Генеральный директор Amazon Джефф Безос

Europarlamentarii îl întreabă șeful Amazon dacă îi spionează

79
(reînnoit 18:05 08.10.2020)
Un număr de 36 parlamentari europeni i-au adresat o scrisoare lui Jeff Bezos în care îl întreabă dacă Amazon angajează agenţi de informaţii pentru a spiona politicieni, sindicalişti şi angajaţi.

BUCUREȘTI, 8 oct - Sputnik. Mai mulți parlamentari europeni l-au întrebat pe Jeff Bezos, într-o scrisoare, dacă Amazon spionează politicieni, sindicaliști sau angajați, după ce compania a șters două anunţuri de angajare a unor ”analişti de informaţii”, de preferat cunoscători ai limbilor franceză şi spaniolă. Potrivit anunţurilor, posturile respective implicau monitorizarea unor diverse riscuri percepute de Amazon, între care sindicate şi ”lideri politici ostili”.

Scrisoarea a fost redactată de Leïla Chaibi, politiciană franceză din partea partidului La France Insoumise, și a fost semnată de 36 de parlamentari europeni, majoritatea de stânga şi ecologişti.

”Ne gândim la intenţiile dumneavoastră cu mare îngrijorare: Amazon monitorizează în mod intenţionat sindicalişti, angajaţi ai companiei, precum şi reprezentanţi politici (inclusiv noi înşine), care ar putea exprima critici la adresa activităţilor sale”, avertizează scrisoarea.

Dar criticile europarlamentarilor merg mai departe, aceștia arătându-se îngrijorați  dacă s-a ajuns ca sindicatele europene, precum şi reprezentanţii aleşi locali, naţionali sau europeni, sunt afectaţi de această abordare a ”monitorizării ameninţărilor”, care are ca scop reprimarea acţiunilor colective şi a organizării sindicale.

Potrivit anunțului de angajare, dacă cele două posturi ar fi fost ocupate, analiștii  ar fi trebuit să colecteze informaţii cu privire la orice ameninţări interne şi externe pentru Amazon şi raportarea datelor către liderii din întreaga organizaţie.

Anunţurile de locuri de muncă spuneau că analiştii vor avea sarcina de a colecta informaţii despre ”subiecte sensibile care sunt extrem de confidenţiale, inclusiv ameninţări de organizare a forţei de muncă împotriva companiei”, ”finanţare şi activităţi legate de campanii corporative (interne şi externe) împotriva Amazon”, precum şi briefinguri despre ”situaţii dinamice”, inclusiv proteste, crize geopolitice şi alte subiecte ”sensibile la resursele umane şi relaţiile angajaţilor”.

Posturile, care vizau candidaţii din sectorul forţelor de ordine sau cu experienţă militară, erau cu sediul în Phoenix, Arizona, iar angajaţii ar fi făcut parte din Programul de informaţii globale al Global Security Operation.

Un purtător de cuvânt al Amazon a încercat să repare gafa scuzând compania pe motiv că locul de muncă nu era descris exactă a exact, că a fost făcut greşit şi de atunci a fost corectat și a arătat că Amazon nu doreşte ca personalul ”să spioneze” grupuri terţe. În schimb, compania a spus că doreşte ca analiştii să analizeze informaţii disponibile publicului pentru a înţelege mediul în care operează.

Incendiile din pădurile Amazon, Brazilia.
© AFP 2021 / Victor Moriyama/Greenpeace

Un alt scandal a izbucnit de săptămâna trecută, când sindicatele au cerut Comisiei Europene să investigheze dacă monitorizarea lucrătorilor de către Amazon a fost legală.

Începând din martie, s-au dezvoltat tensiuni între Amazon şi lucrătorii din depozite, angajaţii susţinând că grupul nu a făcut suficient pentru a-i proteja de coronavirus.

Compania a atras din nou atenţia asupra sa după ce, în aprilie, a concediat trei angajaţi care au criticat în mod deschis practicile sale de muncă.

