Hungary's Prime Minister Viktor Orban reacts as he arrives at a European Union leaders extraordinary summit on the migrant crisis, in Brussels, Belgium September 23, 2015.

Ungaria încă o lecție: produce medicamentul anti-Covid!

509
(reînnoit 12:04 10.10.2020)
O lecție pentru Europa aflată în degringoladă – dar și pentru autoritățile de la București, care nu sunt în stare să sprijine producția proprie de medicamente.

BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik. Criticată în fel și chip pentru politica suveranistă și de demnitate națională, Ungaria lui Victor Orban dă încă o lecție Europei în privința abordării pandemiei: a început să producă pe plan intern medicamentul ”minune”.

Este vorba de antiviralul Remdesivir, cel care pare a avea cel mai mare succes în tratarea COVID-19 – inclusiv în cazul președintelui Donald Trump. 

Conform ministrului ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, compania farmaceutică ungară Richter produce în prezent, în etapa iniţială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi.

Ministrul maghiar dă asigurări că, până la sfârşitul lui octombrie, vor fi produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienţi, transmite Hungary Today.

Compania Richter a fost susținută pentru producerea medicamentului de  Guvernul Viktor Orban cu 400 de milioane de forinţi (circa 1,1 milioane de euro).

De asemenea, Ungaria folosește cu succes antiviralul Favipiravir – și va începe producția acestuia în curând, dă asigurări János Szlávik, directorul Institutului Național de Hematologie și Boli Infecțioase.

Reamintim că industria farmaceutică românească a fost bine dezvoltată în perioada Nicolae Ceaușescu, din păcate însă după 1990 nu s-a mai bucurat de aceeași atenție.

509
Tagurile:
COVID-19, Ungaria
Tematic
Ungaria lui Orban dă o nouă lecție de demnitate Europei!
Polonia și Ungaria vor preda UE o lecție de democrație și apoi o vor distruge
Blocaj în Comisia Europeană? Răspuns riscant pentru Ungaria
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

213
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

213
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

75
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

75
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...
Poliția română face verificări în București, privind restricțiile de circulație COVID

Rusalii cu poliția în alertă: mii de oameni ai legii, la post