Președintele Siriei, Bashar al-Assad

Assad: Acordul dintre SUA și kurzi pentru extragerea petrolului este un jaf

184
Înțelegerea încheiată între SUA și kurzii sirieni pentru extragerea petrolului din Siria reprezintă un jaf, consideră Bashar Assad.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. Înțelegerea încheiată între SUA și kurzi cu privire la extragerea petrolului în Siria reprezintă un jaf, stoparea căruia va fi posibilă doar după eliberarea acestor teritorii, a declarat într-un interviu oferit RIA Novosti președintele sirian, Bashar Assad.

Președintele Siriei, Bashar al-Assad
© Sputnik / Алексей Никольский

“Nu puteți opri hoțul dacă nu-l trimiteți în închisoare sau dacă nu îl veți descuraja într-un anumit fel, izolându-l de acel teritoriu unde ar putea comite jaful. În acest fel trebuie procedat și cu acești hoți. Ei trebuie alungați din regiune, aceasta este singura soluție. Guvernul sirian trebuie să controleze toate regiunile Siriei, doar atunci situația se va normaliza”, a spus liderul sirian.

La sfârșitul lunii iulie, senatorul congresului SUA, Lindsey Graham, a anunțat, cu trimitere la informațiile obținute de la comandantul "Forțelor Siriei Democratice", generalul Mazloum Kobani, că o companie americană a încheiat o înțelegere cu kurzii sirieni cu privire la modernizarea sondelor de petrol din nord-estul republicii.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a confirmat existența unei astfel de înțelegeri în timpul ședinței comisiei pentru afaceri externe a senatului. Totodată, părțile nu au precizat despre ce companie este vorba.

184
Tagurile:
Kurzi, SUA, Siria, Bashar al-Assad
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
Tematic
SUA acuză militarii ruși de provocarea unui incident cu militari americani în Siria
"Suntem aici pentru mult timp": În ce și-a transformat Rusia baza din Siria
Un elicopter american s-a prăbușit în Siria
Parisul și Moscova: în Karabah au fost trimiși teroriști din Siria
Video - Bashar al-Assad, despre rolul Rusiei în Siria
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

133
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

133
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

146
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

146
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...