Poliția franceză, la biserica Notre Dame din Nisa, Franța, dup atac

Atac terorist Nisa: cine era bărbatul ucis în biserică - FOTO

167
Bărbatul, care avea două fiice, ar fi trebuit să împlinească 55 de ani astăzi. Enoriașii de la bazilica Notre-Dame din Nisa şi-au împărtăşit amintirile despre paracliserul Vincent Loquès, una dintre victimele atacului din 29 octombrie.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. Atacul terorist comis pe 29 octombrie de un tunisian de 21 de ani în bazilica Notre-Dame din Nisa s-a soldat cu trei morți, două femei și un bărbat. Acesta din urmă, paracliserul Vincent Loquès, ar fi trebuit să împlinească 55 de ani vinerea aceasta. Tatăl a două fiice, a fost descris de enoriași ca fiind o persoană zâmbitoare și generoasă.

„S-a ocupat de toate. Era o persoană foarte importantă. Îl vedeam în fiecare zi și ne doare inima”, a spus un enoriaș pentru cotidianul Nice-Matin.

​El deschidea ușile în fiecare dimineață, pregătea slujbele, aprindea lumânările și era mereu văzut de enoriași, potrivit BFM TV.

Un atac de la spate?

Paracliserul a fost atacat de la spate și a murit pe loc, la locul de muncă, „aproape în sufrageria sa”, au spus doi credincioși.

„Era încă în putere, iar teroristul a trebuit să-l atace de la spate”, a spus un alt enoriaș.

„Vesel, de încredere, cu un caracter puternic”

Originar din Saint-Etienne-de-Tinée, a devenit paracliser inițial în biserica Sainte-Jeanne-d'Arc, apoi în bazilica Notre-Dame, în urmă cu șapte ani.

El și-a dedicat „toată viața bisericii și a murit în biserică”, a declarat pentru BFM TV Florence, un asistent al eparhiei din Nisa.

„Era vesel, de încredere, cu un caracter puternic”, a spus şi părintele Jean-Louis Giordan. Pastor al bazilicii Notre-Dame-de-l'Assomption din 2004 până în august 2020, acesta l-a angajat pe Vincent Loquès în urmă cu șapte ani.

„Iubea biserica în care lucra. Încerca în permanență să o înfrumusețeze”, a mai spus el.

167
Tagurile:
Nisa, atac terorist
Tematic
Atacuri teroriste Franța: „Suntem în război”
Galerie FOTO: Atacul terorist din Nisa, Franța - femeie decapitată
Al doilea atac în Franța, la Avignon: atacatorul a strigat 'Allahu akbar’
Nivelul de alertă în Franța a fost ridicat la „urgență atentat”
VIDEO: O nouă IZOLARE în Franța - proteste nocturne la Paris
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Vaccinul Sputnik V ar putea fi produs în Germania

25
(reînnoit 14:37 25.11.2020)
Producția vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, ar putea fi lansată în Germania, potrivit directorului general al Fondului rus de investiții directe.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Partea rusă nu exclude posibilitatea de a-și produce vaccinul său anti-Covid, Sputnik V, în Germania, a anunțat Kirill Dmitriev, directorul general al Fondului rus de investiții directe care a înregistrat vaccinul, relatează Sputnik.

”Suntem pe cale să lucrăm cu mai multe țări europene. E probabil că ne vom produce vaccinul în Germania”; a declarat Dmitriev într-un interviu.

Potrivit acestuia, pe 22 octombrie, Fondul rus de investiții directe a solicitat aprobarea vaccinului său la Asociația medicală europeană, iar o importantă delegație franceză este așteptată în vizită înainte de finalul acestei săptămâni.

El a dat asigurări, de asemenea, că Ungaria va fi ”printre primele țări europene” care vor primi vaccinul Sputnik V.

Fondul rus de investiții directe a precizat că vaccinarea împotriva coronavirusului cu Sputnik V în afara teritoriului rus va costa circa 20 de dolari.

În același timp, UE și Rusia schimbă constant informații asupra acestui vaccin rusesc, iar acest proces a fost accelerat recent, a arătat Hans Kluge, directorul biroului regional al OMS în Europa.

25
Tagurile:
Vaccinare, Germania
Tematic
Triplă lovitură asupra pandemiei: Rusia testează al treilea vaccin
1,5 mil. doze vaccin rusesc Sputnik V, produse în decembrie
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia

Загрузка...
Автомобиль врезался в ворота канцелярии Меркель

Mașină cu mesaj anti-globalist, izbită de poarta lui Merkel

47
Poliția l-a reținut pe șoferul care a lovit cu o mașină cu un mesaj anti-globalist poarta de la clădirea Cancelariei lui Angela Merkel.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Incidentul lovirii porții Cancelariei Germaniei de o mașină cu mesaj anti-globalist a avut loc în timp ce Angela Merkel ținea o întâlnire virtuală cu premierii landurilor germane pentru a discuta pașii de urmat ca reacție la situația epidemică, relatează Sputnik. 

Poliția a reținut un bărbat de 54 de ani care s-a izbit cu mașina de poarta biroului Cancelariei Angelei Merkel, din Berlin, au declarat astăzi forțele de ordine.

Incidentul este sub investigație pentru a stabili dacă bărbatul a acționat deliberat, a spus poliția. Se pare că a fost rănită și o persoană în incident.

”Informațiile pe care le avem în acest moment sugerează că mașina se mișca foarte încet, astfel că pagubele aduse mașinii și porții nu sunt foarte serioase. Motivele, fie că e vorba de starea mentală sau alte motive, sunt verificate”, a spus reprezentantul poliției.

Fotografii și filme de la fața locului au apărut pe Twitter, iar în acestea poate fi văzută o mașină neagră la poartea biroului lui Angela Merkel cu inscripția ”Nenorociți criminali de copii și de bătrâni”. Nu se vede vreo stricăciune adusă mașinii.
Potrivit fotografiilor din social media, cealaltă parte a mașinii era inscripționată cu mesajul ”Stop politicii de globalizare”.

47
Tagurile:
Mesaj, Angela Merkel
Tematic
Merkel propune măsuri din ce în ce mai dure în Germania
Legendara berărie din Berlin a inclus-o pe Merkel în lista neagră
Merkel, despre prioritățile Germaniei și colaborarea cu Biden

Загрузка...
Marcel Ciolacu, PSD

Premieră: PSD atacă la CNA intervențiile lui Iohannis

0
(reînnoit 16:07 25.11.2020)
Social democrații au depus o sesizare la CNA prin care cer o ”decizie de îndrumare” pentru posturile TV și radio care preiau intervențiile lui Iohannis în cadrul campaniei electorale.

Ştire în curs de actualzare

0
Tagurile:
PSD

Загрузка...