Petiție anti-lockdown, semnată de 7.000 de oameni de știință

299
Peste 7.000 de oameni de știință au semnat o petiție împotriva măsurilor de lockdown, solicitând autorităților să se concentreze asupra protejării persoanelor vulnerabile. Petiţia a acumulat în total peste 70.000 de semnături.

BUCUREŞTI, 7 oct – Sputnik. Oameni de știință de la cele mai bune universități din lume au scris o scrisoare deschisă prin care solicită autorităților din domeniul sănătății să ia în calcul posibilitatea dezvoltării imunităţii de turmă împotriva Covid-19, în rândul persoanelor mai tinere.

Școală
© Sputnik / Павел Лисицын

Semnatarii petiţiei anti-lockdown, care poate fi accesată la această adresă, avertizează că regulile stricte de distanțare socială au „efecte adverse asupra sănătății fizice și mentale”. Scrisoarea a fost semnată de peste 70.000 de persoane din publicul general, de peste 3.000 de cercetători din domeniul medical și al sănătăţii publice și de peste 4.800 de medici.

Majoritatea populației nu riscă să moară dacă ia Covid-19, spun semnatarii, adăugând că eforturile trebuie să se concentreze asupra protejării persoanelor vulnerabile, iar toţi ceilalţi oameni trebuie lăsaţi să trăiască normal.

Intitulată „Great Barrington Declaration”, după orașul din Massachusetts unde a fost scrisă, scrisoarea reprezintă un apel la trezire ca oamenii de știință și politicienii să înceteze să fugă de coronavirus și să-l accepte, în cele din urmă.

„Abordarea cea mai plină de compasiune, care echilibrează riscurile și beneficiile dobândirii imunității de turmă, este aceea de a le permite celor care prezintă un risc minim de deces să-și trăiască viața în mod normal şi să-şi dezvolte imunitatea la virus prin infecție naturală, fiind, în acelaşi timp, mai bine protejaţi cei care prezintă cel mai mare risc. O denumim «protecție ţintită»”, subliniază semnatarii scrisorii.

„Daune ireparabile” în următorii ani din cauza lockdown-ului

„Celor care nu sunt vulnerabili trebuie să li se permită imediat să îşi reia viața normală”, avertizează oamenii de știință. Ei atrag atenţia că „menținerea acestor măsuri [de izolare] până când va fi disponibil un vaccin va provoca daune ireparabile şi va afecta disproporționat persoanele defavorizate”.

Printre aceste daune sunt rate mai mici de imunizare la copii, agravarea bolilor cardiovasculare, mai puține screening-uri pentru cancer și deteriorarea sănătății mintale, ceea ce va duce la „rate mai mari de mortalitate în anii următori, clasa muncitoare și membrii mai tineri ai societăţii urmând să suporte cea mai grea povară”, se mai precizează în scrisoarea deschisă.

299
Tagurile:
COVID-19
Tematic
UK introduce lockdown naţional de 2 săptămâni? – noile măsuri
Covid: Israelul extinde lockdown-ul şi interzice protestele
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Bogdan Chirieac

Chirieac și… afacerile murdare ale lui Joe Biden în România

553
(reînnoit 07:48 22.10.2020)
România devine ținta unui scandal monstru legat de ”partenerul strategic” – și e vorba nu numai de personaje de la noi – dar și de efecte asupra statului

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Scandalul uriaș în care este aruncată România de ”partenerul strategic” pare a fi iminent. Asta după ce și președintele SUA, Donald Trump, a confirmat că țara noastră e pe lista scurtă a celor în care Joe Biden și familia sa au făcut afaceri necurate.

Evident, afaceri impuse prin presiunile ”strategice” făcute de SUA în toți anii din urmă. Reamintim că acuzațiile privind ”banii necurați” au venit de la un oficial al Casei Albe, șeful de cabinet al lui Donald Trump, iar președintele a confirmat că a cerut ca procurorul general să investigheze informațiile.

Desigur, odată făcute publice – fapt care se va petrece în săptămânile imediat următoare, până la alegerile din SUA, de la începutul lui noiembrie – scandalul va fi unul nemaivăzut!

Bogdan Chirieac a comentat abil subiectul, încercând să evite implicarea statului – deși este evident că presiunile s-au făcut prin stat!

