Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives to a vote on a bill tightening regulations on foreign universities operating in Hungary.

Ungaria spune NU manevrelor perverse ale Bruxelles-ului

523
(reînnoit 18:04 13.10.2020)
Ungaria a luat atitudine fermă împotriva planurilor Bruxelles-ului de a adopta decizii de politică externă fără unanimitatea statelor membre.

BRUXELLES, 13 oct - Sputnik. Ministrul ungar de externea declarat ieri, la Luxemburg, că propunerea potrivit căreia în viitor deciziile de politică externă ale UE nu vor mai necesita unanimitate este una periculoasă şi pe deplin contrară tratatelor Uniunii. Declarația a fost făcută de ministrul Péter Szijjártó după reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale UE.

Oficialul maghiar a arătat că propunerea pe care guvernele care s-au alăturat curentului liberal, respectiv însuşi Bruxelles-ul vor să o impună, contravine normelor europene, care stipulează că deciziile politice ale UE pot fi luate numai prin unanimitate.

”În loc de unanimitate se doreşte ca o majoritate calificată să fie suficientă pentru astfel de decizii. Acesta este modul prin care se încearcă luarea dreptului şi oportunităţii, de la statele mai mici, care nu s-au alăturat curentului liberal, de a-şi afirma propriile interese în procesul decizional din domeniul politicii externe”, a explicat el.

Ungaria consideră că este dăunător şi nedrept ca deciziile să nu fie luate în unanimitate, pentru că efectele negative ale acestora ar afecta toate statele membre ale UE, inclusiv pe cele ale căror puncte de vedere nu au fost luate în considerare, a mai spus ministrul.

“Acest lucru reprezintă o răzbunare pentru faptul că am împiedicat acţiunea unitară a Uniunii Europene în privinţa Pachetului global pentru migraţie al ONU”, a atras el atenția.

Uniunea a dorit ca pachetul să fie votat în unanimitate în cadrul ONU, însă Ungaria nu a dorit să sprijine migraţia, iar Budapesta îşi rezervă dreptul ca în cadrul organizaţiilor internaţionale să acţioneze în conformitate cu propriile interese, a mai arătat şeful diplomaţiei ungare.

523
Tagurile:
Bruxelles, Ungaria
Tematic
Iohannis se duce degeaba la Bruxelles, la Consiliul European
Polonia, atacată din nou la Bruxelles din cauza homosexualilor
Bruxelles pune presiune pe România – în avantajul PNL!
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

88
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

88
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

51
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

51
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...