Proteste în Portland

Un analist prezice război civil în SUA după alegeri

641
Analistul politică Cozmin Gușă vorbește despre un adevărat război civil care va izbucni în SUA după alegerile prezidențiale.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Cozmin Gușă descrie un tablou sumbru al SUA după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.  Astfel, arată Gușă într-o postare pe facebook, ”războiul civil în SUA după 3 noiembrie, pare de neevitat!”

El arată că în România se comentează campania americană și consecințele acesteia cât mai puțin posibil, singura preocupare fiind legată de când, cum și ce anume se va vorbi despre afacerile necurate ale familiei Biden din România, ”făcute cu sprijinul STATULUI PARALEL, respectiv BĂSESCU, MAIOR, COLDEA, KOVESI & COMPANY”, scrie Gușă pe contul său de socializare.

Analistul spune că știe, din surse apropiate de administrația Trump, că de 2 săptămâni se fac demersuri disperate din România pentru ca subiectul să nu ajungă pe tapet în SUA.

Pentru Gușă, aceste demersuri penibile ar arăta cât de mici și naivi sunt cei de la "butoanele" românești dacă-și închipuie că Trump și-ai lui vor ezita să devoaleze public subiectul respectiv care ar putea fi ”glonțul de argint împotriva lui Biden și-al democraților în campanie”.

Descriind scena politică americană din acest moment, Gușă spune că Trump apără valorile tradițional-creștine, capitalul național, concurența și exprimarea libere, în timp ce, de partea cealaltă, Biden și democrații, doresc să consolideze dictatura minorităților în viața publică americană, la pachet cu apărarea privilegiilor corporațiilor.

Iar războiul civil i se pare inevitabil lui Cozmin Gușă indiferent cine va câștiga alegerile. Dacă învingător va fi Trump, atunci așa-zișii progresiști, "înarmați" și susținuți de către deep state, oligarhi și partidul democrat, nu vor accepta înfrângerea, ce va însemna sfârșitul privilegiilor lor.

”Vom vedea atunci pe străzile Americii, multiplicat de câteva ori, tot ceea ce ați observat și v-a îngrozit, de la bătăile și crimele organizate de către Black lives matter - BLM, până la dărâmarea de biserici și statui, plus arderi de cruci, ce se vor constitui într-un soi de revoluție culturală, rasială și anti poliție sau anti-autoritatea statului american”, spune Gușă.

Pe de altă parte, arată analistul, dacă va câștiga Biden&Company, este iarăși limpede că așa zișii suprematiști albi, ce-l susțin pe Trump și reprezintă populația creștină, muncitorii, fermierii, categoriile sociale speriate de corporatiști și noii revoluționari minoritari și atei, nu se vor conforma rezultatului alegerilor.

”Aceștia știu că va fi doar o chestiune de timp pentru Biden și democrați pentru a-i pune la respect folosind mijloace coercitive, pentru a-i marginaliza chiar, dar bineînțeles pentru a-i deposeda prin lege de armele de foc deținute, cu care ei s-au obișnuit să-și păzească familiile, integritatea și gospodăriile”, își contină Gușă profețiile, arătând că aceștia vor opta pentru a lupta în stradă și a realiza ce n-au putut impune prin vot la alegeri.

Mai mult chiar, aduce Gușă discuția pe teritoriul național, implementarea rezultatului românesc de la vot va depinde covârșitor tot de felul în care se va tranșa lupta TRUMP-BIDEN, ceea ce este și concluzia postării sale.

641
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, alegerile prezidențiale, SUA, Cosmin Guşă
Tematic
Twitter şterge postarea consilierului lui Trump despre măşti
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Rezultat final: Donald Trump l-a făcut praf pe Joe Biden!
Summitul NATO la Bruxelles

Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră

161
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a încemnat la consolidarea prezenței militare a alianței în Marea Neagră.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Miniștrii de Externe ale statele NATO vor discuta miercuri, în cadrul unei conferințe video, cu participarea miniștrilor Georgiei și Ucrainei, despre activitatea alianței în Marea Neagră, a anunțat secretarul de stat al NATO, Jens Stoltenberg.

“Regiunea Mării Negre are o importanță strategică pentru NATO, pentru toții membrii. De asemenea, cooperăm foarte strâns cu doi parteneri din această regiune – Georgia și Ucraina”, a spus Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles.

Oficialul a acuzat din nou Rusia de “nerespectarea integrității teritoriale a Ucrainei și Georgiei”, remarcând “consolidarea prezenței militare rusești în Crimeea”.

