Столкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии

Spania, proteste violente anti-lockdown - VIDEO

249
În mai multe oraşe din Spania, inclusiv în Madrid și Barcelona, au avut loc proteste violente împotriva măsurilor de lockdown, protestatarii confruntându-se cu poliția, nemulţumiţi de măsurile guvernelor de stat și regionale împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 2 nov – Sputnik. Protestatarii au incendiat containere de gunoi și au ridicat baricade improvizate pe Gran Via din Madrid și se relatează că au spart vitrinele mai multor magazine sâmbătă seara în centrul Madridului.

 

Când polițiștii au intervenit, protestatarii au aruncat cu pietre și torţe, iar ofiţerii pentru menţinerea ordinii au tras focuri cu gloanţe oarbe, forțând protestatarii să se disperseze pe străzile din apropiere, potrivit RT. 

În acelaşi timp, la Barcelona, ofițerii de poliție au fost întâmpinaţi cu pietre și alte proiectile, în timp ce încercau să disperseze un protest anti-blocare mai mic pentru a doua noapte consecutivă.

​Guvernul regional al Cataloniei a aprobat săptămâna aceasta un nou pachet de măsuri, inclusiv închiderea fiecărei municipalități, astfel că, în weekend, locuitorii nu îşi pot părăsi districtul unde locuiesc.

Ciocniri au avut loc și în orașul spaniol Logrono, unde protestatarii au ars containere de gunoi, au spart geamuri și au jefuit mai multe magazine.

​Proteste violente au fost raportate și în Granada, Malaga și Bilbao.

​Premierul spaniol Pedro Sanchez i-a îndemnat pe spanioli să manifeste răbdare și „responsabilitate, unitate și sacrificiu” pentru a învinge pandemia, condamnând, în același timp, „comportamentul violent și irațional” al „unei mici minorități” a populației.

​Parlamentul Spaniei a aprobat, săptămâna trecută, prelungirea cu șase luni a stării naționale de urgență, acordând autorităților regionale mai multă putere în contextul unui al doilea val de Covid-19. Aceasta este a treia prelungire a stării de urgență în timpul pandemiei în Spania și va fi în vigoare până pe 9 mai, dar cu opțiunea ca restricţiile să fie ridicate pe 9 martie.

 

249
Tagurile:
COVID-19, Proteste, Spania
Tematic
O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Serghei Lavrov și Fuad Hussein

Lavrov: SUA nu mai intervină în Orientul Mijlociu

7
(reînnoit 15:20 25.11.2020)
Statele Unite trebuie să evite orice amestec în problemele din Orientul Mijlociu, pentru a nu crea noi amenințări pentru statele din această regiune, consideră Lavrov.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, consideră că este foarte important ca SUA să evite în viitor orice “aventuri” în Orientul Mijlociu, care ar putea să creeze amenințări pentru întreaga regiune.

“Amestecul SUA și a aliaților lor în Irak, Siria, Libia nu a îmbunătățit cu nimic viața din aceste țări. Doar a creat probleme, pe care cetățenii acestor state, respectiv, politicienii și guvernele sunt nevoiți să le depășească”, a declarat diplomatul rus în cadrul unei conferințe de presă, susținute după o întrevedere cu omologul său irakian, Fuad Hussein.

“Desigur, e important ca în viitor conducerea americană să evite astfel de aventuri externe, cu atât mai mult, aventuri care aduc niște amenințări pentru toți din această regiune”, a subliniat Lavrov.

7
Tagurile:
Orientul Mijlociu, Serhei Lavrov
Tematic
Lavrov a discutat cu Maas despre cazul lui Navalnîi
Lavrov: SUA să se preocupe mai puțin de alegerile din alte țări
Lavrov: Rusia a introdus sancțiuni de răspuns împotriva UE
Lavrov s-a întâlnit cu ministrul armean de externe

Загрузка...
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Vaccinul Sputnik V ar putea fi produs în Germania

30
(reînnoit 14:37 25.11.2020)
Producția vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, ar putea fi lansată în Germania, potrivit directorului general al Fondului rus de investiții directe.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Partea rusă nu exclude posibilitatea de a-și produce vaccinul său anti-Covid, Sputnik V, în Germania, a anunțat Kirill Dmitriev, directorul general al Fondului rus de investiții directe care a înregistrat vaccinul, relatează Sputnik.

”Suntem pe cale să lucrăm cu mai multe țări europene. E probabil că ne vom produce vaccinul în Germania”; a declarat Dmitriev într-un interviu.

Potrivit acestuia, pe 22 octombrie, Fondul rus de investiții directe a solicitat aprobarea vaccinului său la Asociația medicală europeană, iar o importantă delegație franceză este așteptată în vizită înainte de finalul acestei săptămâni.

El a dat asigurări, de asemenea, că Ungaria va fi ”printre primele țări europene” care vor primi vaccinul Sputnik V.

Fondul rus de investiții directe a precizat că vaccinarea împotriva coronavirusului cu Sputnik V în afara teritoriului rus va costa circa 20 de dolari.

În același timp, UE și Rusia schimbă constant informații asupra acestui vaccin rusesc, iar acest proces a fost accelerat recent, a arătat Hans Kluge, directorul biroului regional al OMS în Europa.

30
Tagurile:
Vaccinare, Germania
Tematic
Triplă lovitură asupra pandemiei: Rusia testează al treilea vaccin
1,5 mil. doze vaccin rusesc Sputnik V, produse în decembrie
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia

Загрузка...