Turcia

Turcia a introdus impozit pe cazarea hotelieră

76
Impozitul pe cazarea hotelieră urmează să introdus în Turcia de la 1 noiembrie, inițial, impozitul trebuia să fie perceput de la 1 aprilie 2020 la o rată de 1%, de la 1 ianuarie 2021, ar fi trebuit să crească la 2%.

BUCUREȘTI, 1 nov - Sputnik. Impozitul pe cazarea hotelieră urmează să introdus în Turcia de la 1 noiembrie, însă, pe fondul crizei profunde pe care o întâmpină turismul din cauza pandemiei de coronavirus, industria turistică a țării se așteaptă ca introducerea sa să fie amânată.

Inițial, impozitul ar fi trebuit să fie perceput de la 1 aprilie 2020 la o rată de 1%, de la 1 ianuarie 2021, ar fi trebuit să crească la 2%.Cu toate acestea, în martie, președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat amânarea impozitului până în noiembrie, fiind una dintre măsurile de sprijinire a industriei turismului pe fondul pandemiei de coronavirus.

"Termenul pentru introducerea taxei a venit deja, dar nu există încă o claritate. Parlamentul a ridicat problema unei noi amânări a introducerii sale și credem că o astfel de decizie va fi luată.Statul nu are șanse să primească bani nici de la turoperatori, nici de la agenții de turism, nici de la hotelieri, nici de la turiști înșiși din cauza crizei din industrie ", a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Asociației Turcilor de Operatori Turici (TURSAB).

După cum a declarat anterior șefului Federației Hotelierilor din Turcia, Osman Ayik, pentru RIA Novosti, vacanțele în Turcia vor scumpi ușor în cazul în care turiștii sunt obligați să plătească taxe pentru cazare la hotel. Potrivit acestuia, hotelierii turci și-au exprimat în mod repetat nemuțumirea cu privire la introducerea sa, dar nu au fost luati în seamă.Fondurile colectate din impozit vor fi direcționate către bugetul turc.

Maya Lomidze, director executiv al Asociației Tour Operatorilor din Rusia (ATOR), a declarat pentru RIA Novosti că noua taxă turistică va fi plătită direct în hoteluri numai de turiștii independenți care își rezervă cazarea direct la hotel sau prin intermediul platformelor online. Pentru turiștii organizați, acesta va fi inclus în prețul pachetului turului. Impozitul va rămâne practic invizibil pentru turiști, deoarece o creștere de 1% a costurilor nu va conta în condițiile în care rușii nu au aproape de ales între destinațiile străine, a declarat pentru RIA Novosti Alexan Mkrtchyan, directorul general al rețelei de agenții de turism Pink Elephant.

76
Tagurile:
Hoteluri, Impozit, Turcia
Tematic
Turcia a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană S-400 
Erevanul acuză Turcia de doborârea unui avion militar armean
Mărmureanu, despre CUTREMUR în România după Grecia și Turcia
Liderul azer: Turcia trebuie să participe la reglementarea conflictului din Karabah
Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
Spain's King Felipe VI

Spania, lovită la nivel înalt: Regele, afectat de COVID!

30
(reînnoit 06:54 24.11.2020)
Pandemia lovește și la cel mai înalt nivel – pentru prima dată, un suveran european este afectat de teribila pandemie

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a intrat  în carantină după ce a fost contactul unei persoane testată pozitiv cu COVID-19, a anunţat Casa Regală a Spaniei, transmite ABC Espana

”O persoană cu care a fost în contact ieri Regele a fost testată pozitiv astăzi pentru COVID-19. În conformitate cu regulile sanitare, el se va afla de acum în carantină preventivă timp de zece zile”, a anunțat Casa Regală spaniolă.
Столкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии
© Sputnik / Марти Фрадера

În știre se anunță că atât Regina Letizia, cât şi copiii - Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia – ”îşi continuă activităţile în mod normal”.

Regele este al treilea membru al Familiei Regale care a fost pus în carantină de când a izbucnit pandemia.

