Laura Codruța Kovesi

Kovesi, din nou în prim plan Occidentul îi ridică statuie!

659
(reînnoit 17:08 27.10.2020)
Laura Codruța Kovesi este eroina unui articol de prima pagină într-o cunoscută publicație occidentală, care o spală de păcate și o ridică în slăvi.

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Fosta șefă a DNA, ajunsă la conducerea instituției Procurorului European, apare pe prima pagină a cotidianului ”Luxembourg Times”. Este un articol elogios, plin de mistificări, dar și cu omisiuni esențiale..

Reamintim că Luxembourg apare și în recent dezvăluitele date privind afacerile familiei Biden, dar și în combinații cu spălări de bani – un caz aparte fiind chiar fostul premier la Luxemburgului, Jacques Santer. Un alt premier al micuței țări, Jean Claude Juncker, a ajuns șef al Comisiei Europene, după ce a fost dat jos în urma unui scandal pentru folosirea abuzivă a serviciilor secrete.

Publicație începe prin a spune că Laura Kovesi este ”o luptătoare pionieră împotriva criminalității în România natală”, care s-ar fi confruntat cu ”amenințări private și insulte televizate în mod regulat”.

”Acum, că duce o viață mai liniștită în Luxemburg, miza este și mai mare. Misiunea ei: combaterea fraudei despre care Uniunea Europeană estimează că a scos 500 de milioane de euro din bugetul său în 2017”, scrie publicația luxemburgheză.

Articolul fiind de mari dimensiuni, vom reproduce doar câtva fragmente interesante.

Kövesi, scriu ziariștii luxemburghezi, ”a construit o instituție gata să pună hoții în costume după gratii” în condițiile în care ”a deținut o slujbă similară în România” unde ”a ajutat la condamnarea a peste 4.000 de primari, miniștri ai guvernului și oameni de afaceri” - conform ”rapoartelor anuale ale unui corp independent de agenți de (anti)corupție pe care i-a condus timp de mai bine de cinci ani”.

Evident, confuzia este mare, pentru că e vorba de independența magistratului, nu a ”corpului”, respectiv a DNA, parte, direcție a unei structuri – Ministerul Public. În plus, îngrămădirea miniștrilor, cu oameni de afaceri, cu primari, denotă neseriozitatea infamării  jurnalistice – sau faptul că e un articol de promovare.

„De asemenea, ea a refuzat să discute despre potențialele cazuri de fraudă, active sau îndelungate în trecut”, spune publicația, Kövesi mărturisind că ”știe prea puțin pentru a discuta despre cum EPPO ar fi putut face față unuia dintre cele mai mari scandaluri de fraudă din istoria UE, ducând la demisia în masă a comisarilor europeni conduși de atunci președintele și fostul prim-ministru luxemburghez Jacques Santer în 1999”.

Și, atenție la afirmația următoare: ”Fiica unui procuror, Kövesi descrie cum a devenit un cruciat anticorupție - mai mult ca o mișcare de carieră decât născută dintr-un dezgust personal”.

”După o urcare rapidă în rândurile profesionale ale țării sale, Kövesi a devenit cel mai mare luptător al corupției din România în 2013”, cred luxemburghezii, ignorând (voit) că numirea ei a fost politică, fără a exista argumente profesionale.

Mai mult, ziariștii continuă aberațiile de tip - ”În următorii cinci ani, procurorii ei au trimis politicieni corupți la închisoare”, dar lupta anticorupție ”a fost abandonată în 2018 de guvernul al cărui șef de partid l-a pus după gratii”.

”Sondajele de anul trecut au semnalat popularitatea continuă a lui Kövesi, iar unele publicații au menționat-o ca pe un potențial candidat la președinția României”, scriu jurnaliștii luxemburghezi.

Ei reiau și povestea colonelului Daniel Dragomir, modificând date esențiale: ”un fost ofițer de informații român a fost acuzat că a încercat să determine o firmă de informații privată israeliană să pirateze conturile de e-mail ale lui Kövesi și ale familiei sale, ca răzbunare pentru urmărirea penală pentru corupție”.

Și, atenție la gogomănia uluitoare: ”În luna mai, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că dușmanii lui Kövesi din guvernul român i-au încălcat drepturile de liberă exprimare și de proces echitabil atunci când au concediat-o în 2018 din postul său anticorupție”.

După cum se știe, demiterea a survenit ca urmare a unei evaluări a Ministerului Justiției și a unei decizii a CCR! Și acum un atac care pare a-l viza pe Iohannis:

”Kövesi a fost abandonată - după ani de evaluări care lăudau eficiența și imparțialitatea ei - pentru că s-a pronunțat împotriva eforturilor guvernului nou-ales, condus de social-democrați, pentru dezincriminarea abuzului în funcție de către politicieni”.

Un alt… cretinism, nu poate fi numit altfel, de dat asta despre Liviu Dragnea – ”a fost condamnat pentru deturnarea banilor europeni din proiecte de stat”, iar tot Dragnea ”se afla deja în închisoare pentru că a pus lucrători ai partidului ca salariați guvernamentali”.

După cum se știe, Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, fiind vorba de folosirea unor persoane dintr-o direcție județeană la sediul PSD. Nici pomeneală de fonduri europene sau de funcționari guvernamentali! Presa occidentală!...

Publicația spune cum social-democrații s-au opus alegerii lui Kövesi ca șef EPPO și că procuroare a fost acuzată ”pentru luare de mită și i s-a interzis pentru o vreme să vorbească cu mass-media sau să călătorească în străinătate înainte ca un tribunal român să se alăture”.

