Борис Джонсон

UK: înăsprirea restricţiilor urmează un lockdown naţional?

565
Creşterea cazurilor de COVID-19 în Marea Britanie l-a determinat pe premierul britanic să anunțe luni un nou set de măsuri pe trei niveluri care plasează diferite regiuni ale țării sub anumite niveluri de restricții, în funcție de gravitatea situaţiei epidemiologice.

BUCUREŞTI, 13 oct – Sputnik. Consilierii guvernului britanic l-ar fi îndemnat pe premierul Boris Johnson să pună în aplicare măsuri restrictive mai dure decât sistemul pe trei niveluri anunțat recent, potrivit The Telegraph.

Totuşi, se crede că premierul a respins propunerile privind un lockdown național, care ar fi implicat închiderea tuturor pub-urilor și interzicerea completă a întâlnirilor între persoane din gospodării diferite, potrivit unor surse citate de priza britanică luni seara.

Grupul Ştiințific Consultativ pentru Situații de Urgență (SAGE) din Marea Britanie a avertizat că, dacă nu se iau măsuri rapide de intervenție la nivel național, epidemia s-ar putea amplifica, lucru care va avea „consecințe catastrofale”, potrivit The Telegraph, care a citat documente recent emise de SAGE.

Sistemul de măsuri pe trei niveluri anunţat luni a vizat în special Liverpool-ul, considerat în prezent locul cu cea mai gravă situaţie din cauza ratei ridicate a internărilor în urma infectării cu COVID-19, devenind singura regiune plasată sub cel mai ridicat nivel de alertă.

Negocieri intense cu privire la alte zone ale țării au avut loc luni seara.

Documentele emise de SAGE recomandă luarea imediată în considerare a cinci măsuri la nivel național, care ar putea fi eficiente numai dacă sunt puse în aplicare simultan. Măsurile se referă la un lockdown pe termen scurt, fiind propuse: „recomandarea de a lucra de acasă pentru toți cei care pot; interzicerea tuturor contactelor din interiorul casei cu membrii altor gospodării, cu excepția membrilor unei agenţii de sprijin; închiderea tuturor barurilor, cafenelelor, restaurantelor, sălilor de sport în interior și a serviciilor personale (de exemplu, coaforuri); (și) toate cursurile în facultăţi şi colegii să fie online, cu excepția cazului în care predarea față în față este absolut necesară”, se precizează în documentele citate de presa britanică, potrivit Sputnik Internaţional.

Proteste în nordul Marii Britanii

Boris Johnson ar fi respins recomandările de a impune noi măsuri dure de blocare în alte zone din nordul Marii Britanii, în urma nemulţumirilor exprimate de liderii locali.

Recent, primarii și liderii consiliilor locale au emis declarații în care au avertizat că nu vor sprijini închiderea pub-urilor, a sălilor de sport și a centrelor de agrement, deoarece aceasta ar duce la falimentul afacerilor locale.

Restricţiile „pe trei niveluri”

Nivelul 1 este un nivel mediu de restricţii, care se va aplica într-o zonă mai mare a Marii Britanii și se va baza pe regulile actuale, care interzic adunările de peste 6 persoane şi impun închiderea pub-urilor la 10 p.m.

Nivelul 2 este un nivel ridicat de alertă, care include interzicerea întâlnirii în interior a persoanelor din gospodării diferite. Regiunile vizate sunt Nottinghamshire, estul și vestul Cheshire, precum și o mică zonă a High Peak.

Nivelul 3 este nivelul de alertă „foarte ridicat”, care impune cele mai stricte măsuri în locurile cele mai afectate de virus. Întâlnirea persoanelor din gospodării diferite va fi interzisă în totalitate și toate pub-urile și barurile vor fi obligate să se închidă, cu excepția cazului în care pot funcționa ca restaurante, şi se impune recomandarea de a nu fi efectuate călătorii către și din aceste zone.

Liverpool-ul a fost de acord anterior să fie plasat sub nivelul trei, primarul Steve Rotheram fiind de acord cu închiderea sălilor de sport, a pub-urilor și centrelor de agrement.

Orașul va primi finanțare suplimentară de 14 milioane de lire sterline pentru a efectua mai multe teste în luna următoare. Ulterior, măsurile de blocare vor fi revizuite.

Potrivit lui Boris Johnson, discuțiile continuă încă cu liderii locali din nord-vest, nord-est, Yorkshire și Humber cu privire la măsurile lor, dacă zonele vor fi plasate la al treilea nivel.

565
Tagurile:
Restricții, UK
Tematic
FOTO: Furtuna distrugătoare Alex a lovit Franța și UK
Români în UK: cum puteţi intra în ţară cu paşaportul expirat
UK: Studenții români ar putea plăti taxe duble - ambasador
Angela Merkel

Merkel despre Crăciun: COVID - 19 se răspândește mai repede

373
Cancelarul Germaniei Angela Merkel a declarat că infecțiile cu Covid - 19 se răspândesc mai repede decât la începutul anului

BRUXELLES, 24 oct - Sputnik. Angela Merkel a arătat astăzi în cadrul declarațiilor sale prin care se adresează națiunii că țara are încă de trecut prin cele mai dificile luni de acum înainte, de vreme ce coronavirusul se răspândește mai repede decât în primăvară, arată Sputnik News

”Suntem într-o fază foarte serioasă a pandemiei de COVID. Numărul cazurilor este într-o spirală ascendentă, zi după zi. Pandemia se răspândește din nou rapid, chiar mai repede decât la început, acum mai bine de șase luni”, a spus Merkel.

