Ангела Меркель

Merkel propune măsuri din ce în ce mai dure în Germania

1473
(reînnoit 13:22 28.10.2020)
Angela Merkel ar vrea închiderea tuturor barurilor şi a restaurantelor din Germania, păstrând în schimb deschise școlile și grădinițele.

BRUXELLES, 28 oct - Sputnik. Cancelarul Angela Merkel Germania a propus închiderea tuturor barurile și restaurantelor din Germania  ca măsură de stopare a creșterii grave a numărului de cazuri noi de Covid-19.

Cancelarul se întâlnește în acest sens chiar astăzi cu şefii Guvernelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie privind închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor începând din 4 noiembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre guvernamentală, restaurantele vor putea opera numai în regim de livrări pentru acasă, în schimb şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise.

Angela Merkel vrea să îi convingă pe șefii Guvernelor regionale să accepte și închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte. În schimb, magazinele ar urma să rămână deschise cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.

Aceste măsuri restrictive suplimentare sunt avute în vedere din cauză că Germania raportează o creştere mare a numărului total de cazuri, care a ajuns astăzi la 449.275, dintre care aproape 15.000 în precedentele 24 de ore.

Cancelarul de la Berlin a arătat ieri că sistemul de sănătate din Germania ar putea ajunge într-un punct critic dacă actualul ritm al infectării continuă. Și minitrul economiei Peter Altmaier a anunţat că este probabil ca la finalul săptămânii să se atingă pragul de 20.000 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

1473
Tagurile:
Germania, Angela Merkel
Tematic
Covid-19 în Germania: Merkel a convenit măsuri mai dure
Merkel: Această metodă vă fereşte de infectarea cu COVID-19
Angela Merkel dă un semnal îngrijorător: pandemia se va înrăutăți
Alegerile prezidențiale

Avocatul lui Trump: primul video cu dovada fraudei electorale

328
Avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, Rudy Giuliani, a prezentat Senatului din Georgia o înregistrare video CCTV de la o secție de votare a statului, relatează CBS. El susține că video-ul constituie o dovadă a fraudei electorale în acest stat.

BUCUREŞTI, 4 dec – Sputnik. Fostul primar al New York-ului și consilierul lui Donald Trump Rudy Giuliani a mers în Georgia pentru a prezenta Subcomisiei judiciare a Senatului statului o filmare care poate constitui o dovadă fraudei electorale. Înregistrarea video este de la secţia de votare State Farm Arena din Atlanta, cel mai mare centru de votare al statului.

​„Înregistrările video din Georgia arată valize pline cu buletine de vot scoase de sub o masă după ce supraveghetorii au cerut celor care numărau voturile să iasă din cameră, iar patru persoane au rămas pentru a continua să numere voturile”, a comentat avocatul pe Twitter.

Potrivit canalului CBS, care a analizat video-ul, într-adevăr sunt scoase cel puțin patru cutii cu buletine de sub masă, totul în absența unui supraveghetor local. Fiecare dintre aceste cutii poate conţine până la 6.000 de buletine de vot, pentru un total de 24.000 de voturi potențiale.

În acest stat, Joe Biden l-a învins pe Donald Trump cu o diferență de 12.500 de voturi, după ce, în comparație cu Trump, a primit de două ori mai multe voturi prin buletinele trimise prin poștă, potrivit secretarului de stat al Georgiei.

Este pentru prima dată când echipa juridică a președintelui prezintă dovezi legate de presupusa fraudă electorală. De asemenea, experți și martori au venit să confirme vulnerabilitățile sistemului de vot și cazuri de nereguli.

„Verificați semnăturile”

Fostul primar al New York-ului i-a îndemnat apoi pe parlamentarii din subcomisie să nu certifice rezultatele din Georgia. „Sunteţi ultimii arbitri care trebuie să stabilească cine sunt alegătorii și dacă procesul este corect sau nu”, a declarat acesta.

