Viena

Cine este atacatorul împușcat la Viena în atacul terorist

287
Atacatorul împuşcat în cursul atentatelor comise aseară la Viena era un tânăr de 20 de ani de origine albaneză născut şi crescut în oraş

BRUXELLES, 3 nov - Sputnik. Redactorul şef al săptămânalului Falter din Austria a dezvăluit că atacatorul împușcat aseară în Viena era deja cunoscut serviciilor de informaţii interne ca fiind unul dintre cei 90 de islamişti austrieci care doreau să plece în Siria.

Potrivit aceleiași surse, atacatorul se numea Kurtin S. și avea "rădăcini albaneze", dar părinţii săi erau originari din Macedonia de Nord, iar poliţia, deși îl avea în observație, nu credea că el ar fi  fost capabil să planifice un atentat la Viena.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi şapte victime ale atacului de la Viena se află în stare critică, prezentând risc vital major.

În total, 17 victime ale atacului primesc îngrijiri în diferite spitale, în special pentru răni prin împuşcare şi tăieturi, iar alţi 10 pacienţi cu leziuni uşoare sunt în stare de şoc.

Autorităţile austriece au arătat că în atacurile de luni seara ar fi fost implicaţi mai mulţi atacatori, dintre care unul, cel identificat drept Kurtin S., a fost ucis. Acesta avea asupra sa o puşcă de asalt şi mulajul unei centuri explozive. În prezent, anchetatorii încearcă să stabilească dacă este posibil ca acesta să fi acţionat de unul singur, în condiţiile în care tiruri au avut loc în cel puţin şase locuri diferite.

287

Pavelescu, fulminant: ”Bruxelles, luați-vă labele mizerabile!”

564
Aurelian Pavelescu trimite un mesaj fulminant către Uniunea Europeană, respingând revoltat ultimele „recomandări” venite de la Bruxelles aseară

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Celebrul avocat Aurelian Pavelescu este, așa cum am mai spus, unul dintre oamenii de Drept care s-au dedicat apărării Bisericii Ortodoxe Române – și credinței creștine, în general.

Acum, după recomandările Bruxelles-ului pentru ca Sfintele Sărbători să se țină online, Pavelescu a izbucnit, trimițând un mesaj fulminant către Bruxelles: ”UE ne amenință ci „Dumenezeu on-line”! Luați-vă labele mizerabile de pe Biserici”, răspunde Pavelescu.

”Așa-zisa recomandare a UE, ca slujbele de Crăciun să se facă on-line, este sinistră”, consideră maestrul Dreptului, care atrage atenția că ”Nu este vorba despre o măsură anti-pandemie, nu se face referire la măsuri de protecție, ci la închiderea efectivă a bisericilor”.

În acest sens, Pavelescu atrage atenția că UE ”dă și soluția: spațiul virtual, transferul bisericilor pe internet”.

De ce consideră Pavelescu că e vorba de intenția vădită de închidere? Pentru că „se putea, spre pildă, să se recomande și slujbele în aer liber în fața bisericilor. Intenția este explicită”, scrie Pavelescu.

Problema este privită de avocat, votant al Tratatului de Funcționare al UE, prin prisma unei întrebări fundamentale: ”Este permisă o astfel de ”recomandare” de către Tratatul UE?” – răspunsul fiind clar – ”NU!”.

Adică, instituțiile UE ”nu au dreptul să interfereze în viața religioasă”, arată avocatul. ”Dacă s-ar fi spus lucrul acesta la aderare, nimeni n-ar mai fi votat existența UE”.

Dar acum situația s-a schimbat, iar Pavelescu spune clar: ”Structurile care au preluat UE împotriva popoarelor au devenit dictatoriale și le șantajează cu sărăcia și represiunea - VOR SĂ ACAPAREZE ȘI BISERICILE, SĂ LE SUPUNĂ!”.

”Este vorba despre idolatrie!”, acuză Aurelian Pavelescu, argumentând că ”UE dictează acum și preoților, punându-se mai presus de Dumnezeu, pe Scaunul Său fiind întronată UE!”.

În plan comunitar, ”oricine îndrăznește să critice, să vorbească despre libertate, este imediat taxat drept ”naționalist, extremist, anti-european, iliberal, pericol” - de către uneltele Noii Ordini Mondiale, poliția politică care a înălțat soclul Vițelului de aur”.

Altă întrebare fundamentală: ”De ce UE nici măcar n-a consultat Bisericile și credincioșii?”.

Pentru că acesta se vrea a fi „un mesaj de forță, că gulagul a fost instaurat! Prigoana este astăzi oficială. Toți cei care se vor opune vor fi urmăriți, stigmatizați, excluși și uciși politic și civic, înregistrați pe listele negre”.

”După ce ne-au spus cum să fie familiile noastre, să ne educăm copiii și să ne abandonăm bunii și străbunii în mormintele lor, acum ne vor sufletele și să ne închinăm lor, în locul lui Dumnezeu”, scrie Pavelescu.

Îndemnul către români al avocatului – președinte al partidului martirilor, PNȚCD - este ferm: ”Nu vă lăsați amăgiți, se pregătește din nou uciderea Pruncului Iisus, noul Irod și-a trimis din nou asasinii. Să ucidă speranța lumii, dragostea întrupată”.

