sputnik / Илья Питалев

El făcea referire la forumul internațional pe Sănătate între UE și Rusia la care au asistat reprezentanții Comisiei Europene, ai țărilor europene și ai Moscovei. Participanții au discutat cu această ocazie în special despre vaccinuri și tehnologiile legate de pandemie.

Ungaria își procură Sputnik V

Pe 19 noiembrie, Ungaria a devenit prima țară europeană care a primit doze de vaccin Sputnik. Era vorba de eșantioane destinate studierii în laboratoarele naționale în vederea producerii lor în această țară.

Sputnik V a fost anunțat de altfel ca fiind mai ieftin decât alte vaccinuri candidate disponibile, cum sunt cele de la Pfizer sau Moderna. Prețul său urma să fie dezvăluit în această săptămână.

91
Tagurile:
vaccin, OMS
Tematic
OMS: Vaccinul nu va înlocui alte instrumente anti-pandemie
OMS: „Deschideţi şcolile! Nu ne permitem o generaţie pierdută”
OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19

Загрузка...