„Sunteți responsabili dacă este prezentată o declarație falsă și frauduloasă guvernului Statelor Unite. Și este clar că rezultatul pe care îl aveți în acest moment este greșit”, a mai spus Giuliani, citat şi de Sputnik France. De asemenea, el i-a invitat să verifice semnătura tuturor buletinelor de vot poștale, susținând că zeci de mii de astfel de buletine au fost trimise ilegal.
328
Tagurile:
Rudolf Giuliani, Donald Trump
Tematic
Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte
Trump admite că FBI ar putea fi implicat în fraudarea alegerilor
Avocatul lui Trump: George Soros, „mai mult ateu decât evreu”
Trump, discurs fulminant la Casa Albă: „Biden nu poate fi președinte”

Загрузка...
George Soros

Avocatul lui Trump: George Soros, „mai mult ateu decât evreu”

176
(reînnoit 15:20 04.12.2020)
Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului și avocatul personal al lui Trump, a spus că miliardarul american George Soros este mai mult „ateu decât evreu”, dar că folosește iudaismul ca „sabie și scut” împotriva criticilor săi, relatează The Times of Israel.

BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik. Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, l-a atacat din nou pe miliardarul și filantropul George Soros, criticându-l pentru că își folosește originile evreiești ca formă de „imunitate” împotriva celor care îl critică, relatează joi, 3 decembrie, The Times of Israel. Avocatul l-a acuzat anterior că ar avea un rol important în acțiunile mișcării Black Lives Matter, precum şi în presupusa fraudare a alegerilor prezidențiale.

Într-o serie de mesaje pe WhatsApp cu agenția evreiască Telegraf, Giuliani a explicat că afirmaţiile sale anterioare despre Soros nu au fost „antisemite”. „De ce criticii lui Soros ar fi antisemiţi? Dumnezeu, cu istoria Sa, ar fi chiar opusul”, a spus Giuliani.

Acesta a adăugat că miliardarul american ar trebui să poată „fi criticat ca oricine altcineva. Ca om, și nu ca evreu”. „El nu este imun la critici fiindcă este evreu și se descrie ca fiind ateu. Dacă ești ateu, nu poți fi creștin sau musulman”, a mai declarat avocatul lui Trump.

Acesta a denunțat apoi faptul „de a folosi ca scut și sabie o religie pe care se pare că nu o accepți”. „Dacă [Soros] este ateu, respinge religia, dar acceptă etnia?”

De asemenea, potrivit The Times of Israel, fostul primar al New York-ului l-a atacat anterior pe George Soros numindu-l „anticrist” și acuzându-l că vrea să distrugă guvernul american. El a adăugat că miliardarul s-ar fi implicat în pregătirea alegerilor în favoarea democratului Joe Biden.

La începutul lunii noiembrie, Giuliani a declarat pentru RT că Soros este „responsabil pentru anarhia legată de mișcarea Black Lives Matter”, care a tulburat SUA câteva luni. El a mai spus, potrivit Sputnik News, că miliardarul de origine maghiară a plasat un procuror în districtul Philadelphia, procuror care ar fi refuzat să îi ancheteze pe anarhişti.

176
Tagurile:
SUA, Donald Trump, Rudolf Giuliani, George Soros
Тема:
Cine este George Soros
Tematic
Zamfir o distruge pe Violeta Alexandru: ”Câtă mizerie, toată viața ai lucrat pentru Soros”
Diversiunea Cozmin Gușă – George Maior. O lucrare de preluare a PSD pentru George… Soros
Ungaria: Soros e în spatele ”statului de drept”
Ungaria, atacată de justiția europeană din cauza lui Soros
Avocatul lui Trump: Soros alimentează revoltele în SUA
Propunere oficială: George Soros, interzis în România!

