Coronavirus, France

Franţa: regiunea Paris intră în alertă maximă măsuri dure

2046
(reînnoit 15:27 05.10.2020)
Regiunea Paris intră în alertă maximă din cauza răspândirii coronavirusului, a anunţat şeful poliției din Paris, Didier Lallement. Ce măsuri vor fi introduse din 6 octombrie.

BUCUREŞTI, 5 oct – Sputnik. În regiunea Paris, care intră în alertă maximă, toate barurile, inclusiv cele din suburbiile interne, vor fi nevoite să se închidă din 6 octombrie, a anunţat şeful poliției din Paris, Didier Lallement, la o conferință de presă dedicată la noilor măsuri restrictive.

Totuşi, restaurantele vor rămâne deschise la orele obișnuite, dar vor avea un „protocol de sănătate” actualizat, a mai spus Didier Lallement.

Sălile de sport, sălile polivalente și piscinele vor rămâne deschise doar pentru minori, care se află în vacanţa şcolară. De asemenea, cluburile sportive și de fitness se vor închide, la fel și târgurile, sălile de congrese și expozițiile comerciale. Aceste locuri pot fi surse de contaminare, a adăugat Lallement, a citat de Sputnik France

Adunările

Evenimentele care implică adunarea a peste 1.000 de persoane sunt interzise, precum și cele de peste 10 persoane pe drumurile publice. Manifestările de protest, ceremoniile funerare, piețele, adunările profesionale, şirurile de oameni aşteptând pe drumurile publice sunt printre excepții.

În ceea ce privește stadioanele și terenurile pentru antrenament fizic, „toate spaţiile din exterior pot rămâne deschise cu condiția să se adune mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea lor maximă dacă este mai mică de 1.000 de persoane”, a explicat Didier Lallement.

Noile reguli vor fi valabile pentru o perioadă de 15 zile.

După ce pe 3 octombrie s-a înregistrat cel mai îngrijorător raport zilnic de la începutul epidemiei, aproape 17.000 de cazuri noi, Serviciul de Sănătate Publică a raportat 12.565 de noi contaminări în ultimele 24 de ore în Franța.

2046
Tagurile:
Paris, Franța
Tematic
În Franța se vor preda cursuri de limbă, cultură și civilizație românească
FOTO: Furtuna distrugătoare Alex a lovit Franța și UK
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ
Soviet War Memorial (Tiergarten)

Președintele Germaniei a depus o coroană de flori la Memorialul Sovietic

22
La 80 de ani de la atacul nazist asupra URSS, președintele german Frank-Walter Steinmeier a depus astăzi o coroană de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow.

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021
© Sputnik / Алексей Никольский
BRUXELLES, 22 iun – Sputnik. Președintele Frank-Walter Steinmeier a fost însoțit de garda de onoare prezidențială la depunerea coroanei de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow, eveniment derulat cu ocazia aniversării a 80 de ani de la începutul Marelui Război Patriotic, arată Sputnik

Steinmeier s-a oprit la soclul statuii Mamei Rusia unde a fost depusă o coroană funerară galben-roșie cu o panglică cu inscripția „Președintele Republicii Federale Germania”.

Memorialul sovietic din Pankow este unul dintre cele mai mari complexe memoriale din Berlin care onorează amintirea soldaților Armatei Roșii. Acolo sunt înmormântate rămășițele a peste 13.000 de soldați și ofițeri sovietici care au murit în aprilie-mai 1945 în timpul luptelor pentru Berlin.

22
Tagurile:
Germania

Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

45
Rusia spera că după războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

45
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Ministrul rus de Externe, despre summitul Putin-Biden: Nu va exista un joc unilateral
Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden
Un jurnalist german i-a comparat pe Putin și Merkel
Un general ucrainean îi cere lui Zelenski să-l „păcălească” pe Putin
Putin: Sistemul european de securitate a degradat
Putin: Rusia simte o legătură culturală și istorică cu Europa

Загрузка...
Klaus Iohannis

Atenție: cea mai GRAVĂ acuzație pentru Iohannis un RECORD istoric negativ!