Cutremur Turcia: MAE verifică dacă sunt victime români

97
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că se fac verificări dacă printre victimele cutremurului din Marea Egee care a afectat Grecia și Turcia sunt și români.

BUCUREȘTI, 30 oct - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat  că, până la acest moment, autorităţile turce, respectiv autorităţile elene, nu au notificat misiunile diplomatice sau consulare ale României în cele două state cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de seismul de astăzi. De asemenea, la nivelul misiunilor ţării noastre nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

Astfel, MAE a anunțat printr-un comunicat că, în contextul situaţiei generate de seismul produs în cursul zilei de astăzi în Marea Egee, Ambasada României la Ankara, Consulatul General al României la Izmir şi Ambasada României la Atena au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate.

"Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în Republica Turcia şi în Republica Elenă sunt în dialog cu autorităţile locale din cele două state, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de către autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19", arată MAE în comunicatul emis astăzi.
97
Tagurile:
Cutremur, MAE, Turcia
Tematic
Mărmureanu, despre CUTREMUR în România după Grecia și Turcia
TSUNAMI pe o insulă grecească după cutremur - VIDEO
Dezastru după cutremur – IMAGINILE groazei
Автомобиль врезался в ворота канцелярии Меркель

Mașină cu mesaj anti-globalist, izbită de poarta lui Merkel

21
Poliția l-a reținut pe șoferul care a lovit cu o mașină cu un mesaj anti-globalist poarta de la clădirea Cancelariei lui Angela Merkel.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Incidentul lovirii porții Cancelariei Germaniei de o mașină cu mesaj anti-globalist a avut loc în timp ce Angela Merkel ținea o întâlnire virtuală cu premierii landurilor germane pentru a discuta pașii de urmat ca reacție la situația epidemică, relatează Sputnik. 

Poliția a reținut un bărbat de 54 de ani care s-a izbit cu mașina de poarta biroului Cancelariei Angelei Merkel, din Berlin, au declarat astăzi forțele de ordine.

Incidentul este sub investigație pentru a stabili dacă bărbatul a acționat deliberat, a spus poliția. Se pare că a fost rănită și o persoană în incident.

”Informațiile pe care le avem în acest moment sugerează că mașina se mișca foarte încet, astfel că pagubele aduse mașinii și porții nu sunt foarte serioase. Motivele, fie că e vorba de starea mentală sau alte motive, sunt verificate”, a spus reprezentantul poliției.

Fotografii și filme de la fața locului au apărut pe Twitter, iar în acestea poate fi văzută o mașină neagră la poartea biroului lui Angela Merkel cu inscripția ”Nenorociți criminali de copii și de bătrâni”. Nu se vede vreo stricăciune adusă mașinii.
Potrivit fotografiilor din social media, cealaltă parte a mașinii era inscripționată cu mesajul ”Stop politicii de globalizare”.

21
Tagurile:
Mesaj, Angela Merkel
Tematic
Merkel propune măsuri din ce în ce mai dure în Germania
Legendara berărie din Berlin a inclus-o pe Merkel în lista neagră
Merkel, despre prioritățile Germaniei și colaborarea cu Biden

Загрузка...
Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, in poligonul Capul Midia, judetul Constanta, joi, 17 septembrie 2020.

Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia

22
(reînnoit 14:36 25.11.2020)
Potrivit Forbes, lansatoarele multiple de rachete americane desfășurate în România ar fi un ”mesaj” pentru Rusia.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Săptămâna trecută, armata americană a transferat în România pe cale aeriană două lansatoare multiple de rachete HIMARS, a tras câteva proiectile cu acestea, apoi le-a dus înapoi la baza lor din Germania, relatează Forbes, precizând că operațiunea nu a durat decât câteva ore. Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, relatează Sputnik Franța. 

