Germania: noi restricţii se va închide iar întreaga ţară?

6389
Cancelarul Angela Merkel a declarat că în Germania se va acţiona la nivel regional pentru depistarea lanţurilor de infectare şi eliminarea focarelor locale. Care sunt noile restricţii care se vor aplica.

BUCUREŞTI, 30 sept – Sputnik. Angela Merkel a anunţat că numărul de participanţi la festivităţi în spaţiul public şi privat în Germania va fi limitat în funcţie de evoluţia infectărilor cu COVID-19, subliniind, în acelaşi timp, că ţara va face tot posibilul să evite un nou blocaj la nivel naţional.

„Vrem să acţionăm regional, în mod specific şi cu scop precis, şi nu să închidem întreaga ţară din nou. Acest lucru trebuie prevenit cu orice preţ”, a declarat Merkel, după o videoconferinţă cu premierii landurilor federale, potrivit ziarulromanesc.de

Cancelarul german a mai spus că numărul infectărilor zilnice ar putea creşte la 19.200 în trei luni, dacă rata de infectare va continua în ritmul din ultimele trei luni. În plus, urmează sezonul rece, când mai multe persoane îşi vor petrece timpul în spaţii închise.

Surse participante la videoconferinţă şi citate de DPA au dezvăluit că numărul persoanelor care pot participa la o festivitate într-un un spaţiu public sau închis închiriat va fi limitat la 50. Noua restricţie se va aplica în zonele unde numărul infectărilor va ajunge la peste 35 la 100.000, iar măsura exclude explicit adunările pe o proprietate privată. Totuşi, în privinţa locuinţelor private, se recomandă menţinerea unei limite de 25 de persoane.

În zonele unde numărul infectărilor va creşte la peste 50 la 100.000 de locuitori, pentru spaţiul public sau închiriat va fi impusă limita de 25 de persoane, iar în cazul locuinţelor private se recomandă limita de 10 persoane.

Se vor face excepţii în cazul evenimentelor înregistrate în avans unde sunt aplicate planuri de igienă sanitară aprobate de autorităţile sanitare.

O altă măsură este amendarea cu cel puţin 50 de euro a persoanelor care nu oferă date de contact corecte la baruri şi restaurante.

Potrivit Institutului Robert Koch, în ultimele 24 de ore, numărul de cazuri a crescut cu 2.089 de cazuri noi de infectare, ajungând marţi la un total de 287.421. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 9.471, cu 11 mai multe în ultimele 24 de ore.

6389
Tagurile:
Restricții, Germania
Tematic
Merkel: Germania poate ajunge la 19.200 de infectări pe zi
Germania, alarmant: din nou, peste 2.000 infectări în 24 ore
Germania: măsuri speciale împotriva COVID-19 şi a gripei
NUCLEARA din Germania: noi probleme pentru români!
Statul de drept, pus la colț de Germania și de alte state UE

Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania

14
Spania are nevoie de „măsuri drastice” pentru a face față celui de-al doilea val de infecții cu Covid-19, situaţie „scăpată de control”, a avertizat ministrul Sănătății din țară.

BUCUREŞTI, 22 oct – Sputnik. „Vin săptămâni foarte grele”, a declarat joi ministrul Sănătății din Spania, Salvador Illa, la postul de radio Onda Cero din Madrid, la doar o zi după ce Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a ajuns la un milion de cazuri de infectare cu coronavirus.

Illa urmează să stabilească noi măsuri urgente de combatere a virusului în cadrul întâlnirilor cu liderii regionali din domeniul sănătății.

Numărul de cazuri a crescut accentuat în ultimele săptămâni, numărul din regiunea nordică fiind acum de 1.021 la 100.000 de locuitori, iar Illa a tras un semnal de alarmă, potrivit RT. 

„Al doilea val este o realitate. În multe zone ale țării noastre, epidemia este scăpată de sub control. Insist că trebuie să luăm măsuri drastice, la fel şi în mai multe regiuni”, a declarat ministrul spaniol al Sănătății.

Comentariile ministrului vin după ce marți a discutat măsuri de blocare pentru Madrid, măsuri care au fost deja impuse în oraşe din țări cu rate mai mici de infectare, cum ar fi Franța.

Totuşi, măsurile de blocare în capitala spaniolă depind de obținerea consensului politic pentru extinderea stării de urgență, care se încheie vineri.

Guvernul socialist ar avea nevoie de sprijin din partea opoziției conservatoare reprezentată de Partidul Popular, pentru a impune o prelungire a stării de urgenţă.

Joi, tensiunile politice din ţară au ieşit la iveală în timp ce premierul spaniol Pedro Sánchez a supraviețuit unui vot de neîncredere.

Până în prezent, Spania a înregistrat în total 1.005.295 de cazuri de infectare cu Covid-19 și 34.366 de decese legate de virus.

14
Tagurile:
COVID-19, Spania
Tematic
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Mulți răniți și evacuare în masă după ce un hotel din Spania a luat foc
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid

Загрузка...
Песионеры.

Suedia nu-i mai vrea pe bătrâni în izolare

63
Plecând de la faptul că impactul izolării asupra sănătăţii mintale a celor vârstnici este unul negativ, Suedia a făcut o recomandare la nivel național pentru bătrâni ca aceștia să nu mai stea izolați.

BRUXELLES, 22 oct - Sputnik. Autoritățile din Suedia și-au justificat recomandarea ca bătrânii să nu se mai izoleze și prin faptul că ratele de infectare cu coronavirus sunt mai reduse decât în primăvară. Totuși, acestea rămân ridicate, iar atitudinea Suediei contrastează puternic cu cea a altor state europene care au trecut din nou la restricţii pentru a limita creşterea vertiginoasă a contagierilor.

Agenţia de sănătate publică din Suedia a arătat însă că nu există dovezi despre un al doilea val al epidemiei în Suedia.

Relaxarea de care dă dovada Suedia vine pe firul abordării lor diferite faţă de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia. Suedia a considerat că se poate baza pe conformarea voluntară a cetăţenilor faţă de distanţarea socială, iar numărul noi de infectări a rămas la niveluri mai scăzute faţă de mărimea populaţiei prin comparaţie cu multe ţări europene, unde zilnic sunt raportate noi recorduri.

Suedia a avut 975 de cazuri noi de Covid-19, în 24 de ore, la ultima raportare

Suedia a raportat până acum în jur de 107.000 de cazuri de infectare şi 5.900 de decese. Miercuri au fost anunţate 975 de infectări şi şapte decese, mult sub statisticile de la vârful epidemiei în primăvară, dar peste bilanţurile din timpul verii.

În aceste condiții, ”agenţia de sănătate publică a decis că persoanele vârstnice şi cele din grupele speciale de risc vor fi supuse aceloraşi recomandări ca şi restul populaţiei”, a spus astăzi ministrul sănătăţii din Suedia, Lena Hallengren.

Mortalitatea de COVID-19 din Suedia a fost mai scăzută mai scăzută decât în unele state care au adoptat măsuri mai restrictive, precum Spania şi Marea Britanie.

Până acum, persoanelor de peste 70 de ani li se recomanda să evite contactele fizice, transportul public, magazinele şi alte locuri publice, măsuri despre care oficialii spun că au coborât rata infectărilor, dar au avut un impact negativ semnificativ asupra stării de bine a multor vârstnici.

63
Tagurile:
Izolare, Suedia
Tematic
Ungaria dă clasă Europei: a primit 31 de milioane de măști din China
OMS laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19
Ministerul Sănătății ne învață ce măști e bine să folosim

Загрузка...