Paris

Franța, nou record de cazuri Parisul, pustiu - VIDEO

851
(reînnoit 11:14 18.10.2020)
Franța a trecut pragul de 32.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în 24 de ore. De asemenea, Parisul şi alte oraşe mari din Franţa au intrat în lockdown.

BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik. Franța a înregistrat 32.427 de cazuri de infectare cu Covid-19 în 24 de ore, la două zile după ce a raportat pentru prima dată peste 30.000 de cazuri, a anunțat sâmbătă seara agenția franceză de Sănătate Publică.

Acest nou record zilnic vine după intrarea în vigoare a unor măsuri de blocaj în Île-de-France, precum și în Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Montpellier, Toulouse, Rouen și Saint-Étienne, potrivit Sputnik France.

Totuşi, cu o zi înainte, s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului de noi cazuri de infectare în 24 de ore în Franța, dar cifra a rămas în continuare peste 25.000.

Potrivit agenției de sănătate, Franţa a ajuns la un total de 867.197 de cazuri de infectare cu Covid-19 confirmate de la începutul crizei din sănătate.

Rata testelor pozitive se ridică acum la 13,1%, față de 12,9% vineri și faţa de 12,6% joi. Rata de pozitivitate reprezintă numărul de persoane testate pozitiv prin RT-PCR împărțit la cel al tuturor celor testați, pe parcursul a șapte zile.

Decese și spitalizări

De asemenea, potrivit noului bilanţ, 7.198 de pacienți au fost spitalizați în ultimele șapte zile, dintre care 1.269 sunt la terapie intensivă.

În ultimele 24 de ore, 90 de persoane au murit în Franța ca urmare a infectării cu Covid-19, aducând numărul total de morți la 33.392.

Singurul departament unde circulația virusului este limitată

La Manche rămâne singurul departament din Franța unde circulația virusului este considerată încă limitată. De asemenea, „începând cu 17 octombrie 2020, 84 de departamente se află într-o situație extrem de vulnerabilă”, notează agenţia de sănătate. 16 departamente se află într-o situație de vulnerabilitate moderată.

Străzile Parisului, din nou pustii

Capitala Franței este din nou pustie. Sputnik Franţa a publicat o înregistrare video cu străzile pustii ale Parisului, la scurt timp după o scurtă demonstrație a oponenților.

Măsura de lockdown impune închiderea de la ora 21:00 până la ora 6:00, interval în care ofiţerii de poliţie sunt pe străzi pentru a asigura respectarea restricţiilor dure în Île-de-France și în opt orașe importante, inclusiv Lyon, Lille, Toulouse, Montpellier, Saint-Étienne, Aix-Marseille, Rouen și Grenoble.

Locuitorii nu au voie să iasă din casă, cu anumite excepţii. Vor putea ieşi doar din motive de sănătate (mersul la medic, la spital, la farmacie), pentru a-şi plimba animalul de companie, a merge sau a reveni de la serviciu, a vizita o persoană aflată într-o situație de dependență, sau a lua un tren care pleacă la ora 21:00 sau a coborî dintr-un tren care soseşte după ora 21:00.

Cu puțin timp înainte ca măsura să intre în vigoare, persoanele care se opun măsurilor au demonstrat în Paris, în semn de protest.

851
Tagurile:
Paris, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
Franța, record: peste 20.000 de noi cazuri în 24 de ore
Franța mobilizează 12.000 ofițeri de poliție – nou lockdown
Șoc în Franța: profesor, DECAPITAT pentru blasfemii! IMAGINI
Soviet War Memorial (Tiergarten)

Președintele Germaniei a depus o coroană de flori la Memorialul Sovietic

35
La 80 de ani de la atacul nazist asupra URSS, președintele german Frank-Walter Steinmeier a depus astăzi o coroană de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow.

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021
© Sputnik / Алексей Никольский
BRUXELLES, 22 iun – Sputnik. Președintele Frank-Walter Steinmeier a fost însoțit de garda de onoare prezidențială la depunerea coroanei de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow, eveniment derulat cu ocazia aniversării a 80 de ani de la începutul Marelui Război Patriotic, arată Sputnik

Steinmeier s-a oprit la soclul statuii Mamei Rusia unde a fost depusă o coroană funerară galben-roșie cu o panglică cu inscripția „Președintele Republicii Federale Germania”.

Memorialul sovietic din Pankow este unul dintre cele mai mari complexe memoriale din Berlin care onorează amintirea soldaților Armatei Roșii. Acolo sunt înmormântate rămășițele a peste 13.000 de soldați și ofițeri sovietici care au murit în aprilie-mai 1945 în timpul luptelor pentru Berlin.

35
Tagurile:
Germania

Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece