Centrul Gamaleia

Coreea de Sud a propus Rusiei dezvoltarea în comun a vaccinelor

113
(reînnoit 19:12 28.09.2020)
Coreea de Sud a propus Rusiei să se alăture Institutului Internațional al Vaccinelor din Seul pentru a lucra împreună la dezvoltarea vaccinurilor.

BUCUREȘTI, 28 sep – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu liderul rus, Vladimir Putin, președintele Republicii Coreene, Moon Jae-in, a propus Rusiei să participe la lucrările Institutului Internațional a Vaccinurilor din Seul, anunță serviciul de presă al administrației președintelui sud-coreean.

“Președintele Moon a subliniat necesitatea cooperării și solidarității pentru obținerea unei victorii asupra coronavirusului și și-a exprimat speranța la o cooperare strânsă între cele două state în dezvoltarea preparatelor și vaccinurilor care sunt necesare pentru a pune capăt pandemiei, precum și distribuirea lor echitabilă. În legătură cu acest fapt, el a îndemnat partea rusă să se alăture Institutului Internațional al Vaccinului (IVI), sediul căruia se află la Seul”, se menționează în comunicatul părții sud-coreene.

Institutul Internațional al Vaccinului a fost înființat în 1997, în calitate de organizație internațională pentru susținerea Programului de Dezvoltare a ONU și a guvernului Republicii Coreea. Activitatea institutului este îndreptată preponderent spre dezvoltarea unor vaccinuri sigure și eficiente la prețuri acceptabile pentru asigurarea livrării lor statelor în curs de dezvoltare. În prezent, la activitatea IVI participă 35 de țări, inclusiv China, Brazilia și India, precum și Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit administrației președintelui sud-coreean, Putin, la rândul lui, a apreciat înalt succesele Republicii Coreene în contracararea coronavirusului și a anunțat că este impresionat de nivelul la care Seulul a întreprins măsuri antiepidemice. De asemenea, el a menționat că importanța înțelegerilor între două state cu privire la reluarea curselor aeriene și și-a exprimat disponibilitatea pentru o cooperare strânsă în lupta cu COVID-19, anunțând că va da indicații autorităților din domeniul sănătății de a examina oportunitatea de a se alătura activităților IVI.

În afară de aceasta, Moon Jae-in a prezentat lui Putin candidatul din partea Coreei de Sud pentru funcția de secretarul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Yoo Myung-hee, solicitând părții ruse să susțină această propunere. Președintele rus, potrivit  comunicatului, a căzut de acord cu aprecierile înalte ale calităților profesionale ale acestuia, propunând o consolidare a cooperării pentru depășirea protecționismului în comerțul internațional și pentru restabilirea încrederii în OMC.

113
Tagurile:
vaccin, Vladimir Putin, Rusia, Coreea de Sud
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1306)
Tematic
Sindicatele cer vaccinarea profesorilor
Vaccinarea antigripală: când spun medicii că e bine să o facem
Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19

Cel mai așteptat moment Trump Biden: Scandalul România!

333
(reînnoit 07:14 23.10.2020)
Credeați că România a scăpat de scandalul anunțat din mediul final Donald Trump – Joe Biden? Nici pomeneală!

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. În România, cel mai așteptat subiect al dezbaterii Trump – Biden era cel referitor la țara noastră. Mai exact la scandalul privind banii pe care Joe Biden i-ar lua din România.

”Mi se pare fascinant faptul că o parte din banii care par să curgă către familia Biden provin în mare parte din România, din Ucraina și din China, chiar cele trei țări în care Joe Biden a fost trimis special, în calitate de vicepreședinte”, a declarat acum 2 zile șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

informația a fost confirmată și de Donald Trump, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Fox and Friends” - ”România urmează... Spun chiar acolo, tatăl (Biden, n.n.) primește 10%”, a declarat Trump.

Detaliu din documentul predat către Senatul SUA, în care apare numele lui Puiu Popoviciu
Detaliu din documentul predat către Senatul SUA, în care apare numele lui Puiu Popoviciu

Ei bine, în întâlnirea televizată de azi noapte… momentul așteptat NU a venit! S-a vorbit de bani din Rusia, Ucraina, China… dar NU și despre România! Case closed? Se pare că NU!

Echipa Trump se pare că preferă ca datele să apară în publicații serioase. După ce s-a spus că ancheta va apare chiar în Wall Street Journal, Fox News anunță că un anume Tony Bobulinski, fost partener de afaceri al lui Hunter Biden, va preda FBI înregistrări privind combinațiile acestuia, dar și implicarea lui Joe Biden, pe care fiul  îl numea ”directorul meu”.

