Hungary's Prime Minister Viktor Orban reacts as he arrives at a European Union leaders extraordinary summit on the migrant crisis, in Brussels, Belgium September 23, 2015.

Ungaria încă o lecție: produce medicamentul anti-Covid!

324
(reînnoit 12:04 10.10.2020)
O lecție pentru Europa aflată în degringoladă – dar și pentru autoritățile de la București, care nu sunt în stare să sprijine producția proprie de medicamente.

BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik. Criticată în fel și chip pentru politica suveranistă și de demnitate națională, Ungaria lui Victor Orban dă încă o lecție Europei în privința abordării pandemiei: a început să producă pe plan intern medicamentul ”minune”.

Este vorba de antiviralul Remdesivir, cel care pare a avea cel mai mare succes în tratarea COVID-19 – inclusiv în cazul președintelui Donald Trump. 

Conform ministrului ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, compania farmaceutică ungară Richter produce în prezent, în etapa iniţială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi.

Ministrul maghiar dă asigurări că, până la sfârşitul lui octombrie, vor fi produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienţi, transmite Hungary Today.

Compania Richter a fost susținută pentru producerea medicamentului de  Guvernul Viktor Orban cu 400 de milioane de forinţi (circa 1,1 milioane de euro).

De asemenea, Ungaria folosește cu succes antiviralul Favipiravir – și va începe producția acestuia în curând, dă asigurări János Szlávik, directorul Institutului Național de Hematologie și Boli Infecțioase.

Reamintim că industria farmaceutică românească a fost bine dezvoltată în perioada Nicolae Ceaușescu, din păcate însă după 1990 nu s-a mai bucurat de aceeași atenție.

324
Tagurile:
COVID-19, Ungaria
Tematic
Ungaria lui Orban dă o nouă lecție de demnitate Europei!
Polonia și Ungaria vor preda UE o lecție de democrație și apoi o vor distruge
Blocaj în Comisia Europeană? Răspuns riscant pentru Ungaria
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

127
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

127
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

146
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

146
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...