Turcia

Turcia a introdus impozit pe cazarea hotelieră

82
Impozitul pe cazarea hotelieră urmează să introdus în Turcia de la 1 noiembrie, inițial, impozitul trebuia să fie perceput de la 1 aprilie 2020 la o rată de 1%, de la 1 ianuarie 2021, ar fi trebuit să crească la 2%.

BUCUREȘTI, 1 nov - Sputnik. Impozitul pe cazarea hotelieră urmează să introdus în Turcia de la 1 noiembrie, însă, pe fondul crizei profunde pe care o întâmpină turismul din cauza pandemiei de coronavirus, industria turistică a țării se așteaptă ca introducerea sa să fie amânată.

Inițial, impozitul ar fi trebuit să fie perceput de la 1 aprilie 2020 la o rată de 1%, de la 1 ianuarie 2021, ar fi trebuit să crească la 2%.Cu toate acestea, în martie, președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat amânarea impozitului până în noiembrie, fiind una dintre măsurile de sprijinire a industriei turismului pe fondul pandemiei de coronavirus.

"Termenul pentru introducerea taxei a venit deja, dar nu există încă o claritate. Parlamentul a ridicat problema unei noi amânări a introducerii sale și credem că o astfel de decizie va fi luată.Statul nu are șanse să primească bani nici de la turoperatori, nici de la agenții de turism, nici de la hotelieri, nici de la turiști înșiși din cauza crizei din industrie ", a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Asociației Turcilor de Operatori Turici (TURSAB).

După cum a declarat anterior șefului Federației Hotelierilor din Turcia, Osman Ayik, pentru RIA Novosti, vacanțele în Turcia vor scumpi ușor în cazul în care turiștii sunt obligați să plătească taxe pentru cazare la hotel. Potrivit acestuia, hotelierii turci și-au exprimat în mod repetat nemuțumirea cu privire la introducerea sa, dar nu au fost luati în seamă.Fondurile colectate din impozit vor fi direcționate către bugetul turc.

Maya Lomidze, director executiv al Asociației Tour Operatorilor din Rusia (ATOR), a declarat pentru RIA Novosti că noua taxă turistică va fi plătită direct în hoteluri numai de turiștii independenți care își rezervă cazarea direct la hotel sau prin intermediul platformelor online. Pentru turiștii organizați, acesta va fi inclus în prețul pachetului turului. Impozitul va rămâne practic invizibil pentru turiști, deoarece o creștere de 1% a costurilor nu va conta în condițiile în care rușii nu au aproape de ales între destinațiile străine, a declarat pentru RIA Novosti Alexan Mkrtchyan, directorul general al rețelei de agenții de turism Pink Elephant.

82
Tagurile:
Hoteluri, Impozit, Turcia
Tematic
Turcia a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană S-400 
Erevanul acuză Turcia de doborârea unui avion militar armean
Mărmureanu, despre CUTREMUR în România după Grecia și Turcia
Liderul azer: Turcia trebuie să participe la reglementarea conflictului din Karabah
Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
Înghețată

Alertă alimentară în Franţa: mărci de înghețată şi fursecuri posibil periculoase, retrase

54
Mai multe mărci de înghețată şi fursecuri au fost retrase din supermarketurile din Franţa deoarece s-a stabilit că există în acestea un conținut prea mare de oxid de etilenă, considerat cancerigen. Se aşteaptă rezultatele investigațiilor.

BUCUREŞTI, 15 iun – Sputnik. În Franţa, mai multe mărci de înghețată și prăjituri, precum și alte produse alimentare care conțin susan, cum ar fi cuşcuşul și unele fursecuri, au fost retrase din vânzare, a anunţat Direcția Generală pentru Concurență și Controlul Fraudelor din Franţa (DGCCRF), citată de Sputnik France

Motivul pentru care au fost retrase este prezența oxidului de etilenă, un pesticid clasificat drept cancerigen, „la o concentraţie, în anumite loturi, mai mare decât limita maximă reglementată” a acestor semințe, a explicat autoritatea.

Peste 7.000 de produse se află în prezent pe lista publicată pe site-ul DGCCRF, listă care este actualizată în mod regulat în așteptarea rezultatelor investigațiilor lansate.

Cazuri anterioare

Conținutul ridicat al acestei substanțe chimice, interzisă în Europa, dar care poate fi tolerată la doze mici în anumite produse importate, a fost raportat încă din toamna anului trecut. Urme ale acestei substanţe au fost detectate în peste 250 de tone de semințe de susan din India, a avertizat asociația de consumatori UFC-Que Choisir la începutul lunii noiembrie. Oxidul de etilenă este într-adevăr suspectat de a fi cancerigen și dăunător fertilității, a precizat organizaţia.

