Proteste în Israel împotriva măsurilor de lockdown din cauza răspândirii coronavirusului

Israel extinde IZOLAREA din cauza răspândirii COVID - 19

571
Izolarea la nivel național în Israelul va fi prelungită cel puțin până duminică, iar oficialii vor stabili următorul pas spre măsurile de relaxare din cauza COVID - 19, în ciuda avertismentelor ministrului finanțelor privind problemele firmelor mici în prag de colaps.

Cabinetul de miniștri al Israelului s-a întrunit marți seara târziu pentru a discuta despre un plan de ieșire din carantină în contextul răspândirii coronavirusului în țară, reimpus în septembrie pe fondul unui val de noi infecții, dar a decis că măsurile vor rămâne în vigoare și în weekend.

„Decizia de a relaxa restricțiile și de a permite o ieșire treptată din izolare va necesita o constantă și sigură scăderea ratelor de morbiditate și atingerea acestui lucru va dura câteva zile", au anunțat Ministerul Sănătății și biroul prim-ministrului într-o declarație comună după întâlnire.

În timp ce măsurile de izolare rămân în vigoare, Cabinetul a relaxat restricțiile pentru a permite rudelor apropiate să călătorească mai mult de un kilometru pentru a participa la o nuntă și a ridicat restricțiile care interzic sportivilor profesioniști să se antreneze.

În ședința de marți a Cabinetului s-a înregistrat o dezbatere aprinsă pe calea redeschiderii țării, ministrul Finanțelor, Israel Katz, avertizând că „întreprinderile mici se prăbușesc” din cauza carantinei, adăugând că a le permite redeschiderea „nu dăunează sănătății și aduce un plus la economie”.

Oficialii se vor întâlni din nou joi pentru discuții suplimentare cu privire la ridicarea măsurilor - inclusiv planurile de redeschidere a restaurantelor, instituțiilor preșcolare și companiilor aeriene - care au determinat săptămâni intense de proteste anti-guvernamentale în toată țara, multe vizându-l în mod explicit pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

571
Tagurile:
carantină, Izolare, Israel
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

128
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

128
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

146
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

146
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...