Germania

COVID-19 Germania: zonele sub risc, cu cele mai mari focare

567
În Germania, numărul de noi infectări cu coronavirus este în creștere. De asemenea, numărul focarelor crește în fiecare zi. 92 de districte au depășit acum limita de infectare de 50 la 100.000 de locuitori.

BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik. 92 de districte din Germania au depășit acum limita de infectare de 50 la 100.000 de locuitori, multe dintre acestea fiind în Renania de Nord-Westfalia, Bavaria, Baden-Württemberg și Berlin, potrivit focus.de.

Numărul de noi infectări cu coronavirus în Germania este de 5587 duminică dimineața, totuşi, unele state federale nu au raportat un număr de cazuri noi. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), autoritățile sanitare din Germania au raportat sâmbătă 7.830 de noi infecții cu coronavirus.

Punctele fierbinți în Germania sunt 92 de districte clasificate acum ca zone cu risc, iar 17 depășesc rata de infectare de 100 la 100.000 de locuitori.

92 de districte au depășit limita de 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori vineri, în șapte zile. Aceasta înseamnă cu 9 mai mult faţă de ziua precedentă. Numărul de regiuni cu peste 100 de noi infectări la 100.000 de locuitori a crescut din nou.

În următoarele districte, valoarea ratei de infectare este de peste 100:

Berlin Neukölln cu o valoare de 161,6

St. Wendel cu o valoare de 149,4

Berchtesgadener Land cu o valoare de 149,2

Delmenhorst cu o valoare de 138

Berlin Mitte cu o valoare de 137,5

Eifelkreis Bitburg-Prüm cu o valoare de 124,2

Offenbach am Main cu o valoare de 115,1

Berlin Friedrichshain-Kreuzberg cu o valoare de 112

Herne cu o valoare de 111,2

Cloppenburg cu o valoare de 110,1

Solingen cu o valoare de 109,9

Mühldorf am Inn cu o valoare de 107,9

Kassel cu o valoare de 106,9

Northeim cu o valoare de 105,8

Weiden id Oberpfalz cu o valoare de 105,3

Wuppertal cu o valoare de 103,1

Frankfurt am Main cu o valoare de 101

Deşi situaţia în Berlin s-a agravat, instanța administrativă a anulat măsura închiderii în timpul nopţii a orașului, constatând că măsura nu era necesară ca măsură eficientă împotriva virusului.

De asemenea, mai multe orașe mari precum Koln (78,7), Düsseldorf (63,8) și Dortmund (60,5) au depășit valoarea critică de 50 la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile. În special orașul Herne a raportat o creștere ridicată a incidenței, valoarea urcând de la 90,8 la 115,7.

Şi în Bavaria, în districtul Berchtesgadener Land, rata a crescut de la 134,1 la 149,2 faţă de vineri. Landul Weiden in der Oberpfalz (105,3), din Bavaria, a depășit rata de 100 la 100.000 de locuitori.

567
Tagurile:
coronavirus, Germania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)
Tematic
Germania, COVID-19: noile restricţii dure adoptate
„Dezastru” în Germania: record - 7.300 infectări în 24 ore
Germania și NATO se pregătesc pentru un război nuclear
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

241
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

241
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

245
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

245
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...
Ludovic Orban

ACUM: Orban pleacă din țară, declarație de ultimă oră!

0
România semnează un nou angajament – o foaie de parcurs pentru următorii 4 ani - într-un moment dificil atât pentru noi, cât și pentru partenerul străin.

Ludovic Orban și Dacian Cioloș
© Inquam Photos / INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Acum puțin timp, premierul Orban a plecat din țară, cu ocazia unei vizite oficiale în Franţa, la invitația omologului său francez, premierul Jean Castex.

Prim-ministrul este însoţit de miniștrii Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, Economiei, Virgil Popescu, al Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, și al Agriculturii, Adrian Oros.

Orban și Castex vor semna și documente bilaterale – printre care o ”foaie de parcurs” pe următorii 4 ani, a anunțat premierul român.

”Din 2009 între Franța și România există un parteneriat strategic, care a fost reînnoit în 2018. Scopul oficial este semnarea foii de parcurs pentru următoarea perioadă de 4 ani”, a declarat Ludovic Orban pe aeroport, subliniind că ”Principalul punct pentru vizita în Franța este foaia de parcurs”.

Interesant este de ce această grabă de a semna un angajament cu una dintre cea mai contestată guvernare din Europa! Oare să aibă legătură cu faptul că Franța beneficiază de achizițiile de corvete – dar și de împrumuturile și angajamentele semnate recent de România în SUA?

Este programată o întrevedere cu preşedintele Partidului "Les Republicains", Christian Jacob, la sediul Ambasadei României de la Paris, dar și întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa - România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF).

Nu în ultimul rând, delegația română va participa la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria. 

Premierul Orban are în program și o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

0
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Ce spune Orban după ce România a depășit 5000 de cazuri
Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”
Lovitură pentru PNL: Orban nu mai este dorit ca premier

Загрузка...