Загрузка...
Londra

Lista secțiilor de votare din Marea Britanie la alegeri parlamentare din România

0
Românii din  Marea Britanie au la dispoziție 50 de secții de votare unde să își exprime opțiunea de vot la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie

BRUXELLES, 4 dec - Sputnik. Ministerul de Externe și AEP au organizat 50 de secții de votare în Marea Britanie în vederea alegerilor parlamentare din acest an. Spre deosebire de alegerile prezidențiale și europene, acum pot vota în străinătate doar românii care au domiciliul sau rezidența în străinătate, iar pentru a vota, pe lângă documentul de identitate, alegătorul din străinătate trebuie să prezinte documente care dovedesc faptul că este rezident în acea țară.

Cei care au trecut în pașaport domiciliul în străinătate nu au nevoie să mai dovedească rezidența.

Lista secțiilor de votare din Marea Britanie pentru alegerile parlamentare din 5 – 6 decembrie 2020:

 • Londra 1-Harrow 1 Byron Hall Christchurch Avenue, Harrow, HA3 5BD  
 • Londra 2-Harrow 2 Byron Hall Christchurch Avenue, Harrow, HA3 5BD  
 • Londra 3-Stanmore Stanburn Primary School, Abercorn Road, Stanmore, HA7 2PJ3
 • Londra 4-Brent Claremont High School, Claremont Ave, Kenton, Harrow HA3 0UH
 • Londra 5-Wembley Sudbury Primary School, Watford Road, Wembley, HA03EY
 • Londra 6-Edgware 1 The Hive London, Camrose Ave, London, HA8 6AG  
 • Londra 7-Edgware 2 The Hive London, Camrose Ave, London, HA8 6AG  
 • Londra 8-Woodgreen Cypriot Community Centre, Wood Green, N22 5HJ  
 • Londra 9-Dagenham 1 Castle Green, Dagenham, RM9 4UN 
 • Londra 10- Dagenham 2 Castle Green, Dagenham, RM9 4UN  
 • Londra 11-Stratford The Hub Stratford, 259 High St, London E15 2LS  
 • Londra 12-Romford The Wisteria, 229 Romford Rd, Forest Gate, London, E7 9HL
 • Londra 13-Lewisham Pendergast School, Adelaide Ave, Lewisham, London, SE41LE
 • Londra 14-Watford Holiday Inn, 65-67 Clarendon Road, Watford, WD17 1DS  
 • Kent Cricket Club, Selling Road, Faversham, ME13 8FX, Kent  
 • Crawley Windsor Suite, Crowne Plaza London Gatwick Hotel, Langley Drive, Crawley, West
 • Sussex, RH11 7XS
 • Luton Venue 360 Ltd, 20 Gipsy Ln, Luton, LU1 3JH  
 • Milton Keynes Bletchley Rugby Club, Pavilion, Manor Field, Fenny Stratford, Bletchley, Milton
 • Keynes, MK2 2HX
 • Oxford CheneySchool, CheneyLn, Headington, Oxford OX3 7QH  
 • Peterborough East of England Showground, Peterborough, PE2 6XE  
 • Colchester HeadGate Theatre, 14 Chapel St North, Colchester, Essex, CO2 7AT
 • Bristol Victoria Street, Bristol, BS16HY  
 • Exeter Fountain House, Western Way, Sidwell Street, EX26AP  
 • Portsmouth 19 London Road, Portsmouth, PO2 0BQ  
 • Southampton Novotel, 1 West Quay Road, Southampton, SO15 1RA  
 • Reading Hotel Holiday Inn, 500 Basingtoke Road, Berkshire, RG2 0SL
 • Woking Alpha Road, Maybury, Woking, Surrey, GU22 8HF  
 • Hereford The Three counties Hotel, Belmont Road , Hereford , HR2 7PB
 • Insula Jersey St Helier Town Hall, 50 York Street, St Helier, Jersey, JE4 8PA
 • Manchester 1 9 Cooper St, Manchester, M2 2FW Consulat General
 • Manchester 2 Birch Community Centre, Brighton Grove, Birch-in-Rusholme, M14 5JT
 • Newcastle upon Tyne Carnegie Building, Atkinson Road, Benwell NE4 8XS  
 • Leeds 1 St Aidan's Church, Elford Place West Leeds LS8 5QD  
 • Leeds 2 Royal Armouries Museum, New Dock Hall, Armouries Drive, Leeds, LS10 1LT
 • Preston Cotton Court Business Centre, Church Street, Preston, PR1 3BY
 • Hull 639 Anlaby Road, Hull, HU3 6SX 
 • Wolverhampton GTG West Midlands, Bearing Drive, Wolverhampton, WV113SZ
 • Birmingham 1 The Holte Conference Center, Trinity Road, Birmingham, B6 6HE
 • Birmingham 2 Jurys Inn, 245 Broad Street Birmingham, B1 2HQ  
 • Coventry 1 Centre AT7, Bell Green Road, West Midlands, Coventry, CV67GP
 • Coventry 2 Broad Street Meeting Hall, 124 Broadstreet, Coventry, CV6 5BG, West Midlands
 • Northampton 1 Northampton Bangladeshi Association, Gateway Centre, Mill road, Semilong,
 • Northampton, NN2 6AX
 • Northampton 2 Duston Community Centre, Pendle Road, Duston, Northampton, Northamptonshire, NN5 6DT
 • Edinburgh Hibernian Football Club, Easter Road Stadium, 12 Albion Place, Edinburgh, EH7 5QG
 •  Glasgow 1 111 Killin Street, G32 9AH, Glasgow  
 • Glasgow 2 260 Bath Street , Glasgow G2 4JP  
 • Perth Perth Concert Hall, Mill Street, Perth, Perthshire, PH1 5HZ  
 • Aberdeen Sadman Signature, Aberdeen Hotel, ST Andrew Street AB25 1AD Aberdeen
 • Belfast 1, Stranmillis Embankment, Belfast, BT7 1GB  
 • Ballymena 120, Cushendall Road, Ballymena, BT43 6HB  