În consecință, o primă listă cu produsele amintite a fost publicată la jumătatea lunii noiembrie de către DGCCRF, fiind vorba de cereale, prăjituri, hummus, ciocolată și alte câteva produse vândute de mai multe lanțuri mari de comerț cu amănuntul.

54
Tagurile:
Înghețată, Franța

Загрузка...
Игрок сборной России Юрий Жирков, игрок сборной России Георгий Джикия, игрок сборной Бельгии Дрис Мертенс, игрок сборной Бельгии Ромелу Лукаку (слева направо) в матче 1-го тура группового этапа чемпионата Европы по футболу 2020 между сборными Бельгии и России.

Îngenuncherea jucătorilor de fotbal - „Un semn de supunere ideologică”

85
(reînnoit 20:09 15.06.2021)
Filosoful francez Robert Redeker a comentat gestul jucătorilor de fotbal de a îngenunchea, gest care ar simboliza „lupta împotriva rasismului și discriminării”. Potrivit filosofului, în realitate, este un „semn al supunerii față de imperative ideologice”.

BUCUREŞTI, 15 iun – Sputnik. „Jucătorii sunt folosiți ca nişte marionete pentru ceva în afara fotbalului. Este un atac grav asupra libertății lor de conștiință”, a spus filosoful francez Robert Redeker pentru Sputnik France

Redeker nu este de acord cu gestul simbolic pe care jucătorii echipei Franței se pregătesc să-l facă marți, 15 iunie. Cu o zi înainte, căpitanul echipei Franței, Hugo Lloris, a anunțat la o conferință de presă că colegii săi vor îngenunghea înainte de începerea meciului cu Germania.

Sportivi din întreaga lume au copiat acest gest, care are legătură cu mişcarea Black Lives Matter din Statele Unite. Totuşi, în spatele acestui gest aparent inofensiv se ascunde de fapt o adevărată chestiune politică, susţine Redeker.

„Folosim sportul și pe jucători pentru a transmite un mesaj ideologic, despre care credem, poate în mod greșit, că este popular. Este vorba despre o lecție de morală, sau mai bine zis, despre ceea ce Nietzsche numea «moralina»: cineva îți spune cine sunt [oamenii] buni și cine sunt cei răi, aşa cum ți se spune şi cum trebuie să gândești pentru a nu face parte din tabăra celor răi”, a spus filosoful francez, care este şi autorul cărții „Mai putem iubi fotbalul?” (ed. du Rocher).

De asemenea, Robert Redeker îl consideră mai ales ca pe „un semn de supunere față de imperative ideologice, morale și politice”, gest care, potrivit lui, ar fi „impus de puterea culturală a Statelor Unite”. Însă această atitudine este departe de a fi unanimă în rândul susținătorilor.

Sâmbătă, 12 iunie, la Sankt Petersburg, suporterii ruși i-au huiduit pe jucătorii belgieni care au îngenuncheat înainte de meci, în timp ce jucătorii echipei Sbornaïa au rămas în picioare. De asemenea, duminică, 13 iunie, la Wembley, Londra, fluierele de dezaprobare s-au amestecat cu aplauzele când jucătorii englezi au îngenuncheat.

Cu câteva zile mai devreme, pe 10 iunie, Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a descris acest gest drept o „provocare aberantă”. „Nu am nicio simpatie pentru aceste gesturi de îngenunchere. Nu cred că aceste lucruri au ce căuta pe teren. Sportul este despre altceva. Sportivii joacă în picioare”, spus Orban, care a adăugat că nu putem îngenunchea decât „în fața lui Dumnezeu sau a națiunii”.

Pe lângă jucătorii ruși și maghiari, cei scoțieni și croați au anunțat deja că nu vor îngenunchea înaintea meciului. De la anunțul lui Hugo Lloris, hashtagul #BoycottEquipeDeFrance a început să fie distribuit masiv pe Twitter.

Robert Redeker crede că această atitudine semnalează, pe de altă parte, o formă de politizare a sportului de nivel înalt, fenomen care este în creştere.

„În trecut, sportul era trăit ca un moment de neutralizare a tensiunilor. În contextul acestei confiscări a sportului de către moralină, se întâmplă opusul: o punere în scenă a tensiunilor societale”, a mai comentat filosoful francez.

85
Tagurile:
Fotbal

Загрузка...