Борис Джонсон

UK: înăsprirea restricţiilor urmează un lockdown naţional?

583
Creşterea cazurilor de COVID-19 în Marea Britanie l-a determinat pe premierul britanic să anunțe luni un nou set de măsuri pe trei niveluri care plasează diferite regiuni ale țării sub anumite niveluri de restricții, în funcție de gravitatea situaţiei epidemiologice.

BUCUREŞTI, 13 oct – Sputnik. Consilierii guvernului britanic l-ar fi îndemnat pe premierul Boris Johnson să pună în aplicare măsuri restrictive mai dure decât sistemul pe trei niveluri anunțat recent, potrivit The Telegraph.

Totuşi, se crede că premierul a respins propunerile privind un lockdown național, care ar fi implicat închiderea tuturor pub-urilor și interzicerea completă a întâlnirilor între persoane din gospodării diferite, potrivit unor surse citate de priza britanică luni seara.

Grupul Ştiințific Consultativ pentru Situații de Urgență (SAGE) din Marea Britanie a avertizat că, dacă nu se iau măsuri rapide de intervenție la nivel național, epidemia s-ar putea amplifica, lucru care va avea „consecințe catastrofale”, potrivit The Telegraph, care a citat documente recent emise de SAGE.

Sistemul de măsuri pe trei niveluri anunţat luni a vizat în special Liverpool-ul, considerat în prezent locul cu cea mai gravă situaţie din cauza ratei ridicate a internărilor în urma infectării cu COVID-19, devenind singura regiune plasată sub cel mai ridicat nivel de alertă.

Negocieri intense cu privire la alte zone ale țării au avut loc luni seara.

Documentele emise de SAGE recomandă luarea imediată în considerare a cinci măsuri la nivel național, care ar putea fi eficiente numai dacă sunt puse în aplicare simultan. Măsurile se referă la un lockdown pe termen scurt, fiind propuse: „recomandarea de a lucra de acasă pentru toți cei care pot; interzicerea tuturor contactelor din interiorul casei cu membrii altor gospodării, cu excepția membrilor unei agenţii de sprijin; închiderea tuturor barurilor, cafenelelor, restaurantelor, sălilor de sport în interior și a serviciilor personale (de exemplu, coaforuri); (și) toate cursurile în facultăţi şi colegii să fie online, cu excepția cazului în care predarea față în față este absolut necesară”, se precizează în documentele citate de presa britanică, potrivit Sputnik Internaţional.

Proteste în nordul Marii Britanii

Boris Johnson ar fi respins recomandările de a impune noi măsuri dure de blocare în alte zone din nordul Marii Britanii, în urma nemulţumirilor exprimate de liderii locali.

Recent, primarii și liderii consiliilor locale au emis declarații în care au avertizat că nu vor sprijini închiderea pub-urilor, a sălilor de sport și a centrelor de agrement, deoarece aceasta ar duce la falimentul afacerilor locale.

Restricţiile „pe trei niveluri”

Nivelul 1 este un nivel mediu de restricţii, care se va aplica într-o zonă mai mare a Marii Britanii și se va baza pe regulile actuale, care interzic adunările de peste 6 persoane şi impun închiderea pub-urilor la 10 p.m.

Nivelul 2 este un nivel ridicat de alertă, care include interzicerea întâlnirii în interior a persoanelor din gospodării diferite. Regiunile vizate sunt Nottinghamshire, estul și vestul Cheshire, precum și o mică zonă a High Peak.

Nivelul 3 este nivelul de alertă „foarte ridicat”, care impune cele mai stricte măsuri în locurile cele mai afectate de virus. Întâlnirea persoanelor din gospodării diferite va fi interzisă în totalitate și toate pub-urile și barurile vor fi obligate să se închidă, cu excepția cazului în care pot funcționa ca restaurante, şi se impune recomandarea de a nu fi efectuate călătorii către și din aceste zone.

Liverpool-ul a fost de acord anterior să fie plasat sub nivelul trei, primarul Steve Rotheram fiind de acord cu închiderea sălilor de sport, a pub-urilor și centrelor de agrement.

Orașul va primi finanțare suplimentară de 14 milioane de lire sterline pentru a efectua mai multe teste în luna următoare. Ulterior, măsurile de blocare vor fi revizuite.

Potrivit lui Boris Johnson, discuțiile continuă încă cu liderii locali din nord-vest, nord-est, Yorkshire și Humber cu privire la măsurile lor, dacă zonele vor fi plasate la al treilea nivel.

583
Tagurile:
Restricții, UK
Tematic
FOTO: Furtuna distrugătoare Alex a lovit Franța și UK
Români în UK: cum puteţi intra în ţară cu paşaportul expirat
UK: Studenții români ar putea plăti taxe duble - ambasador
 Невский проспект

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

28
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.
În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

28
Tagurile:
CSI

Загрузка...
Heiko Maas

Germania va susţine încheierea unui pact european privind migrația

42
(reînnoit 12:54 21.06.2021)
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica publicat luni, că Germania va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, precizând în același timp că este necesar un progres în împărţirea eforturilor.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
© Photo : Пресс-служба Президента РФ

„Ar trebui să găsim o cale pentru redistribuirea refugiaților”, a spus Heiko Maas, adăugând că țările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie într-un alt mod, de exemplu prin oferirea de sprijin financiar pentru protejarea frontierelor externe ale EU. „Trebuie să progresăm, în cele din urmă, în distribuția sarcinilor”, a adăugat ministrul.

Heiko Maas a mai spus că au loc discuţii pentru a se găsi, până în august, o soluție în ceea ce priveşte conducta de gaz Nord Stream 2, care va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru a transporta gazul către Europa.

Maas a mai afirmat că sunt necesare alternative la Drumul Mătăsii dinspre China pentru a limita influența puterii asiatice în lume.

Premierul italian Mario Draghi urmează să se întâlnească luni cu Angela Merkel.

42
Tagurile:
Migranți, Germania

Загрузка...