Profetic, Pavelescu scrie că „Mulți prunci nevinovați vor cădea în măcelul care urmează” – un fapt adevărat, mai ales că e vorba de cei nenăscuți.

”Dar Acela Unul, care stă să se nască în ieslea Bethleemului, va răscumpăra lumea întreagă”, scrie Aurelian Pavelescu, încheind superb: ”Dumnezeu stă în casa Sa (Biserica, n.n.) și în sufletele oamenilor, nu poate fi transferat în spațiul virtual, în cușca de amăgiri a globaliștilor idolatri!”.

Un text cum rar vezi – și un intelectual credincios și patriot… o specie pe care să dispară în România. Sau să renască? Românii au un cuvânt de spus în acest sens, numai să fie conștienți.

564
Tagurile:
Uniunea Europeană, Bruxelles, Aurelian Pavelescu

Загрузка...
Flags outside the building of the European Parliament in Strasbourg

O nouă măsură dură a UE vizează și conținutul online!

162
(reînnoit 06:59 03.12.2020)
O Declarație a Statelor Uniunii Europene, generată de ”îngrijorarea faţă de creşterea antisemitismului și urii rasiale” – se solicită adoptarea de măsuri dure, inclusiv față de conținutul online

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Statele Uniunii Europene au adoptat aseară o declaraţie care vizează măsuri împotriva creşterea antisemitismului.

„Creşterea ameninţărilor la adresa evreilor în Europa, inclusiv reapariţia miturilor conspirative, a expresiilor publice ale antisemitismului, în special în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi creşterea incidentelor antisemite şi a crimelor motivate de ură sunt foarte îngrijorătoare”, se precizează în Declaraţia Uniunii Europene.

În Declarație se arată că lupta împotriva antisemitismului este ”o problemă ce implică diferite niveluri de guvernare şi politici la nivel local, naţional şi european” – sugerând astfel luarea de măsuri ferme.

”Lupta împotriva antisemitismului trebuie luată în considerare în mod coerent în măsurile şi deciziile adoptate de instituţiile Uniunii Europene şi, în special, să se reflecte în măsurile prezentate de Uniunea Europeană”, se arată în Declarația UE.

Mai mult UE subliniază că orice formă de antisemitism, de intoleranţă sau ură rasială este ”incompatibilă cu valorile şi obiectivele Uniunii Europene şi ale statelor sale membre”.

Conforma Declarației, printre măsuri se solicită „eliminarea rapidă a discursurilor de ură ilegale şi a conţinutului terorist online”, dar și ”un răspuns judiciar puternic şi sistematic faţă de actele antisemite" o "educaţie privind Holocaustul, antisemitismul şi viaţa evreilor”.

În plus, ”împărtăşirea bunelor practici între statele membre este, de asemenea, esenţială”, consideră autorii declaraţiei, conform Agerpres

Agerpres îl citează pe Fleix Klein, comisarul guvernamental german pentru combaterea antisemitismului: ”Antisemitismul este un fenomen ce afectează întreaga Uniune Europeană – pentru a-l combate eficient, avem nevoie de un set adecvat de instrumente europene”.

 

162

Загрузка...
Elevi

Burse pentru elevi: Guvernul, solicitat ia măsuri

0
Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor fac un apel ferm către Guvern, afirmând că școlarii merită atenția autorităților nu numai de sărbători, ci în orice perioadă a anului. Ce se întâmplă cu bursele.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Bursele pentru elevi devin subiect de dispută acum, la final de an. Și aceasta pentru că reprezentanții Consiliului Național al Elevilor spun că, la momentul de față, se impune ca Guvernul României să aprobe hotărârea privind aprobarea cuantumurilor minime pentru bursele școlare.

Școală
© Sputnik / Александр Кряжев

Potrivit Legii Educației Naționale nr. 1/2011, Guvernul României trebuie să emită, în fiecare an, o hotărâre prin care să stabilească un cuantum minim pentru fiecare categorie de burse – de studiu, de performanță, de merit sau de ajutor social.

O analiză realizată de Consiliul Național al Elevilor în luna aprilie a lui 2020 scoate la iveală faptul că 66,27% din primăriile din România nu acordă burse deloc sau le acordă într-un cuantum foarte mic.

Reprezentanții CNE solicită următoarele cuantumuri minime: 9,45% din salariul minim pe economie pentru bursa de ajutor social, 10,15% din salariul minim pe economie pentru bursa de studiu, 11% din salariul minim pe economie pentru bursa de merit și 15% din salariul minim pe economie pentru bursa de performanță.

Rareș Voicu, președintele CNE, spune că, în această perioadă complicată, elevii din România au nevoie de măsuri de sprijin, pentru a putea să își continue parcursul educațional, iar un procent semnificativ, de aproape 36% dintre elevii României sunt în risc de sărăcie și excluziune socială.

”Solicităm Guvernului României respectarea prevederilor Legii nr. 38/2019 și adoptarea unei hotărâri de guvern privind aprobarea cuantumurilor minime pentru bursele școlare, pentru a diminua discrepanțele din sistemul educațional”, a punctat Rareș Voicu.
0

Загрузка...