UK: „Coșmarul înainte de Crăciun”: reacții la Lockdown 2

332
Miercuri, Irlanda de Nord a anunțat măsuri mai stricte împotriva Covid-19 și închiderea restaurantelor și a școlilor. În același timp, un al doilea lockdown în întregul Regat Unit a devenit un subiect foarte dezbătut în social media.

BUCUREŞTI, 14 oct – Sputnik. În ciuda faptului că guvernul britanic a optat pentru un sistem de măsuri locale bazat pe trei niveluri în locul unui lockdown la nivel național, ca parte a celei mai recente acțiuni de combatere a răspândirii Covid-19, zvonurile și temerile cu privire la un #Lockdown2 inundă online-ul.

Meme, critici cu privire la ideea unui nou blocaj și ironizarea modului cum guvernul gestionează criza legată de coronavirus au umplut Twitter-ul săptămâna aceasta, mai mulţi britanici postând reacţii.

​Unii au descris al doilea lockdown drept „coșmarul înainte de Crăciun”.

​So #Lockdown2 is happening but they’re keeping schools open which means I have to go to work EVERYDAY?? pic.twitter.com/qKuojJ7fKj

#Lockdown2 I think its time for me to hibernate pic.twitter.com/xiLwy8pb9r

#Lockdown2 I feel for my sanity left alone in a tiny room again. This has been me this year with my mental health and taking painkillers to deal with the bull shit of 2020. pic.twitter.com/pnQDwsNevG

​Primul lockdown în Marea Britanie a fost introdus la sfârșitul lunii martie, cu restricții suplimentare impuse în aprilie.

Guvernul britanic a introdus recent trei niveluri de alertă privind Covid: mediu, ridicat și foarte ridicat. Toate nivelurile impun diferite reguli de distanțare socială și restricții locale pentru lucrători și companii. De asemenea, britanicii pot verifica nivelul de alertă din zona lor pe site-ul guvernului

332
Tagurile:
coronavirus, Marea Britanie, London
Tematic
Români în UK: cum puteţi intra în ţară cu paşaportul expirat
UK: „spitalele, pline în 10 zile” –zona ce intră în lockdown
UK: înăsprirea restricţiilor – urmează un lockdown naţional?
Ангела Меркель

Merkel propune măsuri din ce în ce mai dure în Germania

21
(reînnoit 13:22 28.10.2020)
Angela Merkel ar vrea închiderea tuturor barurilor şi a restaurantelor din Germania, păstrând în schimb deschise școlile și grădinițele.

BRUXELLES, 28 oct - Sputnik. Cancelarul Angela Merkel Germania a propus închiderea tuturor barurile și restaurantelor din Germania  ca măsură de stopare a creșterii grave a numărului de cazuri noi de Covid-19.

Cancelarul se întâlnește în acest sens chiar astăzi cu şefii Guvernelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie privind închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor începând din 4 noiembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre guvernamentală, restaurantele vor putea opera numai în regim de livrări pentru acasă, în schimb şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise.

Angela Merkel vrea să îi convingă pe șefii Guvernelor regionale să accepte și închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte. În schimb, magazinele ar urma să rămână deschise cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.

Aceste măsuri restrictive suplimentare sunt avute în vedere din cauză că Germania raportează o creştere mare a numărului total de cazuri, care a ajuns astăzi la 449.275, dintre care aproape 15.000 în precedentele 24 de ore.

Cancelarul de la Berlin a arătat ieri că sistemul de sănătate din Germania ar putea ajunge într-un punct critic dacă actualul ritm al infectării continuă. Și minitrul economiei Peter Altmaier a anunţat că este probabil ca la finalul săptămânii să se atingă pragul de 20.000 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

21
Tagurile:
Germania, Angela Merkel
Tematic
Covid-19 în Germania: Merkel a convenit măsuri mai dure
Merkel: Această metodă vă fereşte de infectarea cu COVID-19
Angela Merkel dă un semnal îngrijorător: pandemia se va înrăutăți

Загрузка...
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan - amenință cu o nouă operațiune în Siria

48
(reînnoit 12:55 28.10.2020)
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că forțele armate ale Turciei pot desfășura o nouă operațiune în Siria dacă teroriștii nu se îndepărtează de granița turcă.

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Forțele armate turcești pot desfășura o nouă operațiune în Siria dacă teroriștii nu se îndepărtează de granița turcă, a declarat președintele Republicii Tayyip Erdogan.

"Amenințările din Siria împotriva țării noastre continuă. Recent, teroriștii care pregăteau atacuri teroriste pe teritoriul nostru au fost neutralizați. Este evident că Statele Unite încearcă să creeze o nouă zonă de război de-a lungul frontierei sirio-irakiene, un vestitor al noilor tragedii. Dacă teroriștii nu se îndepărtează de frontierele noastre, vom trece la acțiune ", a spus Erdogan adresându-se fracțiunii parlamentare a Partidului de Justiție și Dezvoltare de la guvernare.
Vladimir Putin și Reep Tayyp Erdogan, imagine simbol
© Sputnik / Алексей Никольский

El a adăugat că Forțele Armate Turcești sunt capabile să „curățe Siria de toate organizațiile teroriste.

Turcia a efectuat trei operațiuni militare în Siria în 2016-2019 - „Scutul Eufratului”, „Ramura de măslini” și „Izvorul păcii”.

În august 2016, armata turcă a lansat operațiunea Scutul Eufrat împotriva militanților grupului terorist Statul Islamic, cu participarea opoziției siriene, a luat orașul de frontieră Jarablus din nordul Siriei, precum și orașele Azaz și Al-Bab.

La 20 ianuarie 2018, Statul Major al Forțelor Armate Turcești a anunțat începerea operațiunii ”Ramura de măslini” împotriva formațiunilor kurde din Siria Afrin. Concomitent cu Turcia, acolo a activat Armata Siriană Liberă (ASF). La 18 martie, președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat transferul lui Afrin la controlul armatei turcești și al ASF.

La 17 octombrie 2019, Statele Unite și Turcia au anunțat că au fost de acord să suspende operațiunea militară a Turciei „Izvorul păcii” în nord-estul Siriei și retragerea trupelor kurde dintr-o zonă tampon de 30 de kilometri de la frontiera sirio-turcă, pe care Ankara intenționa să o controleze independent.

48
Tagurile:
Siria, Recep Tayipp Erdogan
Tematic
Reacția Turciei la caricatura cu Erdogan din Charlie Hebdo
Erdogan: „Europa își pregătește propriul său sfârșit”
Erdogan, lecție de demnitate pentru SUA și Occident!
Erdogan nu se joacă: cere boicotarea produselor franceze
Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron

Загрузка...