Recep Tayyip Erdogan

Ultima oră: Turcia pune din nou GAZ pe foc în NATO și UE!

531
Ankara trece peste tragedia și probleme cauzate de cutremurul puternic care a produs zeci de morți în Turcia și Grecia – și reia o acțiune care creează tensiuni internaționale

BUCUREȘTI, 1 nov – Sputnik. În pofida cutremurului dezastruos care a lovit Turcia și cu toate că s-a discutat despre sancțiuni după activitatea legată de resursele din Marea Mediterană, Ankara a făcut un nou anunț azi care pune proleme în UE, dar și între statele NATO.

Astăzi, Turcia a anunțat prelungirea misiunii navei de explorare gazieră în estul Mării Mediterane, în zona pe care o disputată cu Grecia.

Grecia, partener în NATO cu Turcia, a protestat vehement  și a denunţat în repetate rânduri  ”activitatea ilegală” a Ankarei în această zonă.

Pe de altă parte, Turcia neagă dreptul Greciei de a revendica un platou maritim de câteva zeci de mii de kilometri pătrați, din cauza unei mici insule.

Astăzi, marina turcă a avertizat într-un mesaj, pe sistemul maritim de alertă NAVITEX, că nava de explorare Oruc Reis îşi va continua misiunea până pe 14 noiembrie, transmite Agerpres

”Desfăşurarea acestei nave, devenită simbol al apetitului gazier al Ankarei, a provocat în ultimele luni o escaladare a tensiunilor cu Atena”, transmite sursa citată. Atena a cerut  sancţiuni europene împotriva Ankarei, care deocamdată au fost amânate de Bruxelles.

Din această cauză și Grecia a boicotat unele sancțiuni pe care Bruxelles-ul a dorit să le ia în alte spețe.

Reamintim că și între Turcia și Franța sunt tensiuni, atât din cauza situației din Libia și Siria, dar și a manifestărilor președintelui Macron, considerate de Erdogan ca ”islamofobe”.

Turcia este și într-un litigiu cu Cipru, unde s-a redeschis, după mulți ani, o rană veche – independența zonei turce a republicii insulare.

531
Tagurile:
UE, NATO, Grecia, Turcia, Recep Tayyip Erdogan
Tematic
Erdogan nu se joacă: cere boicotarea produselor franceze
Reacția Turciei la caricatura cu Erdogan din Charlie Hebdo
Erdogan - amenință cu o nouă operațiune în Siria
Erdogan, cea mai așteptată reacție după atacul de la NISA!
Erdogan se ia de „ticăloșii” de la Charlie Hebdo care l-au caricaturizat

Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării

101
(reînnoit 20:01 24.11.2020)
O firmă de turism din Marea Britanie a stârnit discuţii aprinse pe rețelele sociale după ce a anunțat că nu va mai face afaceri cu Qantas Airways din cauza deciziei acestei companii aeriene de a cere ca toți pasagerii internaționali să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik. Tradewinds Travel, un operator de turism independent, a postat o declarație pe site-ul său web, în care spune că nu va lucra cu clienți care doresc să rezerve un zbor cu Qantas, referindu-se la afirmaţiile CEO-ul companiei aeriene din Australia. Potrivit acestuia, compania australiană vrea să solicite călătorilor internaționali să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

„Considerăm că autonomia corporală în ceea ce privește intervenția medicală constituie o alegere personală și nu poate fi ceva impus cu forța de către companii. Nu suntem anti-vaccinuri, dar suntem pro-alegere. Există o diferență uriașă între constrângere și alegerea liberă”, a scris compania, citată de RT

Agenția de turism a mai scris că „niciodată în istoria aviației” o companie aeriană nu a cerut pasagerilor să facă o injecție înainte de a urca în avion. Ea mai spune în declaraţie că Australia, ca stat, are dreptul de a refuza intrarea persoanelor care nu sunt vaccinate, dar că „nu este în atribuţiile unei companii aeriene să impună acest lucru forţat clienților”.

Atitudinea a primit aplauze din partea criticilor politicii vaccinării obligatorii propuse. Un comentator a apreciat agenția pentru că a luat atitudine împotriva „fascismului medical”.

Alții și-au exprimat recunoștința, lăudând compania pentru că se opune „tiraniei” și și-au exprimat speranța că nu va fi zdrobită de „dictatura Covid”.

​De asemenea, mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au manifestat sprijinul pentru Tradewinds, spunând că îşi vor rezerva la această agenţie viitoarele sărbători.

​Au existat însă şi comentarii dezaprobatoare. Un internaut a salutat în mod ironic știrea, spunând că astfel nu va fi nevoit să stea lângă un „anti-vaccinist” atunci când va zbura.

​Agenția de turism a promis că va boicota orice companie aeriană care urmează exemplul Qantas. CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a susținut că vaccinările obligatorii pentru călătorii internaționali vor deveni o normă la nivel mondial.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), un grup de lobby care reprezintă companiile aeriene din întreaga lume, dezvoltă deja o aplicație mobilă care va servi drept „pașaport” Covid-19 pentru călători. Un program pilot pentru aplicație este programat să fie lansat luna viitoare.

101
Tagurile:
Vaccinare, UK
Tematic
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
UK, avertizări meteo în weekend: ploi torenţiale, inundaţii
UK: lockdown în toată ţara – fără Crăciun şi Anul Nou?
UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid
UK: VIZĂ pentru români de la 1 ianuarie – cum o obţineţi

Загрузка...

OMS: colaborare între Rusia și UE pentru vaccinul Sputnik V

92
(reînnoit 19:39 24.11.2020)
Șeful Biroului Regional al OMS pentru Europa a evocat colaborarea între Rusia și UE cu privire la vaccinul Sputnik V.

BRUXELLES, 24 nov - Sputnik. Uniunea Europeană și Rusia fac un schimb constant de informații privind primul vaccin rusesc Spuntik V, iar acest proces a fost accelerat, a spus directorul biroului regional al OMS pentru Europa, relatează Sputnik Franța.

În timp ce eficacitatea vaccinului Sputnik V a fost anunțată ca fiind de 95 la sută după ultimele teste clinice, informațiile despre acesta sunt partajate în cadrul unei cooperări UE și Rusia. Cel care a declarat acest lucru este chiar Hans Kulge, directorul biroului regional al OMS în Europa, în timpul unei ședințe de informare online.

”Asistăm la un schimb constant de informații între UE și Federația Rusă pe acest subiect, iar acest proces a fost accelerat grație succesului forumurilor la care a participat ministerul rus al Sănătății”, a precizat el, răspunzând unei întrebări despre certificarea Sputnik V în Europa.
© Sputnik / Илья Питалев

El făcea referire la forumul internațional pe Sănătate între UE și Rusia la care au asistat reprezentanții Comisiei Europene, ai țărilor europene și ai Moscovei. Participanții au discutat cu această ocazie în special despre vaccinuri și tehnologiile legate de pandemie.

Ungaria își procură Sputnik V

Pe 19 noiembrie, Ungaria a devenit prima țară europeană care a primit doze de vaccin Sputnik. Era vorba de eșantioane destinate studierii în laboratoarele naționale în vederea producerii lor în această țară.

Sputnik V a fost anunțat de altfel ca fiind mai ieftin decât alte vaccinuri candidate disponibile, cum sunt cele de la Pfizer sau Moderna. Prețul său urma să fie dezvăluit în această săptămână.

92
Tagurile:
vaccin, OMS
Tematic
OMS: Vaccinul nu va înlocui alte instrumente anti-pandemie
OMS: „Deschideţi şcolile! Nu ne permitem o generaţie pierdută”
OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19

Загрузка...