OTSC

În Belarus au demarat exercițiile “Frăția Invincibilă” a OTSC

272
(reînnoit 13:25 12.10.2020)
În Belarus a fost dat startul exercițiilor militare “Frăția Invincibilă 2020” a statelor membre ale Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectivă.

BUCUREȘTI, 12 oct – Sputnik. În Belarus au demarat exercițiile militare ale Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectivă (OTSC) “Frăția Invincibilă 2020”, la care participă peste 900 de persoane și peste 120 de unități de tehnică militară, informează RIA Novosti, cu referință la secretarul organizației, Vladimir Zainetdinov.

“În Belarus au demarat exercițiile OTSC “Frăția Invincibilă 2020”. Pacificatorii OTSC exersează operațiuni comune în regiunea est-europeană”, a anunțat Zeinetdinov.

Anterior, se anunțase că între 12 și 16 octombrie, în regiunea Vitebsk, poligonul Losvido, vor avea loc exercițiile militare OTSC “Frăția Invincibilă - 2020”. Potrivit ministerului Apărării al Belarusului, la exerciții vor participa contingentele militare ale statelor membre ale alianței, grupurile operative ale statului major unificat și secretariatul OTSC, polițiști (milițieni) și unitățile ministerelor pentru situații excepționale; se planifică participarea și reprezentanților comitetului international al Crucii Roșii, în calitate de observatori.

Potrivit datelor districtului militar Centru, din partea Rusiei vor participa 140 de militari, peste 40 de unități de tehnică militară și aeriană, inclusiv blindatele BTR-82A, automobilele blindate “Tigr” și „Taifun”, elicopterele Mi-8AMTȘ și Mi-24.

Din OTSC fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan. Ministerul Apărării al Armeniei a anunțat că nu va participa la manevre în contextul situației din Karabah.

Exercițiile “Frăția Invincibilă” se desfășoară anual, începând cu anul 2012, pe teritoriul uneia din statele membre ale OTSC.

272
Tagurile:
Belarus, OTSC
Tematic
Secretarul OTSC: nu există un risc al unui conflict cu NATO
În ce condiții Belarus poate cere ajutor militar de la OTSC
Armenia ar putea apela la OTSC, în cazul extinderii conflictului din Karabah
Ангела Меркель

Merkel propune măsuri din ce în ce mai dure în Germania

16
(reînnoit 13:22 28.10.2020)
Angela Merkel ar vrea închiderea tuturor barurilor şi a restaurantelor din Germania, păstrând în schimb deschise școlile și grădinițele.

BRUXELLES, 28 oct - Sputnik. Cancelarul Angela Merkel Germania a propus închiderea tuturor barurile și restaurantelor din Germania  ca măsură de stopare a creșterii grave a numărului de cazuri noi de Covid-19.

Cancelarul se întâlnește în acest sens chiar astăzi cu şefii Guvernelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie privind închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor începând din 4 noiembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre guvernamentală, restaurantele vor putea opera numai în regim de livrări pentru acasă, în schimb şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise.

Angela Merkel vrea să îi convingă pe șefii Guvernelor regionale să accepte și închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte. În schimb, magazinele ar urma să rămână deschise cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.

Aceste măsuri restrictive suplimentare sunt avute în vedere din cauză că Germania raportează o creştere mare a numărului total de cazuri, care a ajuns astăzi la 449.275, dintre care aproape 15.000 în precedentele 24 de ore.

Cancelarul de la Berlin a arătat ieri că sistemul de sănătate din Germania ar putea ajunge într-un punct critic dacă actualul ritm al infectării continuă. Și minitrul economiei Peter Altmaier a anunţat că este probabil ca la finalul săptămânii să se atingă pragul de 20.000 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

16
Tagurile:
Germania, Angela Merkel
Tematic
Covid-19 în Germania: Merkel a convenit măsuri mai dure
Merkel: Această metodă vă fereşte de infectarea cu COVID-19
Angela Merkel dă un semnal îngrijorător: pandemia se va înrăutăți

Загрузка...
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan - amenință cu o nouă operațiune în Siria

43
(reînnoit 12:55 28.10.2020)
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că forțele armate ale Turciei pot desfășura o nouă operațiune în Siria dacă teroriștii nu se îndepărtează de granița turcă.

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Forțele armate turcești pot desfășura o nouă operațiune în Siria dacă teroriștii nu se îndepărtează de granița turcă, a declarat președintele Republicii Tayyip Erdogan.

"Amenințările din Siria împotriva țării noastre continuă. Recent, teroriștii care pregăteau atacuri teroriste pe teritoriul nostru au fost neutralizați. Este evident că Statele Unite încearcă să creeze o nouă zonă de război de-a lungul frontierei sirio-irakiene, un vestitor al noilor tragedii. Dacă teroriștii nu se îndepărtează de frontierele noastre, vom trece la acțiune ", a spus Erdogan adresându-se fracțiunii parlamentare a Partidului de Justiție și Dezvoltare de la guvernare.
Vladimir Putin și Reep Tayyp Erdogan, imagine simbol
© Sputnik / Алексей Никольский

El a adăugat că Forțele Armate Turcești sunt capabile să „curățe Siria de toate organizațiile teroriste.

Turcia a efectuat trei operațiuni militare în Siria în 2016-2019 - „Scutul Eufratului”, „Ramura de măslini” și „Izvorul păcii”.

În august 2016, armata turcă a lansat operațiunea Scutul Eufrat împotriva militanților grupului terorist Statul Islamic, cu participarea opoziției siriene, a luat orașul de frontieră Jarablus din nordul Siriei, precum și orașele Azaz și Al-Bab.

La 20 ianuarie 2018, Statul Major al Forțelor Armate Turcești a anunțat începerea operațiunii ”Ramura de măslini” împotriva formațiunilor kurde din Siria Afrin. Concomitent cu Turcia, acolo a activat Armata Siriană Liberă (ASF). La 18 martie, președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat transferul lui Afrin la controlul armatei turcești și al ASF.

La 17 octombrie 2019, Statele Unite și Turcia au anunțat că au fost de acord să suspende operațiunea militară a Turciei „Izvorul păcii” în nord-estul Siriei și retragerea trupelor kurde dintr-o zonă tampon de 30 de kilometri de la frontiera sirio-turcă, pe care Ankara intenționa să o controleze independent.

43
Tagurile:
Siria, Recep Tayipp Erdogan
Tematic
Reacția Turciei la caricatura cu Erdogan din Charlie Hebdo
Erdogan: „Europa își pregătește propriul său sfârșit”
Erdogan, lecție de demnitate pentru SUA și Occident!
Erdogan nu se joacă: cere boicotarea produselor franceze
Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron

Загрузка...