UK, avertizare: 90.000 de concedieri în câteva săptămâni

1030
În Marea Britanie, sectorul din domeniul organizării evenimentelor a avertizat guvernul cu privire la amenințarea cu care se confruntă, urmând să aibă loc 90.000 de concedieri doar în câteva săptămâni dacă industria nu primește sprijin.

Londra
© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс
BUCUREŞTI, 2 oct – Sputnik. Într-o scrisoare deschisă adresată joi prim-ministrului Boris Johnson și ministrului Finanţelor Rishi Sunak, Events Industry Alliance (EIA), un grup umbrelă pentru companiile din domeniul organizării evenimentelor, susţine că industria se va confrunta cu pierderi uriaşe de locuri de muncă atunci când schema guvernamentală pentru şomaj tehnic se va încheia la sfârșitul lunii octombrie.

Scrisoarea a fost semnată de 334 de companii din sectorul de evenimente și expoziții, precum și de Partidul Laburist. EIM solicită un „pachet de sprijin pentru industria organizării de evenimente” adaptat, susținând că noul sistem de subvenții salariale stabilit de ministrul Finanţelor nu se aplică în cazul companiilor care nu sunt în măsură să funcționeze.

„EIM anticipează că 80% din forța de muncă din sectorul expozițiilor (formată din furnizori de evenimente, organizatori și locații), însemnând peste 90.000 de persoane, va fi disponibilizată ... din cauza închiderii evenimentelor și a incapacității angajatorilor de a accesa noul program de sprijin pentru locurile de muncă, întrucât nu reuşesc să funcţioneze deloc în acest timp și, prin urmare, nu vor avea venituri pentru a-şi plăti angajații”, avertizează grupul, citat de RT

Scrisoarea deschisă vine ca răspuns la decizia guvernului de a pune capăt Schemei pentru menţinerea locurilor de muncă, care permite companiilor să îşi plaseze angajații în şomaj tehnic, fiind înlocuită cu Schema de sprijin pentru locuri de muncă, prin care guvernul subvenționează salariile lucrătorilor din industriile care se confruntă cu o cerere mai mică pe piaţă. Industria ospitalității poate să fie cea mai afectată de această decizie, deoarece restricțiile impuse de guvern pentru contacararea răspândirii coronavirusului au împiedicat redeschiderea localurilor.

Săptămâna trecută, Sunak a anunțat Planul Economic de Iarnă, menționând că guvernul va sprijini doar locurile de muncă „viabile” și declarând că nu există saci de bani fără fund pentru a preveni șomajul care va continua să crească. Duminică, laburiştii l-au acuzat pe Sunak că a condamnat mai mult de un milion de oameni să rămână fără locuri de muncă, întrucât schema sa de sprijin nu protejează locurile de muncă din industriile cele mai afectate de restricții.

1030
Tagurile:
Concediere, Marea Britanie
Актер Шон Коннери

A murit Sean Connery - cunoscut pentru rolul lui James Bond

135
(reînnoit 16:47 31.10.2020)
Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani, acesta a jucat în mai mult de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, i-a adus marea popularitate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. Actorul britanic Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, relatează publicația Independent.

"Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani", scrie publicația.

Cauza morții nu a fost specificată.

Sean Connery s-a născut la 25 august 1930 la Edinburgh, Scoția. Și-a început cariera de actorie în anii 1950, după ce a servit în Marina Regală a Marii Britanii. De asemenea, a jucat fotbal și a făcut culturism.

A jucat în mai mult de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, un personaj din romanele James Bond ale lui Ian Fleming, i-a adus marea popularitate. Connery a jucat în șase părți ale celebrului film despre Bond.

În același timp, alte roluri i-au adus premii profesionale. În 1988, Connery a câștigat premiul Oscar și un Glob de Aur pentru rolul său secundar în drama - gangster ”De neatins”. În total, actorul are trei Globuri de Aur.

În același 1988, academicienii britanici de film (BAFTA) l-au remarcat pe scoțian pentru rolul principal din filmul ”Numele Rosei”. El a primit al doilea premiu de la ei doi ani mai târziu, pentru cel mai bun actor în rol secundar în ”Indiana Jones și ultima cruciadă”, iar al treilea în 1998 pentru contribuția sa în cinema.

În iulie 2000, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a ridicat pe Sean Connery la rangul de cavaler.

135
Tagurile:
Sean Connery

Загрузка...

Italia: case la prețul unui hamburger

200
(reînnoit 09:42 31.10.2020)
Peste 30 de case vor fi scoase la vânzare la prețul unui hamburger – de doar un euro, cumpărătorilor li se vor oferi clădiri care trebuie renovate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. În orașul italian Salemi din Sicilia, peste 30 de case vor fi scoase la vânzare la prețul unui hamburger – de doar un euro, potrivit The Sun. 

Cumpărătorilor li se vor oferi clădiri care trebuie renovate. Unele dintre ele au fost abandonate după cutremurul din 1968.

„Toate casele aparțin consiliului orășenesc, ceea ce accelerează vânzarea și reduce birocrația", citându-l pe primarul orașului Domenico Venuti. „Înainte de lansare (vânzări - Ed.), Am restaurat aceste zone din Salemi, am modernizat infrastructura, drumurile, rețelele electrice și sistemele de canalizare."

De asemenea, în oraș există restaurante și cafenele pentru orice buget, castelul normand și muzee.

Consiliul municipal speră că acești factori vor atrage potențiali cumpărători de proprietăți.

Unica nuanță este că viitorii proprietari vor trebui să plătească o asigurare anuală pentru clădire în valoare de 250 de euro până la repararea clădirii.

200
Tagurile:
Euro, Case, Italia
Tematic
Ofertă de nerefuzat în Italia: case la preţul unei cafele, reduceri de taxe, bonusuri
Italia: 100.000 oameni, rămăși fără case. Devastatorul „efect de domino” - VIDEO
Efectele seismelor din Italia. Panică, zeci de case prăbușite (VIDEO)
Cetățeni străini împușcați într-un oraș din Italia: „Oamenii să rămână în case”
Furtuni violente în Italia: plaje şi case distruse – VIDEO, cum va fi vremea în weekend
Cod Roșu de caniculă în 11 orașe din Italia: „Oamenii să nu iasă din case”

Загрузка...
Oeil

Modalitate de a detecta cancerul după ochi

0
(reînnoit 16:45 31.10.2020)
Pleoapa căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul britanic Georg Santis.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. O pleoapă căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul Georg Santis de la London Bridge Hospital, citat de Express .

Această reacție a corpului poate fi atribuită simptomelor neurologice ale unei tumori pulmonare, în care nervii din corp sunt comprimați.

„Acest lucru poate duce la o pleoapă căzută sau mai puțin transpirație pe față”, anunță specialistul.

Printre alte simptome ale cancerului pulmonar, profesorul a subliniat tuse continuă, hemoptizie, dificultăți sau respirație dureroasă.

Santis a clarificat că pleoapele căzute nu sunt neapărat indicative ale unei boli fatale. Ptoza pleoapei superioare poate apărea din mai multe motive, inclusiv purtarea lentilelor de ani de zile.

Medicul a recomandat consultarea unui specialist - persoanelor cu un astfel de simptom.

0
Tagurile:
Cancer
Tematic
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer

Загрузка...