Ea a adăugat că pentru Germania ”vara relativ relaxată s-a terminat” și că depinde de acțiunile cetățenilor felul în care își vor petrece iarna și vor sărbători Crăciunul.

Merkel a făcut apel către germani să se abțină de la călătorii, de la întâlniri și activități pe afară.

”Vă rog, nu călătoriți decât dacă este absolut esențial. Vă rog, nu sărbătoriți decât dacă este absolut esențial. Vă rog, stați acasă, în localitatea dumneavoastră, oriunde este posibil”, a spus cancelarul.

Astăzi, în Germania au fost confirmate 14714 cazuri de COVID 19 pentru ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă cea mai mare creștere zilnică de la izbucnirea pandemiei. Potrivit OMS, Germania a raportat 403.291 de cazuri de COVID 19 per total, cu 9.954 de decese.

373
Tagurile:
COVID-19, Angela Merkel, Germania, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev

ONU la 75 de ani: Medvedev - probleme vechi, provocări noi și soluții globale

51
(reînnoit 14:51 24.10.2020)
În data de 24 octombrie este sărbătorită în mod tradițional Ziua Națiunilor Unite. În acest an, ONU marchează 75 de ani de la fondare. Cu acest prilej, Russia Today publică un material al vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Sputnik Moldova reproduce câteva teze din materialul al lui Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, publicat de RT la cea de-a 75-a aniversare a Națiunilor Unite.

„În pofida tuturor problemelor și crizelor cu care s-au confruntat în acești ani ONU și statele membre ale acestei organizații, este dificil să se nege faptul că, în mare parte, datorită mecanismelor internaționale juridice și politice prevăzute în statutul organizației, a fost posibil să nu alunecăm în abisul celui de-al treilea război mondial, să se rezolve multe probleme sensibile ale ordinii de după război pe planetă. Cu toate acestea, din păcate, nu am învățat întotdeauna lecțiile potrivite din problemele pe care ni le-au adus secolele XX și XXI", afirmă vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

„Contăm pe faptul că în Consiliul de Securitate al ONU ca avea loc summit-ul în forma deplin al celor „cinci state nucleare”, propus de Rusia, pentru a se discuta cele mai acute probleme ale omenirii”, a afirmat Medevedev.

„Este necesar nu doar să se asigure reducerea armelor existente, ci să se minimizeze riscurile apariției unor noi amenințări. În acest sens, Rusia a anunțat un moratoriu asupra amplasării de noi sisteme de rachete în Europa și în alte regiuni. Așteptăm cu nerăbdare pașii reciproci ai partenerilor noștri occidentali”, a afirmat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

„Din păcate, în ciuda eforturilor continue de menținere a păcii, continuăm să asistăm la acțiuni agresive unilaterale, la încercări grosolane de a se amesteca în treburile interne ale statelor suverane, întreprinse, în special, de Statele Unite și aliații lor care fac parte din blocul NATO”, a mai spus Dmitri Medevedev.

„Asigurarea securității în spațiul informațional global este de o importanță fundamentală. Arhitectura securității cibernetice internaționale nu numai că ar trebui să facă față provocărilor moderne, ci să ia în considerare și perspectivele progresului tehnologic”, a afirmat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

„Epidemia COVID-19 a arătat clar că libertățile politice nu pot salva vieți de la sine. Acest lucru necesită un sistem eficient și accesibil de îngrijire medicală și protecție socială, programe la nivel național pentru a asigura siguranța sanitară, coordonarea maximă a eforturilor la toate nivelurile autorității publice" mai afirmat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, în materialul dedicat aniversării a 75-a de la fondarea Organizației Națiunilor Unite.

Materialul semnat de Dmitri Medevedev poate fi citit integral și în original pe site-ul Russia Today.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51

Загрузка...

FOTO: Top 12 cele mai sexy femei din Rusia, potrivit MAXIM

0
(reînnoit 19:32 24.10.2020)
 • Anna Pletniova, membru trupei Vintaj
 • Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică Jara de la Moscova
 • Interpreta Nastea Kamrenskih
 • Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci
 • Interpreta Elena Temnikova
 • Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV
 • Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011
 • Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon
 • Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011
 • Modelul și interpreta Tatiana Kotova
 • Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris
 • Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King
Cititorii revistei ruse Maxim au selectat sute cele mai fermecătoare reprezentante ale showbizului rusesc. Cine sunt liderii topului.

Revista pentru bărbați Maxim a realizat un clasament al celor mai sexy 100 de femei din showbizul rusesc. Selecția a avut loc în două etape: inițial au votat cititorii, apoi juriul.

În prezent, este prezentat doar clasamentul format de cititori, iar cel final va fi prezentat în decembrie.

Pe primele locuri, conform simpatiilor cititorilor, sunt Anna Pletniova, Olga Sereabkina, Nastea Kamenskih, Liubov Novikova-Aksenova și Elena Temnikova.

0
 • Anna Pletniova, membru trupei Vintaj
  © Sputnik / Maksim Blinov

  Anna Pletniova, membru trupei "Vintaj"

 • Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică Jara de la Moscova
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică "Jara" de la Moscova

 • Interpreta Nastea Kamrenskih
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Interpreta Nastea Kamrenskih

 • Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci
  © Sputnik / Nina Zotina

  Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci

 • Interpreta Elena Temnikova

  Interpreta Elena Temnikova

 • Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV

 • Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011

 • Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon
  © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon

 • Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011
  © Sputnik / Valeriy Melnikov

  Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011

 • Modelul și interpreta Tatiana Kotova

  Modelul și interpreta Tatiana Kotova

 • Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris
  © AFP 2020 / Martin Bureau

  Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris

 • Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King

Tagurile:
Rusia, Femei

Загрузка...