Coronavirus în Franța, loc de testare

Cazuri de COVID-19 în Franța - cifră fără precedent

324
Ieri seara au fost anunțate 16 972 de noi cazuri pozitive de infectare cu coronavirus în Franța, o creștere de aproape 5.000 față de ziua precedentă. Numărul deceselor a crescut la 32 198 de morți de la începutul epidemiei.

Agenția pentru Sănătate Publică din Franța a raportat sâmbătă 16.972 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în 24 de ore, cu aproape 5.000 mai mult decât în ​​ziua precedentă.

În ultimele șapte zile au fost înregistrate 4.087 noi spitalizări, inclusiv 849 în terapie intensivă.

Au fost identificate patruzeci și nouă de decese, ceea ce a ridicat numărul de morți în țară la 32.198 de la începutul epidemiei, pentru un total de 606.625 de cazuri confirmate de contaminare.

Situația epidemiologică

Acesta este cel mai mare număr zilnic de noi contaminări de la începutul epidemiei în Franța.

Vineri, 2 octombrie, Franța a identificat 12.148 de cazuri noi, față de cele 13.970 notate joi.

În contextul unei noi creșteri a numărului de pacienți, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a anunțat pe 1 octombrie că regiunea Parisului ar putea intra în alertă maximă începând cu 5 octombrie dacă situația epidemiologică se va deteriora. El a remarcat, de asemenea, o deteriorare a situației din Lille, Lyon, Grenoble, Toulouse și Saint-Étienne, dar a subliniat o îmbunătățire timpurie la Bordeaux, Nisa și Marsilia.

324
Tagurile:
COVID-19, caz, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

245
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

245
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...

Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!

249
(reînnoit 17:47 25.10.2020)
În ziua în care Italia a luat măsuri de restricție și mai dure, Spania a declarat starea de urgență pentru a doua oară în această pandemie

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Spania nu se joacă: a decretat starea de urgență pentru a doua oară de când a început pandemia de coronavirus, temându-se de răspândirea periculoasă a bolii. În plus, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că le va cere aliaților din Parlamentul de la Madrid să sprijine prelungirea stării de urgență pentru o perioadă record de șase luni, până în luna mai.

Potrivit lui Sanchez, călătoriile între regiuni vor fi interzise conform regulilor impuse de starea de urgență. De asemenea, fiecare regiune va fi sub carantină nocturnă între 23.00 și 06.00, cu o oră de flexibilitate.

Decizia a fost luată de Guvernul de la Madrid în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri care fusese anunțată de aseară.

Astăzi, într-o ședință care a durat două ore, guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de urgență pentru 15 zile, presa locală anunțând însă că executivul ar vrea să o prelungească până în aprilie.

Aseară și guvernele locale din nouă regiuni au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională, o situație diferită față de Italia unde autoritățile regionale au fost împotriva restricțiilor dure anunțate azi de premierul de la Roma.

Spania a decretat stare de urgență, prima oară, în luna martie, stare care a durat până în luna iunie. Acum, este pentru a doua oară când adoptă aceeași măsură.

Spania a depășit 1 milion de îmbolnăviri și are un bilanț de 34.752 de decese, fiind una din cele mai lovite țări din Europa și din lume.

249
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spania

Загрузка...
Alexandru Rafila

Rafila, ministru al Sănătății semnal pentru un nou Guvern?

0
(reînnoit 09:49 26.10.2020)
Data alegerilor mutată în martie – și Un Guvern de Uniune Națională din luna decembrie, asta pare să fie noua variantă, ca o soluție de compromis a marilor partide.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Reprezentantul României la OMS ar putea fi ministru al Sănătății într-un guvern de ”uniune națională” – este o variantă vehiculată de mulți analiști, bazată și pe linia politică adoptată de PSD Ciolacu.

De aceea, întrebarea pusă aseară de Mihai Gâdea nu a fost întâmplătoare: ”Ce ați face dacă preşedintele Klaus Iohannis v-ar propune mandatul de ministru al Sănătăţii, pentru gestionarea situaţiei – ați accepta?”.

”Probabil că aş răspunde pozitiv, dar cu o singură condiţie: să existe o echipă de profesionişti care să fie în faţă”, a răspuns Alexandru Rafila, menționând în primul rând numele dr. Adriana Pistol, șefa  Centrul National de Supraveghere si Control.

”Dânsa ar trebui să fie în faţă, împreună cu o echipă de profesionişti, iar partea politică să fie în spate şi să ia măsurile pe care le recomandă partea profesională”, spune Rafila, subliniind că, la noi, ”întotdeauna, profesioniştii au fost ţinuţi în planul doi, iar dacă au dat o soluţie sau o raportare, ea a fost adaptată interesului politic de moment”.

Acest lucru a creat neîncredere, bâlbe, a subliniat Alexandru Rafila, la ”Sinteza zilei”.

Ne îndreptăm spre un compromis în vederea mutării datei alegerilor? Un Guvern de uniune națională din decembrie, până la alegerile din martie – cu ”partidul medicilor” la butoanele anti-pandemiei, dar cu PNL la cele ale organizării alegerilor?  

Vom reveni cu informații despre această variantă care pare să prindă contur.

0
Tagurile:
Alexandru Rafila
Tematic
PUȘCĂRIE! Rafila dă în vileag fapta gravă a autorităților!
Criză sanitară în România - avertismentul lui Rafila
Alexandru Rafila, agresat pe stradă, în centrul Capitalei!
Câți români s-ar îmbolnăvi de fapt de COVID-19 - Rafila
Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!

Загрузка...