Votul în diaspora

La propunerea Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă a organizat 748 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie, românii din diaspora având posibilitatea să voteze timp de două zile, sâmbătă și duminică.

Conform MAE, organizarea celor 748 de secții de votare din străinătate, în 93 de țări, a fost rezultatul consultării comunităților de cetățeni români din afara țării și al eforturilor susținute și al implicării șefilor de misiuni și personalului Corpului Diplomatic și Consular aflat în coordonarea acestora.

Procesul a fost mai dificil decât la alte alegeri, el desfășurându-se în condițiile aparte ale pandemiei de COVID-19.

Țările cu cele mai multe secții de votare sunt:

 • Spania (140 de secții, față de 143 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Italia (137 de secții, față de 142 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Germania (61 de secții, față de 80 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Marea Britanie (50 de secții, față de 72 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Franța (48 de secții, față de 50 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • S.U.A. (36 de secții de votare, față de 38 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Republica Moldova (30 de secții, față de 37 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Belgia (19 secții de votare, față de 23 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Austria (17 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Irlanda (16 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Olanda (15 secții, față de 25 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Grecia (11 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Norvegia (10 secții, la fel ca alegerile prezidențiale din 2019)
 • Danemarca (10 secții, față de 12 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Portugalia (9 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Canada (7 secții, față de 9 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Elveția (7 secții, față de 8 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Australia și Noua Zeelandă (7 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Ungaria (7 secții, față de 6 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Finlanda (4 secții, față de 3 organizate la alegerile prezidențiale din 2019).

Au fost și situații în care anumite state, în contextul măsurilor adoptate pentru gestionarea efectelor pandemiei de COVID-19, au refuzat organizarea de secții de votare pe teritoriul lor, cum e cazul Maltei și Nigeriei.

De asemenea, MAE a anunțat că nu vor fi organizate secții de votare în Venezuela (activitatea misiunii diplomatice a fost suspendată ca urmare a deteriorării condițiilor de securitate) și în R.P.D. Coreeană (granițele acestui stat sunt închise, ceea ce nu permite trimiterea materialelor necesare).

Important de subliniat că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă 5 decembrie și duminică 6 decembrie 2020.

0
Tagurile:
România, alegeri parlamentare, Marea Britanie, Secții de votare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...