Personal medical la spitalul d eurgență din Sofia, Bulgaria

Bulgaria: creștere record de cazuri COVID - se închid școlile, „luni de iarnă severe”

87
Din 29 octombrie în Bulgaria intră în vigoare noi restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, pe fundalul creșterii record de cazuri de infectări zilnice, ministrul Sănătății declarând că se așteaptă luni de iarnă severe.

Bulgaria își va închide cluburile și va ordona studenților din licee și universități să învețe la distanță timp de două săptămâni începând cu 29 octombrie, în încercarea de a reduce ratele crescute de infecție cu coronavirus, a declarat marți ministrul bulgar al Sănătății.

"Trebuie să stopăm răspândirea Covid - 19 ... și dacă continuăm să neglijăm măsurile [preventive], la un moment dat poate fi prea târziu", a declarat marți ministrul Sănătății, Kostadin Angelov, într-o postare pe Facebook.

„Ne vom confrunta cu luni severe de iarnă - intrăm în sezonul gripal și riscul ca sistemul de sănătate să nu supraviețuiască este real.”

Cuvintele clare ale ministrului vin în timp ce statisticianul guvernamental Nikolay Vitanov prognozează că țara va fi afectată de 68 500 de cazuri până în noiembrie.

Interzicerea mulțimilor la evenimente sportive și reducerea capacității la teatre și cinematografe la 30% sunt, de asemenea, printre noile măsuri, care vor fi puse în aplicare până pe 12 noiembrie.

Restricțiile sunt introduse, deoarece unele spitale au avertizat că au fost lăsate la un pas de o „lipsă de forță de muncă”, pe măsură ce au apărut noi cazuri de virus în Bulgaria.

Marți, țara a înregistrat 2.243 de noi infecții cu Covid-19 - cel mai mare total zilnic de-a lungul întregii pandemii de până acum. Dintre aceste cazuri, 900 s-au înregistrat în capitala Sofia, în timp ce trei regiuni - Ruse, Kyustendil și Razgrad - au fost adăugate pe lista „zonei roșii” a zonelor cele mai afectate de virus.

Alte măsuri care urmează să intre în vigoare pe 29 octombrie includ restricții pentru restaurante și cafenele pentru a asigura distanța de 1,5 metri între clienți, numărul maxim de persoane dintr-un grup de clienți fiind redus la șase persoane.

Elevii din învățământul primar și gimnazial vor fi scutiți de închiderea școlilor.

În total, 40 143 de persoane au dat rezultate pozitive pentru Covid-19 în Bulgaria din martie, iar 1 146 au murit.

87
Tagurile:
școli, COVID-19, coronavirus, Bulgaria
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1408)
Summitul NATO la Bruxelles

Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră

18
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a încemnat la consolidarea prezenței militare a alianței în Marea Neagră.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Miniștrii de Externe ale statele NATO vor discuta miercuri, în cadrul unei conferințe video, cu participarea miniștrilor Georgiei și Ucrainei, despre activitatea alianței în Marea Neagră, a anunțat secretarul de stat al NATO, Jens Stoltenberg.

“Regiunea Mării Negre are o importanță strategică pentru NATO, pentru toții membrii. De asemenea, cooperăm foarte strâns cu doi parteneri din această regiune – Georgia și Ucraina”, a spus Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles.

Oficialul a acuzat din nou Rusia de “nerespectarea integrității teritoriale a Ucrainei și Georgiei”, remarcând “consolidarea prezenței militare rusești în Crimeea”.

“Trebuie să ne consolidăm în continuare prezența în regiune” a spus secretarul de stat al alianței.

Stoltenberg a susținut conferința de presă la Bruxelles în ajunul Consiliului Alianței Nord-Atlantice la nivel de miniștrii de Externe, care se va desfășura pe 1-2 decembrie în regim de conferință video.

18
Tagurile:
Rusia, Marea Neagră, Jens Stoltenberg, NATO
Tematic
Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
Afirmații demente despre ”atacul Rusiei asupra României”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

Загрузка...
Proteste la Londra

VIDEO: Proteste anti-lockdown la Londra: ciocniri cu Poliţia

37
În weekend s-a desfăşurat un protest amplu la Londra, având loc şi ciocniri cu forţele de ordine. Peste 150 de persoane au fost arestate, poliţia spunând că protestele sunt „ilegale” și pot răspândi coronavirusul.

BUCUREŞTI, 30 nov – Sputnik. Sâmbătă după-amiază un număr mare de oameni au demonstrat în centrul Londrei, scandând „libertate” și cauzând întreruperea traficului. Potrivit Poliţiei Metropolitane, au fost făcute 155 de arestări pentru încălcarea reglementărilor cu privire la pandemia de coronavirus, informează The Guardian

De asemenea, poliţiştii au interceptat autocare care transportau grupuri de manifestanți la Londra, iar persoanele care nu s-au întors au fost arestate sau amendate. Manifestanţii au strigat către forţele de ordine „Să vă fie rușine!”

Pe Regent Street traficul a fost întrerupt temporar, în timp ce ofițerii au încercat să încătușeze oameni în mijlocul drumului.

„Vă rugăm să vă asigurați accesul la rețelele de socializare pe parcursul zilei, deoarece trebuie să reacționăm în funcție de circumstanțe”, a anunțat StandUpX, un grup anti-lockdown, într-un pliant publicat on-line.

„Aduceți oale, tigăi, fluiere, goarne și orice puteți pentru a vă face auziți”, au cerut organizatorii.

„Incompetența și autoritarismul arătat de Poliția Metropolitană sunt uluitoare. Dreptul la protest este fundamentul oricărei democrații. Pentru mine este clar că există o încercare deliberată de a diminua acest drept și de a denatura legea”, a spus unul dintre protestatari.

„Fără libertate, fără voce”, „Masca afectează sistemul imunitar”, „Libertate, nu frică”, „Nu vaccinurilor obligatorii” sunt câteva dintre mesajele de pe bannerele purtate de protestatari.

Au avut loc ciocniri între poliţie şi protestatari când poliția a ordonat dispersarea mulțimii, avertizând manifestanţii că încalcă regulile de distanțare socială și de purtare a măştii. În imaginile video se vede cum ofițerii au folosit bastoane, în timp ce protestatarii au aruncat cu sticle.

37
Tagurile:
Londra, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1408)
Tematic
La Berlin au izbucnit proteste anti-Merkel
Contra restricțiilor și lockdown-ului: Europa e cuprinsă de proteste
VIDEO: Proteste violente în Franţa faţă de măsurile de lockdown
Proteste la Paris și Leipzig după votarea unor legi controversate
Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO
Fum, flăcări, vitrine distruse: protestele din Paris - Foto

Загрузка...