Președintele Siriei, Bashar al-Assad

Video - Bashar al-Assad, despre rolul Rusiei în Siria

380
(reînnoit 18:46 05.10.2020)
Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, vorbește despre rolul Federației Ruse în combaterea terorismului internațional, dar și despre păstrarea unui echilibru de forțe.

BUCUREȘTI, 5 oct - Sputnik. Președintele Siriei Bashar al-Assad consideră că Rusia a ajutat țara sa să contracareze influența Occidentului în regiune. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru postul de televiziune al Ministerului rus al Apărării, ”Zvezda”.

Liderul sirian a explicat care este rolul Rusiei în Siria și al bazelor militare din Khmeimim și Tartus.

”Pentru a înțelege rolul Rusiei în Siria și, în special, semnificația acestor baze, este necesar să ne oprim asupra a două puncte importante. În primul rând, în Siria avem de-a face cu terorismul internațional. Într-o zi, ultimele buzunare de pe pământul nostru vor fi eliminate, militanții își vor pierde potențialul din cauza operațiunilor desfășurate de armata noastră. Dar ce se va întâmpla după eliminarea terorismului? Aici ajungem la al doilea punct - rolul Rusiei în problemele globale. Astăzi lumea trăiește după legile junglei, uitând de dreptul internațional. Motivul acestei situații este că s-a observat un dezechilibru de forțe în sistemul relațiilor internaționale timp de un sfert de secol. Rolul Rusiei este de a restabili echilibrul pierdut”, a declarat Bashar al-Assad.

Assad consideră că prezența militară rusă în Siria, precum și în alte părți ale lumii, are o altă dimensiune. Esența acesteia este de a asigura o ordine mondială mai justă și mai echilibrată.

”Desigur, dacă Occidentul își va abandona vreodată politica agresivă și utilizarea puterii sale militare pentru a crea probleme în lume, probabil că Rusia nu va avea nevoie nici de astfel de facilități. Dar astăzi lumea are nevoie de echilibrul pe care l-am menționat”, a punctat președintele Siriei.

Evaluând situația din ultimii cinci ani, Assad a declarat că inițial situația care se crease era una extrem de periculoasă.

”Teroriștii au atacat în diferite părți ale țării, au capturat orașe cu asistență directă din partea SUA, Franței, Marii Britanii, a Qatar-ului și Arabiei Saudite. Țările occidentale și Occidentul în ansamblu le-au oferit sprijin indirect. Această situație, pe care aș descrie-o ca fiind extrem de periculoasă, a fost subiectul principal al contactelor noastre cu conducerea militară și politică rusă, mai ales după 2014, când teroriștii au ocupat vaste zone de deșert din estul Siriei”, a subliniat el, precizând că ”orice greșeală făcută aici ar putea afecta situația din întregul Orient Mijlociu și din alte regiuni. Lupta pentru Siria, din cauza importanței sale, se desfășoară încă din cele mai vechi timpuri. Acesta nu este un fenomen nou”.

Poporul rus ar trebui să fie mândru de armata sa

Fiind întrebat cum apreciază acțiunile Rusiei și rolul Ministerului Apărării, Bashar al-Assad a declarat că poporul rus ar trebui să fie mândru de armata sa.

”Fără îndoială, armata rusă este foarte bine echipată tehnic. Acest lucru s-a văzut în timpul războiului. Pe de altă parte, este o armată profesionistă în sensul deplin al cuvântului, capabilă să definească cu precizie scopurile și modalitățile de a le atinge. Aș dori să observ că acei militari ruși cu care am interacționat direct la toate nivelurile au lucrat fără întrerupere. De exemplu, în mijlocul luptelor, piloții au făcut primele ieșiri la trei dimineața, chiar înainte de răsăritul soarelui și și-au terminat munca după miezul nopții. Nu au avut timp să se odihnească. Desigur, nu se poate să nu ne amintim că armata rusă a suferit pierderi în Siria”, a declarat liderul sirian.

În ceea ce privește Ministerul Apărării, acesta consideră că este un fel de „umbrelă” sub acoperirea căreia au loc acțiuni „pe teren”, care au atât caracter militar, cât și politic.

”Acest departament inspiră o mare încredere în sine, fără de care ar fi dificil să îndeplinim sarcinile militare cu care ne confruntăm prin eforturile comune ale armatelor noastre. Această încredere se bazează pe un nivel ridicat de transparență și onestitate. ... Aș dori să adaug că poporul rus, care a fost întotdeauna mândru de armata sa, ar trebui să fie și mai mândru de ea după acești cinci ani în legătură cu marile sale succese din Siria”, a conchis Assad.

380
Tagurile:
Siria, Rusia, Bashar Al Assad
Tematic
SUA acuză militarii ruși de provocarea unui incident cu militari americani în Siria
Parisul și Moscova: în Karabah au fost trimiși teroriști din Siria
Militarii ruși și sirieni au desfășurat o operațiune militară de amploare în Siria
"Suntem aici pentru mult timp": În ce și-a transformat Rusia baza din Siria
Un elicopter american s-a prăbușit în Siria
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

93
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
93
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

69
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

69
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...