Președintele Siriei, Bashar al-Assad

Assad: Acordul dintre SUA și kurzi pentru extragerea petrolului este un jaf

262
Înțelegerea încheiată între SUA și kurzii sirieni pentru extragerea petrolului din Siria reprezintă un jaf, consideră Bashar Assad.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. Înțelegerea încheiată între SUA și kurzi cu privire la extragerea petrolului în Siria reprezintă un jaf, stoparea căruia va fi posibilă doar după eliberarea acestor teritorii, a declarat într-un interviu oferit RIA Novosti președintele sirian, Bashar Assad.

Președintele Siriei, Bashar al-Assad
© Sputnik / Алексей Никольский

“Nu puteți opri hoțul dacă nu-l trimiteți în închisoare sau dacă nu îl veți descuraja într-un anumit fel, izolându-l de acel teritoriu unde ar putea comite jaful. În acest fel trebuie procedat și cu acești hoți. Ei trebuie alungați din regiune, aceasta este singura soluție. Guvernul sirian trebuie să controleze toate regiunile Siriei, doar atunci situația se va normaliza”, a spus liderul sirian.

La sfârșitul lunii iulie, senatorul congresului SUA, Lindsey Graham, a anunțat, cu trimitere la informațiile obținute de la comandantul "Forțelor Siriei Democratice", generalul Mazloum Kobani, că o companie americană a încheiat o înțelegere cu kurzii sirieni cu privire la modernizarea sondelor de petrol din nord-estul republicii.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a confirmat existența unei astfel de înțelegeri în timpul ședinței comisiei pentru afaceri externe a senatului. Totodată, părțile nu au precizat despre ce companie este vorba.

262
Tagurile:
Kurzi, SUA, Siria, Bashar al-Assad
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
SUA acuză militarii ruși de provocarea unui incident cu militari americani în Siria
"Suntem aici pentru mult timp": În ce și-a transformat Rusia baza din Siria
Un elicopter american s-a prăbușit în Siria
Parisul și Moscova: în Karabah au fost trimiși teroriști din Siria
Video - Bashar al-Assad, despre rolul Rusiei în Siria
Angela Merkel

Merkel: Germania are nevoie de un dialog cu Rusia

19
Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, pentru că între cele două țări există relații istorice, civice și economice puternice, a declarat Merkel.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, cele două țări au legături istorice, civice și economice puternice, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, într-un mesaj video, dedicat celor 80 de ani de la începutul războiului cu URSS.

Vladimir Putin și Angela Merkel
© Sputnik / Сергей Гунеев

“Avem nevoie în continuare de un dialog cu Rusia. Țările noastre au legături istorice, civice și economice puternice”, a declarat cancelarul, adăugând că Germania și Rusia sunt legate de și de o cooperare internațională.

“Pandemia ne-a demonstrat acest lucru, fiind valabil și în cazul luptei cu încălzirea globală, care ne vizează pe toți, iar Rusia joacă aici un rol important aici”, a menționat ea.

Merkel a adăugat că Germania “simte o durere” în legătură cu faptul că recent în Rusia, precum și în Belarus a fost restricționată activitatea societății civile. Potrivit ei, persecutarea demonstranților pașnici și a reprezentanților opoziției “complică semnificativ relațiile noastre”, a spus ea. Germania și UE “nu pot accepta” situația din jurul “Crimeei ucrainene” și susținerea importantă acordată de Rusia Donbasului, a adăugat Merkel.

19
Tagurile:
Angela Merkel, Germania
Tematic
Merkel a comentat situația din jurul „Nord Stream - 2”
MAE rus a comentat scandalul legat de spionarea lui Merkel de către SUA
Putin a declarat că îi va fi dor de Merkel

Загрузка...
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

213
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

213
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...