Se trece apoi la diverse comentarii despre problemele pe care le are Kovesi pentru a demara funcționare EPPO – fonduri, personal etc.

”EPPO ar trebui să înceapă cu un buget de 38 de milioane de euro pentru 2021, cu mult sub 55 de milioane de euro - inclusiv salarii mai mari pentru unele roluri de specialiști - pentru care Kovesi a petrecut vara luptându-se”, o plânge publicația pe procuroare, arătând că ”Lupta sa de finanțare este menită să asigure că EPPO va avea independența de care are nevoie”.

Codruța Kovesi conchide – ”Mai ales atunci când investighezi frauda financiară și corupția, dacă nu ești independent, nu poți obține rezultate”.

Concluzie: publicația luxemburgheză nu pomenește nimic de implicarea serviciilor secrete în activitatea ”independenților” lui Kovesi, nimic despre abuzurile comise procurori, despre presiunile externe care au protejat activitatea dovedită ulterior abuzivă.

Ce să înțelegem din asta? Că manevrele structurii care a provocat multe probleme și chiar nenorociri se reiau – de data asta la nivel european? Tot ce se poate.

Oricum, este jenant modul în care o publicație occidentală se dezinformează – prin omisiune și denaturare. 

659
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi
Tematic
Hotărârea CEDO în cazul Kovesi: MAE român nu contestă decizia
A fost inaugurat Parchetul European condus de Kovesi
Acum: Zi de foc pentru Kovesi – poate încasa o grea lovitură
Perseverance

Roverul Perseverance a făcut prima călătorie pe Marte - FOTO

125
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Trimis pe Marte ca parte a unei misiuni NASA, robotul Perseverance a parcurs primii metri pe planeta roșie. Câţi metri a parcurs în total, fotografiindu-şi propriile urme.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Roverul Perseverance al NASA a făcut prima sa călătorie pe Marte pe 4 martie, parcurgând câțiva metri, a informat agenția spațială americană pe site-ul oficial

În timpul acestor mișcări făcute pentru a verifica funcționarea corectă a sistemului, vehiculul, dotat cu șase roți, a parcurs aproximativ patru metri, apoi a făcut o rotație la stânga, după care a efectuat o manevră în spate pentru aproximativ 2,5 metri. Această primă „călătorie” a durat 33 de minute. În total, a parcurs 6,5 metri.

În timp ce mergea înapoi, Perseverance a reușit să îşi fotografieze propriile urme pe solul marțian, iar imaginea a fost postată pe Twitter.

​„Sunt în mișcare! Tocmai am făcut prima mea cursă de probă pe Marte, acoperind aproximativ cinci metri. Priviţi chiar începutul urmelor mele. Urmează să fac multe alte [urme]”, a postat pe Twitter publicația agenţiei.

„Suntem acum încrezători că sistemul nostru este pregătit de utilizare, capabil să ne ducă oriunde ne duce știința în următorii doi ani”, a spus Anais Zarifian, inginer de mobilitate rover la Laboratorul de propulsie al NASA.

Odată ce va începe să îndeplinească obiective științifice, robotul urmează să efectueze călătorii regulate de aproximativ 200 de metri sau mai mult, a spus agenția spațială.

Misiunea roverului

Perseverance a decolat de pe Pământ în iulie 2020 și a aterizat cu succes pe Marte pe 18 februarie 2021. În 203 de zile, roverul a parcurs peste 470 de milioane de kilometri.

Dispozitivul a transmis deja către Pământ nu numai imagini ale planetei roșii, dar și videoclipuri înregistrate în timpul aterizării.

Scopul său precizat de NASA este de a face cercetări de astrobiologie și de a găsi posibile urme de viaţă prin colectarea, în cel puțin doi ani, de până la treizeci de probe de rocă.

125
Tagurile:
Marte, NASA
Tematic
NASA celebrează aterizarea rover-ului Perseverance pe Marte
Roverul NASA a realizat primele imagini pe Marte după aterizare
Roscosmos felicită NASA pentru aterizarea cu succes a roverului Perseverance pe Marte

Загрузка...

Versiunea lui Turcinov: de ce Ucraina a pierdut Crimeea

483
(reînnoit 17:09 06.03.2021)
Ex-președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Fost președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014. Despre aceasta anunță canalul 24.

"Știți, când spun că Crimeea ar fi putut fi apărată ... De fapt, la începutul anului 2014, armata nu era în măsură să apere țara", a spus Turcinov.

El consideră că Ucraina nu dispunea de instrumente suficiente în acel moment și se afla într-o situație economică dificilă.

„La începutul anului 2014, în contul Trezoreriei erau aproximativ 100.000 de grivne”, a declarat Turcinov.

În opinia sa, Ucraina ar fi reușit să păstreze Crimeea, dacă nu ar fi renunțat la armele nucleare, nu ar fi semnat acordurile de la Harkov (Acordul privind prezența flotei rusești a Mării Negre pe teritoriul Ucrainei din 2010) și dacă nu ar fi efectuat dezarmarea sistematică a armatei.

"Conducerea militară a Ucrainei a început să efectueze mobilizare activă la începutul anului 2014. Totuși, acest lucru a eșuat din cauza sistemului aproape complet distrus de birouri de înregistrare și înrolare militară din țară", a subliniat Turcinov.

Anterior, autoritățile ucrainene au cerut Statelor Unite să introducă un nou „regim complex de sancțiuni” împotriva Rusiei.

483
Tagurile:
Aleksandr Turcinov
Tematic
Ianukovici îi numește pe cei responsabili de situația din Crimeea și Donbass
În Crimeea a fost descoperită o necropolă din epoca romană
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...