Nu România i-a dat bani lui ”necurați” lui Biden, ”ci niște inși din România”, spune analistul, continuând cu sarcasm – ”Sunt curios de ce i-a dat. Pentru ca persoana care i-a dat să se bucure de protecția americană? Protecție politică? Pentru ce i-a dat?”.

”Acum s-au făcut dezvăluirile… Eu cred că acolo s-au închegat niște lucruri, poate chiar dovezi, mai ales că nu s-au jucat”, spune Chirieac, dând exemplul laptopului defect al lui Hunter Biden din care ”s-au scos mail-urile de trafic de influență din Ucraina, mail-urile pe care le-au cenzurat două rețele de socializare”.

Analistul lansează și un interesant avertisment – după scandal, oficialii din SUA se vor feri să aibă de-a face cu România!

”Eu aștept cu curiozitate, dar și cu îngrijorare dezvăluirile despre posibilele afaceri de corupție în România, pentru că știți care va fi efectul? Oficialii americani se vor feri, indiferent că sunt democrați sau republicani, se vor feri să aibă de-a face cu România mult timp după acest tip de afaceri”, a declarat Bogdan Chirieac, consemneze DC News.
553
Tagurile:
Afaceri, România, Joe Biden, Bogdan Chirieac

Загрузка...
Militari români în Afganistan

Știrea nopții: alți soldați români, victime în Afganistan!

167
O veste teribilă a fost transmisă de Ministerul Apărării Naționale – soldați români au fost răniți în Afganistan, în urma unui atac cu explozivi

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” din Arad au fost răniți ieri seară în Afganistan.

Incidentul s-a petrecut  în jurul orei 19:32, ora României, ”în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat”, transmite MApN.

Ministerul Apărării dă detalii: militarii se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor) în regiunea Kandahar, iar ”dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană”.

În urma exploziei, arată MApN, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman. Militarii arădeni au fost ajuns în Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Imediat după incident, militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, ”asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate”, transmite MApN.

În privința celorlalți trei membri ai echipajului din MRAP, aceștia ”sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații”.

În comunicat se menționează că ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, precum și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, ”sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți”.

167
Tagurile:
victime, Afganistan, Militari români, soldați

Загрузка...
Meteo, toamnă, vremea, soare

România trece la ora de iarnă, dar vremea e tot mai caldă

0
Meteorologii anunță o vreme foarte caldă pentru această perioadă, în special la finalul săptămânii, când România trece la ora de iarnă. Acest lucru vine după un început de săptămână foarte rece.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. România trece la ora de iarnă, în acest an, în noaptea de 24 spre 25 octombrie. În jurul datei de 22-23 septembrie 2020 a avut loc echinocțiul de toamnă, moment în care am intrat în toamna astronomică.

Meteorologii vin cu vești bune și spun că în următoarea perioadă vom avea parte de o vreme caldă, cu temperaturi mai degrabă de primăvară.

Începând de astăzi, 22 octombrie 2020, vremea se încălzește la nivelul întregii țări. Maximele vor ajunge chiar la 23 de grade Celsius în regiunile sudice și prin cele estice, mai rece va fi în zonele cu ceață.

Pe parcursul zilei, ceața se va risipi treptat, iar vremea va fi frumoasă în toate regiunile.

În a doua parte a acestei săptămâni va fi vreme destul de caldă, dar și cu precipitații. Acestea vor reveni de mâine noapte, 23 octombrie 2020, în regiunile vestice și nordice, iar sâmbătă vor cuprinde toată jumătatea de nord vest a României. Se vor strânge și cantități însemnate de apă, de până la 15l/mp. Tot aici se va răci puțin vremea, urmând ca duminică vremea să se răcească în toată țara, iar precipitațiile să apară pe timpul zilei tot prin regiunile vestice și prin cele nordice.

Vineri, 23 octombrie 2020, va fi o zi foarte caldă, vor fi temperaturi apropiate de pragul unei zile de vară – 24-25 de grade Celsius. Inclusiv nopțile se mai încălzesc.

Duminică va fi o zi mohorâtă în toată România. Cu toate acestea, va fi totuși destul de cald pentru această perioadă a anului, anunță digi24.ro.

0
Tagurile:
Ceas, Octombrie, Ora de Iarnă

Загрузка...