Ребенок

Olanda: legalizarea eutanasierii copiilor sub 12 ani

162
Guvernul de coaliție din Olanda a făcut un pas spre legalizarea eutanasierii în cazul copiilor cu vârste sub 12 ani. Se aşteaptă ca măsura controversată să intre în vigoare în curând.

BUCUREŞTI, 15 oct – Sputnik. Ministrul Sănătății din Olanda, Hugo de Jonge, a declarat că va proiecta legislația care va permite această practică.

Guvernul, format din patru partide, a fost mult timp împărțit în această privință, partidele Creştin-Democrat şi ChristenUnie fiind inițial unite împotriva propunerii.

Se așteaptă ca modificarea să intre în curând în vigoare și va scuti medicii de urmărirea penală în ceea ce experții medicali numiseră o „zonă gri” în cazul copiilor din această categorie de vârstă, potrivit msn.com

Olanda permite deja eutanasierea copiilor mai mari, precum și a nou-născuților de până la un an, în cazul în care părinții lor consimt. Noua măsură va viza probabil între cinci și 10 copii în fiecare an, potrivit The Guardian. 

Ministrul De Jonge a declarat că măsura va ajuta „un grup mic de copii bolnavi în stadiul terminal care suferă fără speranță și insuportabil”.

Copiii afectați pot primi îngrijiri paliative sau pot să nu mai fie hrăniţi pentru a li se introduce moartea. Orice medic care va lua măsuri separate în acest sens ar putea fi urmărit penal.

Anul trecut, în Olanda, au existat 6.361 de cazuri de eutanasiere, ceea ce reprezintă mai mult de 4 procente din totalul deceselor din această țară. Peste nouă din zece au fost legate de boli terminale.

În 2014, Belgia a devenit prima țară care a permis eutanasierea voluntară a copiilor. În 2016 și 2017, doi copii, unul în vârstă de nouă ani și celălalt de 11, au fost primii din țară care au murit în acest fel.

162
Tagurile:
eutanasie, Olanda
Tematic
Olanda poate bloca milioanele la care visează Orban și Iohannis
Olanda anunță că sexul persoanelor nu va mai fi menționat pe buletin
Tragedie! Mergeau să facă un ban în Olanda, dar au murit în chinuri!
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

111
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

111
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

146
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

146
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...