”Mâine mă voi întâlni cu membrii comitetului Senatului în legătură cu această problemă și voi furniza FBI dispozitivele care conțin dovezi care confirmă ceea ce am spus aici în această seară”, a declarat Tony Bobulinski.

În privința României, Aleph News publică o analiză - „Hunter-Gate: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România, menționată din nou” – în care reproduce și documentele prezentate de jurnalista de investigații Catherine Herridge, în care apare și numele României.

Și apare un nume care… duce chiar și la Traian Băsescu: Gabriel „Puiu” Popoviciu. Vom reveni… și noi, dar și echipa lui Trump!

333
Tagurile:
Joe Biden, Trump

Загрузка...

Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”

238
Moment tensionat în întâlnirea Donald Trump – Joe Biden, marcată de o declarație șocantă a candidatului democrat.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Ultima întâlnire televizată dinaintea  scrutinului prezidențial american a fost marcată de un moment șocant, o izbucnire a lui Joe Biden la adresa statelor despre care se spune că ar interveni în alegerile din SUA.

„Toți vor plăti dacă eu voi foi ales”, a spus pe un ton amenințător și ridicat Biden. ”Dacă voi fi ales", Moscova, Beijingul şi Teheranul vor plăti pentru ingerințele lor în alegerile americane”.

Joe Biden a insistat, repetând  - ”Orice țară care se implică va plăti, pentru că ne afectează suveranitatea”.

”Aceste alegeri vor fi ultimele la care Rusia a participat, Rusia vrea să se asigure că eu nu voi fi ales președinte”, a declarat Biden, completând pe un ton mai domol – ”China a fost implicată într-o oarecare măsură, iar acum aflăm că Iranul este implicat”.

Închizând subiectul, Biden a spus o ultimă replică din acest teatru absurd – ”va plăti un preț, dacă voi fi ales, oricine interferează și amenință suveranitatea americană”.

Un semnal – așa s-ar derula mandatul democrat, dacă Biden va fi ales: amenințări și acuzații fără probe, motive de sancțiuni, tensiuni la nivel mondial. De fapt, declarația lui Biden seamănă ca stil cu cele ale unor oficiali NATO despre pericole și agresiuni inexistente. Ori, se știe, oameni grei din siajul NATO s-au manifestat puternic contra lui Donald Trump, pentru că ei și organizația militarismului imperialist au nevoie de un politician ca Joe Biden.

238
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
De ce nu vor reuși să-i acuze pe ruși de eșecul lui Biden
Chirieac și… afacerile murdare ale lui Joe Biden în România
Twitter nu va mai bloca postările despre fiul lui Biden

Загрузка...
Cristian Diaconescu

PMP vrea dea anul școlar peste cap: propunere șoc

0
Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP, pune în dezbatere publică o propunere a cărei aplicabilitate este îndoielnică. Elevii ar urma să intre acum în vacanța mare și în vară să se recupereze orele rămase.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu, a lăsat politica externă și lupta cu Rusia și atacă acum cu mult elan problema anului școlar aflat în desfășurare.

Diaconescu spune că a primit semnale numeroase din partea profesorilor și a părinților preocupați atât de sănătatea copiilor, cât și de calitatea actului educațional. Astfel, persoanele cu care el a discutat, ”înțelegând situația complicată prin care trece societatea”, au propunere ”simplă” adresată autorităților.

”Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii. Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru”, scrie Diaconescu.

Din păcate, Cristian Diaconescu arată clar că mai bine rămâne la domeniul său de expertiză și nu amestecă lucrurile. Și aceasta pentru că, înainte de a prezenta propunerea rezultată în urma discuțiilor cu profesori și părinți ar fi trebuit să se informeaze și să vadă că în perioada vacanței de vară sunt programate examenele naționale, deci calendarul este deja făcut.

Desigur, se poate ridica problema calității acelor profesori cu care Diaconescu zice că a intrat în contact și care doresc să se intre acum în vacanță. O ipoteză ar fi că oamenii în cauză fac parte din categoria celor care refuză să predea online, iar intrarea în vacanța mare acum i-ar salva ”onorabil”.

Ce vor face părinții cu copiii în perioada unei vacanțe mari luate acum? Îi vor duce la after school-uri. Există interes ca aceste forme private de educație/supraveghere să prospere? Și cum se vor descurca părinții cu concediile planificate la vară când copiii vor fi la școală? Vorbim despre vacanța judecătorească, parlamentară și cea a bugetarilor…

Întrebări fără răspuns…

0
Tagurile:
PMP

Загрузка...