Pe 19 noiembrie, joi, două lansatoare multiple de rachete ale armatei americane, HIMARS, staționate în Germania, au fost transferate pe cale aeriană către un poligon de tir din România. După ce au tras câteva proiectile asupra Mării Negre, ele au fost duse la aerodrom și retrimise către baza lor din Germania.

Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, aducând la cunoștință faptul că armata americană în Europa ”și-a restabilit puterea sa de foc”.

Aceste exerciții sunt prezentate ca o ”surpriză” pentru trupele ruse din Crimeea.

Viteza acestor desfășurări aeriene contribuie la încurcarea tirurilor contrabateriilor inamicului, afirmă Forbes, fiindu-le dificil să țintească un lansator de rachete care nu petrece decât câteva ore pe sol în proximitatea propriilor forțe armate.

Forbes lansează ideea că exercițiul de joi reprezintă un reviriment major pentru că forțele americane în Europa nu mai dispuneau de acest gen de arme pe continent din anul 2006.

HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) este un lansator multiplu de rachete montat pe un camion MTV, capabil să utilizeze fie șase rachete, fie un proiectil ATACMS. El poate fi transportat pe cale aeriană cu un avion C-130.

Iată și filmarea tragerilor din România de săptămâna trecută, exerciții desfășurate la poligonul de la Capul Midia, la Marea Neagră:

22
Tagurile:
România, Rusia, Rachete
Tematic
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...

Video: FSB a prevenit mai multe atacuri teroriste în regiunea Moscovei

0
FSB-ul rusesc anunță că a dejucat mai multe atentate teroriste pe care intenționau să le comită adepții Statului Islamic în regiunea Moscovei.

BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. Atacurile teroriste din regiunea Moscove pregătite de celula organizației teroriste „Statul Islamic”, interzisă în Rusia și în multe țări ale lumii, au fost împiedicate de serviciile speciale rusești, relatează RIA Novosti cu referire la FSB al Federației Ruse.

„Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Federației Ruse a suprimat activitățile celulei interregionale a organizației teroriste internaționale Statul Islamic, interzisă în Rusia, ai cărei membri intenționau să comită acte de sabotaj și terorism în regiunea Moscovei”, se menționează în mesaj.

Agenții au reținut în regiunea Vladimir un membru al grupului - cetățean al unei țări din Asia Centrală. Unde se află ceilalți suspecți nu a fost specificat.

"Un dispozitiv exploziv improvizat, alte obiecte și documente au fost găsite și confiscate în locurile în care se aflau islamiștii radicali", precizează FSB.

Celula ar fi recrutat și strâns bani pentru teroriști. Centrul de relații publice al FSB a publicat și un videoclip din timpul reținerii.

Este pentru a patra oară în ultimele luni când serviciile speciale anunță despre prevenirea atacurilor teroriste în Rusia.

Anterior, FSB a raportat arestarea unui bărbat originar din Asia Centrală, care intenționa să arunce în aer „o clădire a unei instituții de stat” undeva în regiunea Moscovei și a anunțat și înfrângerea celulei organizației teroriste interzise „Katiba Tawhid wal-Jihad”, care planifica atacuri teroriste la Volgograd.

La începutul lunii octombrie, FSB a anunțat suprimarea atacului terorist din Stavropol. Potrivit serviciului de informații, un militant al Statului Islamic a achiziționat componente pentru o bombă improvizată și a fotografiat sediile instituțiilor structurilor de forță și instanțelor locale de judecată.

Potrivit informațiilor Serviciului Federal de Securitate Rus, în Federația Rusă sunt prevenite în fiecare an câteva zeci de atacuri teroriste.

0
Tagurile:
Moscova, Atacuri teroriste, FSB
Tematic
FSB a prevenit comiterea unui masacru la Moscova - Video
FSB au reținut un grup de adepți ai Statului Islamic: planificau asasinate - Video
FSB a reținut 13 persoane care pregăteau atentate asupra unor instituții de învățământ

Загрузка...