Londra

Avertizare meteo Marea Britanie: aer arctic, ninsori

1054
Marea Britanie se pregătește pentru sosirea unei mase de aer arctic care va afecta ţara, aducând ploi, temperaturi reci şi chiar ninsori în zilele următoare. Zonele cele mai afectate.

BUCUREŞTI, 5 oct – Sputnik. BBC Weather a anunţat că zona de presiune înaltă din nordul Scandinaviei și din regiunea arctică europeană va pătrunde în Marea Britanie, aducând perioade prelungite de ploi abundente.

Potrivit celei mai recente prognoze BBC Weather, East Wales, Exmoor și West Midlands au fost plasate sub alertă de inundații până duminică, 11 octombrie.

Zonele de est ale Regatului Unit au fost avertizate să se aștepte la „cantităţi de precipitații foarte mari”. De asemenea, Scoția a fost avertizată că se poate confrunta cu ninsori și va exista riscul de îngheț.

Meteorologii spun că norii și ploaia „vor menține temperaturile aproape de sau sub medie, în zonele vestice urmând să fie deosebit de rece, din cauza vânturilor din nord”, potrivit Express. 

„Cum vedem în acest moment, zonele cu presiune scăzută se menţin adesea în jumătatea sudică a țării și în nordul Franței. Aceasta înseamnă că vremea cea mai ploioasă poate afecta zone unde adesea nu sunt cele mai abundente precipitații”, a afirmat BBC Weather.

Agenţia a adăugat că un fenomen similar a avut loc în noiembrie anul trecut, fenomen care a provocat inundații severe în Sheffield.

În acest weekend, estul Țării Galilor, Exmoor și West Midlands prezintă cel mai mare risc de inundații.

Potrivit celor mai recente diagrame meteo, există un risc de ninsoare în zone din Scoția în primele ore ale zilei de sâmbătă dimineață.

Anunţul vine după ce avertismentele meteoro de ploaie în zone din Țara Galilor și Anglia emise în weekend au fost prelungite, ploile continuând până la începutul de săptămână. Unele zone din Somerset și Hampshire au fost afectate în 42 de ore de cantităţi de precipitații care cad în mod normal într-o lună.

1054
Tagurile:
Prognoză meteo, Marea Britanie
Tematic
FOTO: Furtuna distrugătoare Alex a lovit Franța și UK
Meteo pe termen lung în UK: vreme neobişnuită în octombrie
Brexit: Noi reguli pentru cetăţenii UE – pot fi expulzaţi, chiar dacă s-au născut în UK
UK, avertizare: 90.000 de concedieri în câteva săptămâni
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Ангела Меркель

Merkel propune măsuri din ce în ce mai dure în Germania

10
(reînnoit 13:22 28.10.2020)
Angela Merkel ar vrea închiderea tuturor barurilor şi a restaurantelor din Germania, păstrând în schimb deschise școlile și grădinițele.

BRUXELLES, 28 oct - Sputnik. Cancelarul Angela Merkel Germania a propus închiderea tuturor barurile și restaurantelor din Germania  ca măsură de stopare a creșterii grave a numărului de cazuri noi de Covid-19.

Cancelarul se întâlnește în acest sens chiar astăzi cu şefii Guvernelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie privind închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor începând din 4 noiembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre guvernamentală, restaurantele vor putea opera numai în regim de livrări pentru acasă, în schimb şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise.

Angela Merkel vrea să îi convingă pe șefii Guvernelor regionale să accepte și închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte. În schimb, magazinele ar urma să rămână deschise cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.

Aceste măsuri restrictive suplimentare sunt avute în vedere din cauză că Germania raportează o creştere mare a numărului total de cazuri, care a ajuns astăzi la 449.275, dintre care aproape 15.000 în precedentele 24 de ore.

Cancelarul de la Berlin a arătat ieri că sistemul de sănătate din Germania ar putea ajunge într-un punct critic dacă actualul ritm al infectării continuă. Și minitrul economiei Peter Altmaier a anunţat că este probabil ca la finalul săptămânii să se atingă pragul de 20.000 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

10
Tagurile:
Germania, Angela Merkel
Tematic
Covid-19 în Germania: Merkel a convenit măsuri mai dure
Merkel: Această metodă vă fereşte de infectarea cu COVID-19
Angela Merkel dă un semnal îngrijorător: pandemia se va înrăutăți

Загрузка...
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan - amenință cu o nouă operațiune în Siria

42
(reînnoit 12:55 28.10.2020)
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că forțele armate ale Turciei pot desfășura o nouă operațiune în Siria dacă teroriștii nu se îndepărtează de granița turcă.

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Forțele armate turcești pot desfășura o nouă operațiune în Siria dacă teroriștii nu se îndepărtează de granița turcă, a declarat președintele Republicii Tayyip Erdogan.

"Amenințările din Siria împotriva țării noastre continuă. Recent, teroriștii care pregăteau atacuri teroriste pe teritoriul nostru au fost neutralizați. Este evident că Statele Unite încearcă să creeze o nouă zonă de război de-a lungul frontierei sirio-irakiene, un vestitor al noilor tragedii. Dacă teroriștii nu se îndepărtează de frontierele noastre, vom trece la acțiune ", a spus Erdogan adresându-se fracțiunii parlamentare a Partidului de Justiție și Dezvoltare de la guvernare.
Vladimir Putin și Reep Tayyp Erdogan, imagine simbol
© Sputnik / Алексей Никольский

El a adăugat că Forțele Armate Turcești sunt capabile să „curățe Siria de toate organizațiile teroriste.

Turcia a efectuat trei operațiuni militare în Siria în 2016-2019 - „Scutul Eufratului”, „Ramura de măslini” și „Izvorul păcii”.

În august 2016, armata turcă a lansat operațiunea Scutul Eufrat împotriva militanților grupului terorist Statul Islamic, cu participarea opoziției siriene, a luat orașul de frontieră Jarablus din nordul Siriei, precum și orașele Azaz și Al-Bab.

La 20 ianuarie 2018, Statul Major al Forțelor Armate Turcești a anunțat începerea operațiunii ”Ramura de măslini” împotriva formațiunilor kurde din Siria Afrin. Concomitent cu Turcia, acolo a activat Armata Siriană Liberă (ASF). La 18 martie, președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat transferul lui Afrin la controlul armatei turcești și al ASF.

La 17 octombrie 2019, Statele Unite și Turcia au anunțat că au fost de acord să suspende operațiunea militară a Turciei „Izvorul păcii” în nord-estul Siriei și retragerea trupelor kurde dintr-o zonă tampon de 30 de kilometri de la frontiera sirio-turcă, pe care Ankara intenționa să o controleze independent.

42
Tagurile:
Siria, Recep Tayipp Erdogan
Tematic
Reacția Turciei la caricatura cu Erdogan din Charlie Hebdo
Erdogan: „Europa își pregătește propriul său sfârșit”
Erdogan, lecție de demnitate pentru SUA și Occident!
Erdogan nu se joacă: cere boicotarea produselor franceze
Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron

Загрузка...