Donald Trump

VIDEO: Trump își scoate masca, revenit la Casa Albă

147
Donald Trump, care s-a întors la Casa Albă în seara zilei de 5 octombrie, după ce a fost internat în spital pentru Covid-19, i-a îndemnat pe americani să nu se teamă de acest virus și să „iasă”, scoțându-și masca de protecție pentru a poza în față a fotografilor.

BUCUREŞTI, 6 oct – Sputnik. La sfârșitul zilei de 5 octombrie, preşedintele Donald Trump a părăsit spitalul unde a fost tratat pentru Covid-19 și a fost adus cu elicopterul înapoi la Casa Albă.

Întrebat despre starea sa de sănătate la întoarcerea sa la Casa Albă, președintele republican a răspuns că se simte „foarte bine”.

Purtând mască de protecție la ieşirea din Centrul Medical Militar Walter Reed din Bethesda, Maryland, preşedintele şi-a scos masca după ce a urcat în balconul de la Casa Albă.

​Apoi a pozat pentru fotografii, efectuând un salut militar, înainte de a intra în reședința prezidențială, cu mască de protecție în buzunarul sacoului său, conform imaginilor televizate.

Donald Trump, care vrea să obțină un al doilea mandat împotriva democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale de pe 3 noiembrie, a fost internat vineri după ce a dezvăluit că are Covid-19.

„Nu-l lăsaţi să vă domine. Nu vă fie teamă de asta”, a declarat Donald Trump într-un mesaj video difuzat la întoarcerea sa la Casa Albă. „Ne întoarcem la muncă. Ne întoarcem în prima linie (…). Nu-l lăsaţi să vă conducă viața. Ieșiţi afară, fiţi vigilenţi”, a îndemnat preşedintele.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, nu mai are febră sau probleme respiratorii, a declarat echipa medicală care se ocupă de îngrijirea sa. Medicul său personal, Sean Conley, a spus anterior că Trump nu este încă total recuperat, dar poate să se întoarcă la Casa Albă, subliniind că i se vor oferi toate îngrijirile necesare.

147
Tagurile:
Casa Albă, Trump
Tematic
COVID-19: Trump a fost transportat la spital - în ce stare e
Reacția lui Iohannis la îmbolnavirea lui Trump de COVID
Covid-19: Tratamentul experimental prescris lui Trump
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

223
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

223
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

218
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

218
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...
Танкер Генерал Ази Асланов.

Foto, Video: Petrolierul "General Azi Aslanov", după naufragiu

0
(reînnoit 06:58 26.10.2020)
Aceste imagini arată proporțiile catastrofei după explozia produsă pe un petrolier, care a avut loc sâmbătă, în Marea Azov.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Ministerul rus pentru Situații Excepționale a publicat un videoclip al petrolierului "General Azi Aslanov".

A fost deteriorată puntea navei. O parte din ea atârna peste bord.

Explozia s-a produs sâmbătă, pe petrolierul "General Azi Aslanov" din Marea Azov, la gura strâmtorii Kerci. Potrivit Rosmorreciflot, nava naviga fiind goală, fără petrol, spre Rostov-pe-Don. Motivul avariei a fost, conform versiunii preliminare, aburii emanați de produsele petroliere.

Trei membri ai echipajului au fost aruncați peste bord, ei sunt căutați, iar pe alții 10 i-a luat o altă navă care trecea prin apropiere.

În acest moment, scafandrierii examinează vasul.

"S-a stabilit că nu a existat nicio deteriorare a părții subacvatice a vasului, dar o parte din metal a fost transformată. O parte a placării laterale și a punții atârnă la opt metri sub chilă, așa că a trebuit să remorcăm acest vas cu mare dificultate. Această bucată va fi tăiată și va fi trasă în port ", a declarat serviciul de presă al Rosmorreciflot.

0
Tagurile:
naufragiu, petrolier

Загрузка...