“Trebuie să ne consolidăm în continuare prezența în regiune” a spus secretarul de stat al alianței.

Stoltenberg a susținut conferința de presă la Bruxelles în ajunul Consiliului Alianței Nord-Atlantice la nivel de miniștrii de Externe, care se va desfășura pe 1-2 decembrie în regim de conferință video.

161
Tagurile:
Rusia, Marea Neagră, Jens Stoltenberg, NATO
Tematic
Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
Afirmații demente despre ”atacul Rusiei asupra României”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

Загрузка...
Proteste la Londra

VIDEO: Proteste anti-lockdown la Londra: ciocniri cu Poliţia

126
În weekend s-a desfăşurat un protest amplu la Londra, având loc şi ciocniri cu forţele de ordine. Peste 150 de persoane au fost arestate, poliţia spunând că protestele sunt „ilegale” și pot răspândi coronavirusul.

BUCUREŞTI, 30 nov – Sputnik. Sâmbătă după-amiază un număr mare de oameni au demonstrat în centrul Londrei, scandând „libertate” și cauzând întreruperea traficului. Potrivit Poliţiei Metropolitane, au fost făcute 155 de arestări pentru încălcarea reglementărilor cu privire la pandemia de coronavirus, informează The Guardian

De asemenea, poliţiştii au interceptat autocare care transportau grupuri de manifestanți la Londra, iar persoanele care nu s-au întors au fost arestate sau amendate. Manifestanţii au strigat către forţele de ordine „Să vă fie rușine!”

Pe Regent Street traficul a fost întrerupt temporar, în timp ce ofițerii au încercat să încătușeze oameni în mijlocul drumului.

„Vă rugăm să vă asigurați accesul la rețelele de socializare pe parcursul zilei, deoarece trebuie să reacționăm în funcție de circumstanțe”, a anunțat StandUpX, un grup anti-lockdown, într-un pliant publicat on-line.

„Aduceți oale, tigăi, fluiere, goarne și orice puteți pentru a vă face auziți”, au cerut organizatorii.

„Incompetența și autoritarismul arătat de Poliția Metropolitană sunt uluitoare. Dreptul la protest este fundamentul oricărei democrații. Pentru mine este clar că există o încercare deliberată de a diminua acest drept și de a denatura legea”, a spus unul dintre protestatari.

„Fără libertate, fără voce”, „Masca afectează sistemul imunitar”, „Libertate, nu frică”, „Nu vaccinurilor obligatorii” sunt câteva dintre mesajele de pe bannerele purtate de protestatari.

Au avut loc ciocniri între poliţie şi protestatari când poliția a ordonat dispersarea mulțimii, avertizând manifestanţii că încalcă regulile de distanțare socială și de purtare a măştii. În imaginile video se vede cum ofițerii au folosit bastoane, în timp ce protestatarii au aruncat cu sticle.

126
Tagurile:
Londra, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
La Berlin au izbucnit proteste anti-Merkel
Contra restricțiilor și lockdown-ului: Europa e cuprinsă de proteste
VIDEO: Proteste violente în Franţa faţă de măsurile de lockdown
Proteste la Paris și Leipzig după votarea unor legi controversate
Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO
Fum, flăcări, vitrine distruse: protestele din Paris - Foto

Загрузка...
Ion Chicu

Ziua Națională a României - mesajul premierului Ion Chicu

0
Prim-ministrul român Ludovic Orban a primit mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României de la premierul Ion Chicu.

Mesaj de felicitare și mulțumiri pentru sprijinul României acordat Repubicii Moldova a adresat prim-ministrul Ion Chicu omologului său de la București, cu ocazia Zileni Naționale a României. În mesajul său, Ion Chicu a felicitat poporul român cu această ocazie și a dorit tuturor românilor sănătate, bunăstare, succes și un viitor prosper.

„În numele Guvernului şi al meu personal, Vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine cu ocazia Zilei Naționale a României. Pe lângă urările de prosperitate venim și cu mulțumiri pentru sprijinul frățesc de care am beneficiat pe parcursul mai multor ani și, în mod special, în acest an marcat de mai multe crize. Mulțumesc poporului român care este mereu aproape de noi și mizăm în continuare pe suportul acordat Republicii Moldova în calea integrării europene”, este precizat în mesajul oficial al lui Ion Chicu.

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. În acest an, în contextul pandemiei de COVID-19, Ziua Naţională va fi marcată la nivelul întregii Românii cu respectarea măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus, în unele cazuri evenimentele  vor avea loc exclusiv online.

0
Tagurile:
Mesaj, Ion Chicu, Ziua Națională a României

Загрузка...