79
Tagurile:
Amazon
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano

Papa Francisc, reacție puternică după dezastrul din Gaza și Israel

206
(reînnoit 18:46 16.05.2021)
Capul Bisericii Catolice reacționează după ultimele evoluții ale conflictului din Orientul Mijlociu – o intervenție mai puțin obișnuită

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. În cadrul mesajului său duminical rostit din balconul din Piaţa Sfântul Petru, Papa a transmis un mesaj părților implicate în conflictul din Orientul Mijlociu.

”Urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Ţara Sfântă în aceste zile - ciocnirile armate violente dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au intensificat şi riscă să escaladeze într-o spirală de moarte şi distrugere”, a spus Papa Francisc, subliniind – ”Prea mulţi morţi nevinovaţi, chiar şi copii, acest lucru fiind teribil şi inacceptabil!”.

Esența mesajului Papei Francisc este ”Moartea (copii)lor este un semn că nu vrem să construim viitorul, ci vrem să-l distrugem”.

”Unde va duce ura şi răzbunarea?”, întreabă Papa Francisc. ”Ne gândim cu adevărat la construirea păcii prin distrugerea celuilalt?”.

Apelul Sanctității Sale este mișcător: ”Dumnezeu a creat fiinţe umane egale - în numele lui Dumnezeu, fac apel la calm şi le cer celor care au responsabilitatea să oprească ciocnirea armelor şi să parcurgă cărările păcii, tot cu ajutorul unității internaționale”.

Și azi, duminică, în perioadă de mari sărbători pentru cele trei mari religii avraamice, bilanțul este înfricoșător: cel puţin 33 de palestinieni, între care 8 copii, au fost ucişi în bombardamentele asupra unui cartier din Gaza, conform datelor oficiale palestiniene.

Conform acelorași surse, în total au fost uciși 52 de copii, printre cei 181 de palestinieni, în urma raidurilor armatei israeliene.

 

 

206
Tagurile:
Palestina, Israel, Mesaj, Papa Francisc

Загрузка...
Capitoliu și drapele SUA

Devoir: Statele Unite au pierdut statutul de hegemon mondial

710
Potrivit expertului, incapacitatea Washingtonului de a rezista în același timp celor două forțe ne permite să vorbim despre sfârșitul lumii unipolare.

Statele Unite nu mai pot concura cu Rusia și China în același timp, motiv pentru care putem vorbi despre formarea unei lumi tripolare. Această opinie a fost împărtășită pentru Le Devoir de istoricul și lectorul de la Universitatea din Montreal Samir Sol.

În opinia sa, deși Statele Unite încearcă să reziste influenței crescânde a Chinei, aceasta din urmă a devenit demult motorul economiei mondiale și a devenit un partener de frunte al zeci de țări. Acest lucru, spune Sol, pune vecinii de peste mări într-o lumină nefavorabilă, deoarece nu au nimic de oferit decât statu quo-ul.

În același timp, „respinsă de Occident”, Rusia găsește din ce în ce mai multe avantaje în consolidarea cooperării și apropierii cu China, ceea ce, potrivit autorului, insuflă Statelor Unite teama „formării unei Eurasii mari” care va pune capăt dominației americane.

Potrivit expertului, incapacitatea Washingtonului de a rezista în același timp celor două forțe ne permite să vorbim despre sfârșitul lumii unipolare.

Sol concluzionează că în următorii câțiva ani, este puțin probabil ca Moscova și Beijing să „facă o favoare” Statelor Unite și să decidă despărțirea. Dimpotrivă, triunghiul va determina ordinea pe arena mondială, precum și să-și subordoneze logicii lor evenimentele din Orientul Mijlociu, Europa și alte regiuni.

710
Tagurile:
Lumea multipolară, China, Rusia, SUA

Загрузка...

VIDEO, Anglia: Explozie de gaz în Lancashire - case distruse, copil mort

0
(reînnoit 20:44 16.05.2021)
Un copil a murit și cel puțin patru persoane au fost rănite grav într-o explozie suspectată de gaz, care a distrus cel puțin trei case din Heysham, Lancashire, în nord-vestul Angliei.

Filmările arată o casă complet distrusă pe o stradă înconjurată de pompieri.

Autoritățile au declarat un incident major, cerând oamenilor să evite întreaga zonă. La fața locului au sosit zece mașini de pompieri.

0

Загрузка...