OMS cere accelerarea luptei anti-Covid 19 în Europa

80
(reînnoit 14:31 27.10.2020)
Europa, care în împărțirea regională a OMS include 46 de ţări, furnizează 46% din bilanţul global de infectări şi aproape o treime dintre decese, a atenționat un oficial al instituției.

BRUXELLES, 27 oct - Sputnik. Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, a declarat că Europa are nevoie de o accelerare serioasă a luptei împotriva Covid 19. El a arătat că lipsa capacităţii de depistare a contacţilor ar putea îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată și a lansat un avertisment grav cu privire la consecințele pierderii bătăliei cu pandemia.

Gutuie
© Sputnik / Владимир Вдовин

"În acest moment suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem", a declarat Ryan într-o conferinţă de presă.

Chiar dacă oficialul OMS a apreciat ca pozitive creșterea capacitatății spitalelor de a îngriji pacienţii internaţi cu COVID-19 și ratele ale mortalității scăzute în Europa, el a atras atenția că, în schimb, ratele de răspândire sunt foart ridicate.

"Vedem însă un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată", a declarat directorul din cadrul OMS.

El a evocat faptul că multe ţări se confruntă cu spectrul închiderilor în săptămânile viitoare, ceea ce nu este o situație de dorit.

Și Maria Van Kerkhove, directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, a spus că încă există speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în lockdown-uri naţionale, menționând astfel și ea spectrul acestei posibilități la doar câteva luni după ce foarte multe țări au fost deja în aceste carantine generalizate.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, consideră, pe de altă parte , că este periculos să se renunţe la controlul pandemiei.

"Nu trebuie să coborâm braţele, iar din acest motiv spunem că, dacă suntem de acord cu şeful de cabinet că a-i proteja pe cei mai vulnerabili este important, a renunţa la preluarea controlului este periculos", a declarat Tedros.

 

80
Tagurile:
Europa, COVID-19, OMS
Tematic
ALERTĂ: Au recunoscut RAPORTĂRI false COVID! Tătaru, demis?
Record zilnic și peste un milion de cazuri COVID în Franța
Un nou focar de coronavirus la PSG!
COVID - 19: Premierul Italiei a anunțat înăsprirea restricțiilor
Cum diferențiem gripa de coronavirus - explicația unui medic
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

276
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

276
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

261
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

261
Tagurile:
Iran

Загрузка...