Regina a fost în carantină în aprilie anul trecut, după ce a participat la o manifestare oficială în care a fost însoțită de ministrul Irene Montero, testată pozitiv pentru virus.

Moştenitoare a tronului, Prinţesa Leonor de Asturia a fost, de asemenea, pusă în carantină timp de paisprezece zile în septembrie anul trecut, după ce una dintre colegele ei de școală a avut rezultat pozitiv la testul Covid.

30
Tagurile:
COVID-19, rege, Spania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA prezentate pe TV în Japonia

Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!

247
Pentru prima dată de la alegeri, președintele Donald Trump face un anunț care va avea ecouri în întreaga lume – nu numai în tabăra lui Joe Biden

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, dă un semnal care poate fi interpretat ca o recunoaștere a înfrângerii sale.

De altfel, presa internațională a și consemnat că Donald Trump a dat undă verde deschiderii tranziţiei către administraţia Biden.

De fapt, este vorba de un mesaj pe Twitter, în care Donald Trump recomandă ca agenția guvernamentală care se ocupă de transferul de putere să demareze protocoalele necesare.

În prealabil Trump a avertizat că el și echipa sa continuă demersurile în Justiție în privința contestării și renumărării voturilor – și a dezvăluit presiunile la care a fost supusă șefa General Services Administration  - care a trimis anterior o scrisoare echipei lui Joe Biden în care informează că este deschisă calea pentru tranziţie.

”Vreau să îi mulțumesc Emily Murphy de la GSA pentru devotamentul și loialitatea ei fermă față de țara noastră. A fost hărțuită, amenințată și abuzată - și nu vreau să văd acest lucru se întâmplă cu ea, familia ei sau angajații GSA”, a scris Trump.

Dar, afirmă președintele SUA,  ”Cazul nostru continuă cu tărie, vom ține pasul cu binele ...  luptă și cred că vom învinge!”.

„Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în ceea ce privește protocoalele inițiale și am spus echipei mele să facă același lucru”.

Afirmația lui Trump care o vizează pe șefa GSA nu este gratuită – mass media și internetul prezentând secvențe teribile din america, cu hărțuirea susținătorilor lui Trump – inclusiv violențe fizice.

247
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, SUA, Alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în SUA 2020

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE!”

0
(reînnoit 07:05 24.11.2020)
Fostul ministru al Finanțelor îl desființează pe Florin Cîțu, după ce acesta s-a pus singur într-o situație penibilă participând la un fel de manifestare în fața sediului central al PSD

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Între Eugen Orlando Teodorovici și Florin Cîțu există o rivalitate firească – însă prin care s-a văzut și un anume respect pe care cei doi finanțiști îl au unul față de celălalt, în ciuda vorbelor dure aruncate.

Ei bine, după ce Florin Cîțu și-a lăsat pentru câteva ore fotoliul celui mai important minister pentru a participa la un soi de manifestare în fața sediului PSD, Teodorovici îi transmite un mesaj de reproș.

”Decât să se vândă electoral în fața sediului PSD pentru câteva voturi, mai bine își punea biroul de ministru-sinistru AFARĂ, în fața ministerului sau a guvernului, să lucreze acolo, în frig, o zi întreagă‼️”, scrie Teodorovici.

De să facă asta Cîțu? ”Așa, într-un gest de SOLIDARITATE cu bieții oameni alungați din piețele acoperite și obligați să-și vândă produsele AFARĂ, în frig, pe caldarâm‼”, spune Teodorovici.

De aici și concluzia scurtului mesaj: ce așteptări mai pot avea românii, confruntați cu atâtea probleme, de la personaje atât de ridicole?

”Dacă pentru #WERNER, #LuCOVID și întregul guvern #PeNaL, modelul de "FANTASTIK" al lui Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE publică, exemplu de MAIMUȚĂREALĂ și GROBIANISM într-un moment deloc relaxat și ușor pentru România și pentru Europa, nu știu ce așteptări mai pot avea cetățenii români, oamenii simpli, cu griji prea mari ca să-i mai poată urmări și pe SALTIMBANCII de la guvernare‼️”, a scris Eugen Teodorovici.
0
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici

Загрузка...